Μπαρτσελόνα: H κρίση σε αριθμούς

Με τέσσερις ήττες και μία μόλις νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια, η Μπαρσελόνα νιώθει και είναι σε κρίση.

Με τέσσερις ήττες και μία μόλις νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια, η Μπαρσελόνα νιώθει και είναι σε κρίση. Οι Φενέρμπαχτσε, Μπουτούτσνοστ, Ρεάλ Μαδρίτης στην Ευρωλίγκα και η Ουνικάχα Μάλαγα στο ισπανικό πρωτάθλημα έχουν πληγώσει την αυτοπεποίθηση των μπλαουγράνα, οι οποίοι έχουν επικρατήσει μόνο της Τενερίφης σε αυτό το διάστημα. 

Σε σημερινό της αφιέρωμα η καταλανική mundodeportivo και ο Jose Ignacio Huguet ασχολήθηκε με τη στατιστική εικόνα των παικτών της Μπάρσα, και ειδικότερα με την κατηγορία +/-, τον δείκτη δηλαδή που σχετίζεται με την συνολική απόδοση μιας ομάδας όταν ένας παίκτης βρίσκεται στο παρκέ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, μόνο ένας παίκτης, ο Πάου Ρίμπας, έχει θετικό δείκτη +/-, αλλά το +4 του Ισπανού πλέι-μέικερ δεν είναι αντιπροσωπευτικό αφού έχει παίξει μόνο σε ένα παιχνίδι. Οι δύο χειρότεροι σε αυτόν τον τομέα είναι οι Τόμας Ερτέλ (-52) και Πιέρ Οριόλα (-42), με τον Κάιλ Κούριτς να κλείνει την τριάδα της… ντροπής (-34). 

Είναι χαρακτηριστικό ότι Οριόλα και Ερτέλ είχαν αρνητικό δείκτη +/- σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας τους. Ειδικότερα για τον Γάλλο πλέι-μέικερ θα περίμενε κανείς πως θα ήταν «θετικός» τουλάχιστον απέναντι στη Μάλαγα, αφού μέτρησε 8 πόντους και 14 ασίστ, αλλά αντίθετα ήταν από τους χειρότερους της ομάδας του. 

Σύμφωνα πάντα με την elmundo, ο Άντε Τόμιτς είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης της Μπαρσελόνα ως τώρα στη σεζόν, με την 5άδα να συμπληρώνεται από τους Κούριτς Κλαβέρ, Σίνγγκλετον και Πάνγκος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.