“Χ”αμένοι και οι δύο στη Λιβαδειά (video)

Λεβαδειακός και Παναθηναϊκός κόλλησαν στο μηδέν στη Βοιωτία, παρότι είχαν από ένα δοκάρι και αρκετές καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο.

Λεβαδειακός και Παναθηναϊκός κόλλησαν στο μηδέν στη Βοιωτία, παρότι είχαν από ένα δοκάρι και αρκετές καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος αλλά όχι και τις ανάλογες ευκαιρίες, καλό τελευταίο ημίωρο από τον Λεβαδειακό που απείλησε το “τριφύλλι” με ήττα. 

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε 3-4-3 με Διούδη, Κολοβέτσιο, Οικονόμου, Κουλιμπαλί – Γιόχανσον, Ινσούα – Κουρμπέλη, Δώνη – Χατζηγιοβάννη, Μπουζούκη – Μακέντα.

Για τον Λεβαδειακό του τιμωρημένου Νίκου Καραγεωργίου ξεκίνησαν οι Μπάγιτς,Αντιλέχου,Ανγκούα,Ντιόγκο,Τσαμπούρης,Κονέ,Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς, Μαρκόβσκι, Σαβαντογκό και Γιακουμάκης.

Κατοχή ναι, ευκαιρίες όχι
Ο Παναθηναϊκός πήρε με το «καλημέρα» την κατοχή της μπάλας, και προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Οι «πράσινοι» είχαν κυκλοφορία της μπάλας και λίγα λάθη, κερδίζοντας σιγά – σιγά μέτρα στο γήπεδο. Ο Μακέντα προειδοποίησε με σουτ του Μακέντα στο 8΄ στην κλειστή γωνία του Μπάγιτς, με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να βγάζει σε κόρνερ. 

Το «τριφύλλι» προσπαθούσε να βγάλει παίκτες από τις πίσω γραμμές, κέρδιζε αρκετά στημένα, χωρίς όμως να καταφέρει να τα εκμεταλλευτεί. Η καλύτερη στιγμή ήρθε με κεφαλιά του Κουρμπέλη στο δοκάρι στο 24΄, με τον Έλληνα μέσο να είναι σε θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε από τον βοηθό. 

Στο υπόλοιπο ενός πρώτου μέρους που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει την τελική πάσα με την οποία θα απειλούσε την εστία του Λεβαδειακού. Στην απέναντι πλευρά, οι Βοιωτοί ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά, μην καταφέρνοντας καθόλου να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους. 

«Έπεσε» ο Παναθηναϊκός, «ξύπνησε» το ματς
Ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετά λάθη στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και έτσι δυσκολεύτηκε να φτιάξει φάσεις, αλλά στο 55΄ είδε τον βοηθό να δίνει οφσάιντ στον Χατζηγιοβάννη, ο οποίος δευτερόλεπτα αργότερα ανατράπηκε καθαρά εντός περιοχής. 

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε τη λιγότερη πίεση που δέχτηκε και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, με τους Κονέ στο 56΄ και Στανόγεβιτς στο 59΄ να δοκιμάζουν τα πόδια τους χωρίς επιτυχία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Η πρώτη τελική του Λεβαδειακού στην εστία δεν άργησε: από φάουλ του Στανόγεβιτς η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Ζησόπουλος απείλησε με γυριστό, με τον Διούδη να αντιδρά θετικά και να διώχνει την μπάλα! 

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε πριν περάσουν δύο λεπτά αγώνα. Ο Χατζηγιοβάννης κινήθηκε στον κενό χώρο, πάτησε περιοχή και γύρισε παράλληλα στον Μακέντα, ο οποίος χρειαζόνταν μια προβολή για να σκοράρει, αλλά δεν έκανε ποτέ επαφή μαζί της. 

Η πρώτη κίνηση του Γιώργου Δώνη στο 66΄ από τον πάγκο έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Κουλιμπαλί να αφήνει τη θέση του στον Άλτμαν, τον Γιόχανσον να μετακομίζει σε θέση δεξιου στόπερ και τον Μπουζούκη να παίρνει τη θέση του ως φουλ μπακ και το σύστημα να γίνεται 4-3-3. Το πρώτο πράγμα που είδε όμως ο Έλληνας προπονητής μετά την αλλαγή ήταν τον Στανόγεβιτς να πιάνει τρομερό σουτ από μακριά και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 68΄!

Ο Λεβαδειακός συνέχισε να πιέζει και βρήκε κι άλλο σουτ στο 75΄, με τον Αντιλέχου να εκτελεί συρτά αλλά αδύναμα και τον Διούδη να μπλοκάρει εύκολα. 

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 78΄ με κλέψιμο του Άλτμαν, αλλά ο Χατζηγιοβάννης άργησε να γυρίσει για τον Μακέντα και η ευκαιρία χάθηκε. Ο Ισραηλινός ανέβασε φανερά την απόδοση του και έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία των «πράσινων» στο δεύτερο μέρος, με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση που πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τον Λεβαδειακό να πανηγυρίζει ένα βαθμό στην προσπάθεια του για να προλάβει να σώσει την κατηγορία και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να φτιάξει σερί νικών μετά τη νίκη στην Τρίπολη. 

Λεβαδειακός: Μπάγιτς,Αντιλέχου,Ανγκούα,Ντιόγκο,Τσαμπούρης,Κονέ,Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς, Μαρκόβσκι (84΄ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Γιακουμάκης.
Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί (68΄ Άλτμαν) – Γιόχανσον, Ινσούα – Κουρμπέλης, Δώνης (86΄ Στάικος) – Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης (80΄ Καμπετσής), Μακέντα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.