Απίθανο φινάλε και νίκη της Λίβεπουλ στο ντέρμπι!

O Οριγκί λύτρωσε την Λίβερπουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα… τρελό γκολ, για το οποίο φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας της Έβερτον και με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο κρίθηκε το ντέρμπι του Μέρσισαϊντ.

O Οριγκί λύτρωσε την Λίβερπουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα… τρελό γκολ, για το οποίο φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας της Έβερτον και με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο κρίθηκε το ντέρμπι του Μέρσισαϊντ.

O Οριγκί λύτρωσε την Λίβερπουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα… τρελό γκολ, για το οποίο φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας της Έβερτον, Πίκφορντ. Το ντέρμπι του Μέρσισαϊντ κρίθηκε με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο, έπειτα από ένα χορταστικό 90λεπτο κατά την διάρκεια του οποίου και οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρέμεινε σε απόσταση δύο βαθμών από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, ενώ έλαβε τέλος το σερί της Έβερτον που δεν είχε ήττα στα προηγούμενα επτά παιχνίδια.

Η πλούσια ιστορία των Λίβερπουλ-Έβερτον είναι γεμάτη από μεγάλες στιγμές και φινάλε-θρίλερ, ωστόσο το αποψινό ήταν αναμφίβολα κάτι διαφορετικό. Το 0-0 έμοιαζε να έχει «κλειδώσει» στο «Άνφιλντ» έπειτα από 95 λεπτά γεμάτα θέαμα και συγκινήσεις. Τότε ακριβώς ήρθε η στιγμή που εν τέλει έκρινε τα πάντα. Στο τελευταίο γέμισμα στην περιοχή της Έβερτον. Με τον Φαν Ντάικ σε ρόλο επιπρόσθετου επιθετικού. Με τον Κλοπ… τρία μέτρα μέσα στο γήπεδο. Αλλά κυρίως με τον βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής Αγγλίας, Τζόρνταν Πίκφορντ να κάνει το σημαντικότερο λάθος της καριέρας του. 

Η Λίβερπουλ γεμίζει όπως όπως μέσα στην περιοχή, στην διεκδίκηση γίνεται μια στραβοκλωτσιά, η μπάλα κατευθύνεται ξεκάθαρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, όμως ο Πίκφορντ επιλέγει να την κρατήσει με υπερένταση εντός και ο Οριγκί, που ήταν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, απλώς την σπρώχνει στα δίχτυα.

Η ειρωνεία είναι ότι αν το παιχνίδι είχε μείνει στο 0-0, ο σκόρερ της Λίβερπουλ θα ήταν ο μοιραίος! Είχε μπει ως αλλαγή στην θέση του Φιρμίνο (84’) και τρία λεπτά αργότερα… κατάφερε να σημαδέψει εκ επαφής το δοκάρι από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο…

Λίβερπουλ: Αλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Σακίρι (71′ Κεϊτά), Φιρμίνο (84′ Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ (75′ Στάριτζ).

Εβερτον:
Πίκφορντ, Κιν, Μίνα, Ντιν, Κόουλμαν, Αντρέ Γκόμες, Γκουέγ, Σίγκουρντσον (90′ Ζουμα), Μπερνάρντ (89′ Κάλβερτ-Λιούιν), Γουόλκοτ (63′ Λούκμαν), Ριτσάρλισον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.