Έπιασε 13άρι ο ΠΑΟΚ (video)

Ο ΠΑΟΚ έφθασε τις 13 νίκες στο πρωτάθλημα και αύξησε στους 8 βαθμούς τη διαφορά από το δεύτερο της βαθμολογίας, που είναι πλέον ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Λουτσέσκου κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε 1-2 του Λεβαδειακού.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα και από τη Βοιωτία, έφθασε τις 13 νίκες στο πρωτάθλημα και αύξησε στους 8 βαθμούς τη διαφορά από το δεύτερο της βαθμολογίας, που είναι πλέον ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Λουτσέσκου κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε 1-2 του Λεβαδειακού. Όλα τα γκολ της βραδιάς ήταν εντυπωσιακά, από τους Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ που έκαναν το 0-2 και τον Ζησόπουλο ο οποίος μείωσε στο 74΄σε 1-2.

Μελανό σημείο του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός του Βέρνμπλουμ. Υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις έως πέντε μήνες.

Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα στο «φινάλε» του πρώτου γύρου όπου θα κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Οι απουσίες του ΠΑΟΚ και η επιμονή του Σανίνο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολόγιζε τους τραυματίες Πέλκα και Βιεϊρίνια. Έτσι έδωσε θέση βασικού στους Μάτος και Μαουρίσιο.  Κάτω από τα δοκάρια είχε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, στην άμυνα τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Τόσκα, στη μεσαία γραμμή τους Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ, σε ρόλο εξτρέμ τους Ουάρντα, Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς. Στον πάγκο άφησε τους Ρέι, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Σάκχοφ, Ακπόμ, Κίτσιου και Κάνιας

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Τζουζέπε Σανίνο κατέληξε ξανά σε σχήμα με τρεις στην άμυνα, σε σύστημα 3-5-2. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην ενδεκάδα ήταν εννέα Έλληνες ποδοσφαιριστές και δύο Σέρβοι.

Η σφραγίδα του Πρίγιοβιτς

Με τη σέντρα οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, μόλις στο δεύτερο λεπτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με σουτ του Μπίσεσβαρ που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 7’ ο Λουτσέσκου υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική αλλαγή εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού του Βέρνμπλουμ, ο οποίος στην προσπάθειά του να πιάσει μία κεφαλιά έπεσε άσχημα και υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα. Έτσι θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις με πέντε μήνες.

Μετά από 21 λεπτά, ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Ιωαννίδης έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Πασχαλάκης με εξαιρετική επέμβαση παραχώρησε κόρνερ.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έχασε νέα σημαντική ευκαιρίας στο αμέσως επόμενο λεπτό με σουτ του (κορυφαίου του γηπέδου) Μπίσεσβαρ. Με εντυπωσιακό τρόπο, ο Μπάγιτς παραχώρησε κόρνερ.

Τελικώς ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ στο 41’. Έπειτα από ασίστ του Ζαμπά, ο Πρίγιοβιτς με υποδειγματικό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση, πανηγύρισε το 0-1. Ήταν το ένατο γκολ του στη σεζόν, βάζοντας τη σφραγίδα του στο ματς.

 Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και καλή κυκλοφορία στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που άρεσε ιδιαίτερα στον Λουτσέσκου. Ουσιαστικά ουδείς ποδοσφαιριστής του πήρε χαμηλό βαθμό. Από την άλλη πλευρά, ο Τσαμπούρης και ο Στανόγεβιτς προσπαθούσαν στο πρώτο μέρος να κρατήσουν όρθιο τον Λεβαδειακό.

Αγωνία έως το τέλος

Πριν καλά – καλά επιστρέψουν από τα αποδυτήρια οι παίκτες των δύο αντιπάλων για το δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε και δεύτερο γκολ, βάζοντας έτσι γερά θεμέλια νίκης. Σημειώθηκε στο 47’ με σουτ του Μπίσεσβαρ έξω από την μεγάλη περιοχή. Από ‘κει και έπειτα, ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο και δεν επέτρεψε για μεγάλο διάστημα στους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη.

Ωστόσο, χρειάστηκε να κυλήσουν 18 λεπτά για να φθάσουν οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου κοντά σε ένα ακόμη γκολ. Ο Ζαμπά βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπάγιτς, πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, αλλά και πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και ενώ ο αγώνας έμπαινε στην τελική ευθεία με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον απόλυτο έλεγχό, ο Λεβαδειακός εμφάνισε σημεία ζωής. Αρχικώς, στο 74’ όταν Τσαμπούρης,  τροφοδότησε τον Καραχάλιο, ο οποίος με σουτ υποχρέωσε τον Πασχαλάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Δύο λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Ο Ζησόπουλος με εκπληκτικό γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αφού η μπάλα κόντραρε στον Μάτος, έκανε το 1-2.

Έως το τελευταίο σφύριγμα, πάντως, αν και υπήρχε αγωνία για το τελικό σκορ, ο Λεβαδειακός δεν κατόρθωσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Πασχαλάκη.

Διαιτητής ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Λιάγκα (22’), Μάτος (28’), Παντελιάδη (38’), Τσαμπούρης (84’).


Λεβαδειακός:
Μπάγιτς, Καθάριος (67’ Νανγκίς), Ζησόπουλος, Γιακουμάκης (90’ Μαρκόφσκι), Καραχάλιος (79’ Καραχάλιος), Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Ιωαννίδης, Στανόγεβιτς.
 

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ (7’ Σάκχοφ), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (84’ Ελ Καντουρί), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.