Μπαλίτσα με Νάρα και Τζορτζίνα…

Derby d' Italia. Γιουβέντους-Ίντερ. Παρασκευή 21:30, Νοvasports 2HD. Ο Ισίδωρος Πρίντεζης παρουσιάζει τον οδηγό παρακολούθησης του ντέρμπι στο Πιεμόντε για Ρονάλντο και Ικάρντι, για Νάρα και Τζορτζίνα. Σσσσσσσ αρχίζει...

Όταν η «αιώνια πόλη» χωρίζεται στα δυο, Ρόμα και Λάτσιο έχουν «απόψε ραντεβού».

Όταν η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας κόβεται στη μέση, Μίλαν και Ίντερ έχουν derby della Μadonnina και το Ντουόμο αναστενάζει.

Όταν η Ιταλία κρατάει την ανάσα της, Γιουβέντους και Ίντερ ανταμώνουν για ξεκαθάρισμα ποδοσφαιρικών λογαριασμών. Έχει derby d’ Italia.

Όταν ο «Μεγαλέξανδρος» έδινε το χέρι στο «Φαινόμενο» πριν τη σέντρα, ο ποδοσφαιρόφιλος παγκοσμίως αδημονούσε, άλλωστε Ντελ Πιέρο και Ρονάλντο ερωτοτροπούσαν με τη μπάλα. Δεν ήταν ένα απλό «έχω απόψε ραντεβού, αγάπη μου, μ’ εσένα»! Θεά. Στρογγυλή Θεά.

Τα χρόνια πέρασαν, το ντέρμπι της Ιταλίας δεν έχασε την αίγλη του, ασχέτως αν οι καναπεδάτοι ειδήμονες έχουν χωρίσει τους Ρονάλντο σε καλούς και κακούς, σχετικούς και άσχετους και συγκρίνουν διαφορετικές εποχές και πρωταγωνιστές.

Τα χρόνια πέρασαν, οι Μεάτσα και Σίβορι και Μπονινσένια στιγμάτισαν με τα κατορθώματά τους τα «κλάσικο» από το 1909, αλλά μεσολάβησαν πολλοί αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (Αναστάζι, Ντελ Πιέρο, Μπονιπέρτι, Αλτομπέλι, Κρους, Μπάτζιο, Μπέτεγκα, Ματσόλα, Βιέρι, Πλατινί) μέχρι να υπογράψουν τη σύγχρονη ιστορία ο Μάουρο Ικάρντι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ναι, ο… κακός Ρονάλντο. Παρασκευή βράδυ στις 21:30, το derby d’ Italia αναβιώνει στο Novasports 2HD με τον Κριστιάνο να υποδέχεται τον κορυφαίο της περυσινής σεζόν Μάουρο, με τη Γιουβέντους του κορυφαίοι κόουτς Αλέγκρι να διασταυρώνεται με την Ίντερ και με τον ποδοσφαιρόκοσμο να ετοιμάζεται για ένα ακόμη μεγάλο ματς, το 171ο μεγάλο ραντεβού της γειτονικής χώρας. 

Ο λόγος στην… Κυρία!
170 αγώνες
81 Γιουβέντους, τελευταία με 1-0 με Κουαδράδο Φεβρουάριος 2017
46 Ίντερ, τελευταία με 1-3 Νοέμβριος 2012 2 γκολ Μιλίτο και Παλάσιο
43 ισοπαλίες, 0-0 στο τελευταίο ματς Δεκέμβριος 2017

104 κατακτήσεις…

Τρόπαια, Γιούβεντους-Ίντερ

Πρωταθλήματα: 34-18
Κύπελλα: 13-7
Σούπερ Καπ Ιταλίας: 7-5
Τσάμπιονς Λιγκ: 2-3
Γιουρόπα Λιγκ: 3-3
Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: 2-0
Σύνολο: 65-39

