Φάμπρεγκας: Ο Βασιλιάς των ασίστ, αποχαιρετάει την Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας αναμένεται να φύγει από την Τσέλσι τις επόμενες μέρες, έχοντας προφανώς αποχαιρετήσει τους οπαδούς στο χθεσινό 0-0 με την Σαουθάμπτον.

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας αναμένεται να φύγει από την Τσέλσι τις επόμενες μέρες, έχοντας προφανώς αποχαιρετήσει τους οπαδούς στο χθεσινό 0-0 με την Σαουθάμπτον.

Ο Ισπανός μαέστρος θα πει «αντίο» στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά θα έχει αφήσει το στίγμα του στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου κατέχει μια σειρά εντυπωσιακών ρεκόρ. Ο 31χρονος μέσος αναμένεται να συνεχίσει στη Μονακό όπου θα συναντήσει και πάλι τον πρώην συμπαίκτη του στην Άρσεναλ και στην Μπαρτσελόνα, Τιερί Ανρί. 

Φάμπρεγκας – Ανρί θα συνεργαστούν και πάλι, αυτή την φορά στην Μονακό

Ο Ισπανός, ο οποίος πέρασε οκτώ χρόνια στην Άρσεναλ, πριν μετακομίσει στη Βαρκελώνη, επέστρεψε στην Τσέλσι το 2014. Στη διάρκεια της θητείας του και στους «γκάνερς» και στους «μπλε», ο Φάμπρεγκας αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας παίκτης.
Ο Φάμπρεγκας είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος Ισπανός που έπαιξε ποτέ στην Premier League. Έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες εμφανίσεις (350) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη από την Ισπανία και έχει το 2ο καλύτερο ρεκόρ σε ασίστ στην ιστορία της Premier League.

Οι 111 ασίστ που έχει, είναι οι περισσότερες για μη Βρεττανό παίκτη και μόνο ο θρύλος της Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς έχει περισσότερες. 

Οι παίκτες με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ
1) Ράιαν Γκιγκς – 162
2) Σεσκ Φάμπρεγκας – 111
3) Γουέιν Ρούνι – 103
4) Φρανκ Λάμπαρντ – 102
5) Ντένις Μπέρκαμπ – 94
6) Στίβεν Τζέραρντ – 92
7) Ντέιβιντ Μπέκαμ – 80
    Τζέιμς Μίλνερ – 80
9) Νταβίντ Σίλβα – 77
10) Τέντι Σέρινγχαμ – 76

Ο Ισπανός μαέστρος κατέχει δύο παγκόσμια ρεκόρ Guinness, το ένα από αυτά ως ο παίκτης που έφτασε πιο γρήγορα τις 100 ασίστ

Ο Φάμπρεγκας έχει επίσης τις περισσότερες πάσες από οποιονδήποτε εκτός Αγγλίας ποδοσφαιριστή
(19.187), με τον Γκάρεθ Μπάρι βρίσκεται στην 1η θέση (20.616)
Επίσης το No 4 της Τσέλσι είναι στα βιβλία Γκίνες ως ο παίκτης που κατάφερε πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλον να φτάσει τις 100 ασίστ στο πρωτάθλημα (Χρειάστηκε μόλις 293 αγώνες).

Κατά την παραλαβή του βραβείου τον Οκτώβριο, ο διεθνής Ισπανός μέσος είχε πει: «Δεν είμαι ο ταχύτερος, δεν είμαι ο δυνατότερος, δεν είμαι ο πιο ευέλικτος, δεν πηδάω ψηλά.
Αλλά αυτό το ρεκόρ, είναι ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα στην καριέρα μου, γιατί αυτό σημαίνει ότι έκανα καλά τη δουλειά μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.