Λιγκ Καπ Γαλλίας: Στον τελικό η Γκενγκάν (video)

Η Γκενγκάν προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ για πρώτη φορά στην ιστορία της επικρατώντας 5-4 της Μονακό στα πέναλτι.

Το ματς άρχισε για τη Μονακό με τους χειρότερους οιωνούς καθώς ο Βενκέρ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά τη χρήση του VAR, για το σκληρό τάκλιν στον Τουράμ στο 13ο λεπτό. Κι ενώ αυτό θα ανέμενε κανείς να «απογειώσει» την ψυχολογία των παικτών της Γκενγκάν, η συνέχεια του ματς ήτα άκρως ανατρεπτική. 

Μέσα σε έξι λεπτά η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που επέστρεψε στον πάγκο της Μονακό μόλις μετά από τρεις μήνες, σημείωσε δύο γκολ. Το πρώτο ήταν προϊόν σπάνιας ποδοσφαιρικής έμπνευσης από τον Ρόνι Λόπες και το δεύτερο μια έξοχα ολοκληρωμένη αντεπίθεση που ολοκλήρωσε αποτελεσματικά ο Γκολοβίν 

Από την αρχή του δεύτερου μέρους όμως η Γκενγκάν άλλαξε τη ροή του ματς. Μείωσε πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό με τον Μεντί, κι έφτασε στην ισοφάριση με τον Τουράμ στο 55ο λεπτό. 
Παρότι δέχθηκε πίεση η Μονακό κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, στέλνοντας την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο προπονητής των γηπεδούχων Ζοσλέν Γκουρβενέκ άλλαξε τερματοφύλακα δίνοντας θέση στον Μαρκ Κεγιάρ και αποζημιώθηκε. Εμπόα Εμπόα και Τουράμ δε μπόρεσαν να νικήσουν για τους γηπεδούχους το Σούμπασιτς, Χένρικς και Γγκλικ με τη σειρά τους τον Κεγιάρ και η σειρά έφτασε στο έβδομο πέναλτι για κάθε ομάδα. Ο Ντιόπ σημάδεψε το δοκάρι, ο Κοκό την έστειλε στα δίχτυα και η ομάδα της Βρετάνης έφτασε σε μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.