Νερατζούρι δυσκολία
Μόλις 1 νίκη Ίντερ στα 11 τελευταία με τη Γιουβέντους στο πρωτάθλημα και 13 συνολικά μαζί με δυο ματς Κυπέλλου και μόλις 1 νίκη στην τελευταία πεντάδα αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις με τη Φροζινόνε

Είδηση όταν χάνει
Μοναδική ήττα στη σεζόν για την ομάδα του Αλέγκρι, το 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ με Μάτα και αυτογκόλ Μπονούτσι στο τέλος

Κατενάτσιο
21 ματς με νικητή στο σκορ 1-0, τελευταία φορά Φεβρουάριος 2017 στο Τορίνο

Βρίσκουν δίχτυα
15 σερί ματς σκοράρει Γιουβέντους, 10 Ίντερ, η οποία έχει 6 παθητικό στα 2 τελευταία εκτός με Αταλάντα και Ρόμα, μόλις 1 νίκη εκτός στα 5 τελευταία

Κατοχή τρόμου
59,3% οι γηπεδούχοι, 59,2 οι φιλοξενούμενοι

Σπαλ-έτι φωτός!
Ο Σπαλέτι χάνει τα περισσότερα ματς από τη Γιούβε: 18 ήττες σε 23 αγώνες, έχει μόλις 1 νίκη στο Ρόμα-Γιουβέντους το Μάρτιο του 2017 και 4 ισοπαλίες. Μετράει 4 βαθμούς στα 3 τελευταία

ΓΙΟΥΒΕ-ΙΝΤΕΡ

40 βαθμοί 29
19 εντός έδρας-εκτός 13
13-1-0 ρεκόρ 9-2-3
31 επίθεση 27
2,21 μ.ο. γκολ ματς 1,93
14 πρώτο ημίχρονο 11
17 δεύτερο μέρος 16
8 άμυνα 12
23% σέντρες επιτυχημένες 23%
3 γκολ κεφαλιές 7
201 τελικές 182
107 εστία 92
18 ασίστ 17

Με το μυαλό στη Νάρα!
Δεν τον πολυ-χάλασε που είδε το ρωσικό μουντιάλ από την τηλεόραση. Πήγε Αφρική με τη Γουάντα Νάρα στο πλευρό του και χαλάρωσε όσο δεν πάει. Άλλωστε, στην «μπιανκοσελέστε» δεν είναι ιδιαιτέρως αγαπητός. Για ρωτήστε και τον Μάξι Λόπες. Τον… σύζυγο της… συζύγου του! Της συζύγου που δεν αρκείται στα καθήκοντά της στο σπίτι, αλλά είναι μάνατζερ και υπεύθυνη για τα οικονομικά. Αυτό δα, έλειπε να μην χτυπάει το χέρι στο τραπέζι ο Μάουρο και να επιβάλει τη γνώμη… της!

Στην Ίντερ μεγάλωσαν με Κρέσπο, Κρους, Ετό, Βιέρι, Ρονάλντο. Τον… καλό Ρονάλντο. Τον Λουίς Ναζάριο Ντα Λίμα. Το «Φαινόμενο». Τι να τους πει ο Μάουρο Ικάρντι το 2013. Άσημος φορ που προσπαθούσε να χωρέσει στο ένδυμα στράικερ τύπου Ρονάλντο, αλλά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ως σύζυγος της γυναίκας του Μάξι Λόπες. Μύλος. Μύθος.

Στην πενταετία, ο Μάουρο ωρίμασε, παντρεύτηκε, αποδεκτός σε βαθμό που θα ήθελε από τον πρώην κολλητό στην εθνική Αργεντινής και μέντορά του στη Μπαρσελόνα δεν έγινε ποτέ, αλλά 198 αγώνες με την Ίντερ και 118 γκολ σε πέντε χρόνια, στην 6η του σεζόν στο Μιλάνο του εξασφαλίζουν ένα άνετο συμβόλαιο μέχρι το 2021 στο Μιλάνο και καθολική, αρχηγική αποδοχή.

