Vroom Kaboom Review

Μία ευχάριστη πλην όμως βραχύβια multiplayer εμπειρία.Όλοι οι gamers κατά καιρούς χρειαζόμαστε μια...

Μία ευχάριστη πλην όμως βραχύβια multiplayer εμπειρία.

Όλοι οι gamers κατά καιρούς χρειαζόμαστε μια ένεση αδρεναλίνης, ένα σύντομο διάλειμμα από τα εκάστοτε μακροσκελή παιχνίδια που παίζουμε. Η αγορά των indie games συνήθως είναι ένα χρυσωρυχείο για όσους ψάχνουν μικρές αποδράσεις. Το Vroom Kaboom της Ratloop Games Canada είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς συνδυάζει τρία είδη παιχνιδιών σε ένα σφριγηλό πακέτο. Είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα που περιλαμβάνει στοιχεία από tower defence, vehicular combat και card games. Το κατά πόσο καταφέρνει να φέρει την αποστολή του εις πέρας και, κυριότερο, να σας κρατήσει το ενδιαφέρον για καιρό, θα το μάθουμε κατά τη διάρκεια αυτού του review.

Το Vroom Kaboom τοποθετεί τον παίκτη σε τρεις διαφορετικούς θεματικούς κόσμους. Η Drift City είναι μια βραδινή μητρόπολη με ιαπωνική αισθητική, γεμάτη με ουρανοξύστες και neon επιγραφές. Το Skullborough είναι ένα wasteland στα πρότυπα των ταινιών Mad Max, ενώ το Soul Station είναι μια αμερικανική βιομηχανική ζώνη στο ύφος του Detroit. Σκοπός σας είναι να καταφέρετε να φτάσετε στo τέλος της διαδρομής και να διαλύσετε την αντίπαλη βάση, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεστε τη δική σας. Αυτό θα το καταφέρετε επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη γκάμα οχημάτων η οποία περιλαμβάνει από αυτοκίνητα, μηχανές και λεωφορεία, μέχρι ελικόπτερα, τανκς, και heat seeking πυραύλους.

Εδώ είναι και το card game στοιχείο του παιχνιδιού καθώς τα μέσα για την επιτυχία σας (οχήματα και power ups) παρουσιάζονται με τη μορφή καρτών. Κάθε κάρτα αντιπροσωπεύει και ένα όχημα, το καθένα με τα δικά του, μοναδικά χαρακτηριστικά (χειρισμός, ταχύτητα, αντοχή κλπ). Υπάρχουν όμως και ορισμένες βοηθητικές κάρτες που προσθέτουν τα power ups που προαναφέραμε όπως νάρκες, ράμπες, πυργίσκοι, οδοφράγματα κλπ. Κατά την πρόοδό σας στο παιχνίδι, θα ξεκλειδώνετε συνεχώς νέες, βελτιωμένες κάρτες (όπλα, οχήματα και παγίδες δηλαδή) από τις οποίες θα μπορείτε να ξεχωρίσετε τις αγαπημένες σας και να συνθέσετε τα δικά σας decks. Έτσι θα δίνετε σε κάθε αγώνα και ένα ξεχωριστό χαρακτήρα: για παράδειγμα, ένα deck με ευκίνητα αλλά ευπαθή οχήματα δημιουργεί μια διαφορετική εμπειρία από μία αναμέτρηση με πιο βαριά αλλά ανθεκτικά.

Χρειάζεται όμως επαγρύπνηση στα μετόπισθεν καθώς την ίδια στιγμή που εσείς (μόνοι ή με φίλους) επιτίθεστε στην εχθρική βάση, το ίδιο πράττει και ο αντίπαλος. Το Vroom Kaboom είναι ένας στρατηγικός αγώνας δρόμου για το ποιος θα διαλύσει πρώτος τον άλλο. Η πεμπτουσία του έγκειται στην συλλογή και χρήση των καρτών που σας εξυπηρετούν καλύτερα (custom decks) και στη συντονισμένη διαχείριση αυτών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα πρώτα levels είναι αρκετά εύκολα, όμως όσο προχωράτε παρακάτω θα υπάρξουν στιγμές που θα απαιτείται σχεδόν μαεστρική οργάνωση της επίθεσης αλλά και της άμυνάς σας.

Ο έλεγχος των αυτοκινήτων δεν είναι ο άμεσος, κλασικός χειρισμός που συναντάμε σε άλλα παιχνίδια. Άπαξ και επιλέξετε το όχημα που θα ρίξετε στη μάχη, αυτό ακολουθεί τη διαδρομή κατά μήκος της πίστας σαν σε αυτόματο πιλότο, δίνοντάς σας την ευκαιρία να επιστρατεύσετε ακόμα περισσότερα. Φυσικά δεν θα ήταν φρόνιμο να αφήνετε κάθε όχημα στην τύχη του καθώς μπορεί πολύ εύκολα να εξολοθρευτεί από τον αντίπαλο. Αντί αυτού, θα πρέπει στρατηγικά να αλλάζετε λωρίδες στην πορεία του, να μαζεύετε power ups, να αποφεύγετε πυρά αντιπάλων και να οργανώνετε τις δικές σας επιθέσεις. Θα υπάρξουν στιγμές που θα έχετε πολλά όπλα/οχήματα ταυτόχρονα υπό την εποπτεία σας και θα τα εναλλάσσετε με το πάτημα ενός κουμπιού. Η απόκριση είναι άμεση και η σωστή χρήση της εναλλαγής θα κρίνει την έκβαση του αγώνα. Αν καταφέρετε να φτάσετε αλώβητοι στο τέλος της πίστας θα καρφωθείτε με δύναμη στο αντίπαλο φρούριο μειώνοντας την health bar του.

Στον οπτικό τομέα, δεν μπορούν να γραφτούν μακροσκελείς αναλύσεις. Σίγουρα οι απαιτήσεις για έναν απλό, indie τίτλο, δεν είναι τόσο υψηλές όσο για μια κορυφαία παραγωγή. Παρ’ όλα αυτά, θεωρούμε πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα. Τα σχετικώς παρωχημένα γραφικά του μπορεί να μην χαλάνε την όλη εμπειρία, όμως σίγουρα είναι κατώτερα των προσδοκιών δεδομένου ότι μιλάμε για τίτλο του 2018, ενώ τα πράγματα δυσχαιρένουν στο VR κυρίως λόγω της χαμηλότερης ανάλυσης. Στα του ήχου, δεν έχουμε κάποιο παράπονο μιας και τα οχήματα, οι εκρήξεις και ο λαλίστατος σχολιαστής αφήνουν θετικές εντυπώσεις. Σε αυτές θα προσμετρήσουμε το ταιριαστό soundtrack με επιλογές από hard rock, country και electro κομμάτια.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Ratloop Games Canada.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.