Έγινε capitano; Είναι killer; Έχει το ένστικτο του σκόρερ; Σημείο αναφοράς στο Μιλάνο είναι ο Κριστιάν Βιέρι με 123 γκολ. Αναμένεται προσπέραση εντυπωσιακή και η ιστορία θα γράψει ότι το παιδί του 2013 έγινε άντρας το 2018 και καλύτερος παίκτης της Serie A για τη σεζόν 2017-18. Με νέο ρεκόρ για «ιντερίστι»…

Vs Γιούβε
Με αντίπαλο τη Γιουβέντους, ο Ικάρντι έχει 8 γκολ από το πρώτο του ματς τον Ιανουάριο του 2013, 3 στο Τορίνο

Στη σεζόν
Ο Μάουρο Ικάρντι μετράει 8 γκολ σε 11 ματς, τα 2 με πέναλτι, τα 3 με κεφαλιά

Vs Ρονάλντο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 10 γκολ σε 14  ματς, τα 2 με πέναλτι, μετράει 4 ασίστ και 72 τελικές, οι 43 στην εστία και οι 29 εκτός.


 
Με το μυαλό στη Τζορτζίνα!
Νάρα ο Μάουρο, Τζορτζίνα ο Κριστιάνο! Μιλάμε για… κομβικές λεπτομέρειες επιλογής, για… μεγάλα ματς! Κόντρα μέχρις εσχάτων. Ο Πορτογάλος μπορεί να μην έχει μπλεξίματα με κολλητούς, κλεψίματα γυναικών και σέντρες στα περιστέρια, έχει όμως κι αυτός τις δικές του εξωαγωνιστικές έγνοιες!

Πεταλουδίτσες δεξιά και αριστερά θυμούνται διάφορα γαργαλιστικά και ο CR7 με ή χωρίς τη θέλησή του πρωταγωνιστεί… αδιακρίτως! Γι’ αυτό η Τζορτζίνα Ροντρίγκες είναι καλή σύζυγος. Τον ηρεμεί και τον απογειώνει. Για τις απαιτήσεις της «Μεγάλης Κυρίας».

Ο Ρονάλντο αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης του Νοεμβρίου στην ιταλική λίγκα, με θεαματική άνοδο στις επιδόσεις του και στη δημιουργία και στην εκτέλεση.

Μπορεί το πρώτο γκολ στη νέα του καριέρα στην Ιταλία να το σημείωσε την 4η αγωνιστική με αντίπαλο τη Σασουόλο, αλλά άφησε πίσω του ήδη ρεκόρ 60 χρόνων εκκίνησης σκόρερ στο πρωτάθλημα που κατείχε ο θρυλικός επιθετικός της Γιουβέντους και της Λίντς Τζον Τσαρλς.

Ο δεύτερος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ (157) και ιστορικός πρώτος σκόρερ (121 γκολ) με μόλις τρεις ομάδες, πίσω από τον Κασίγιας (171 με Ρεάλ και Πόρτο) έγινε ο πρώτος παίκτης που συμπληρώνει 100 νίκες στη διοργάνωση, καθοδηγώντας την ομάδα του Αλέγκρι μαεστρικά στη σεζόν.

Ο «CR7» έχει πετύχει 311 γκολ με την φανέλα της Ρεάλ, 84 με τη Γιουνάιτεντ και 10 με την Γιουβέντους.

Για την ώρα στα ντέρμπι, ο Ρονάλντο κάνει πάρτι. Με Λάτσιο, 2-0. Με Νάπολι, 3-1. Με Μίλαν, 0-2. Μόνο στο Μιλάνο σκόραρε. Μόλις ένα γκολ στα τρία πρώτα ντέρμπι της σεζόν.

Τρίτο εντός έδρας, απόψε. Επόμενος αντίπαλος ο Ικάρντι, ο οποίος σκοράρει με Μίλαν το νικητήριο, με Λάτσιο και με Ρόμα. Πρόκληση…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.