Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας για Euro 2028 ή Μουντιάλ 2030

Στο κτήριο διοίκησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των χωρών Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για την ανάληψη του Euro 2028 ή του παγκοσμίου κυπέλλου 2030.

Στο κτήριο διοίκησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των χωρών Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για την ανάληψη του Euro 2028 ή του παγκοσμίου κυπέλλου 2030. 

Το μνημόνιο συνυπέγραψαν εκ μέρους της Ελλάδας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, εκ μέρους της Βουλγαρίας ο υπουργός των Σπορ Καμεν Κραλιεφ, εκ μέρους της Ρουμανίας ο υπουργός των Σπορ Μπόγιαν Ματέι και εκ μέρους της Σερβίας ο υπουργός νεολαίας και σπορ Βάνια Ουντόβιτσιτς. 

Οι τέσσερις άνδρες φωτογραφήθηκαν με το μνημόνιο ανά χείρας ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας υπογραφής, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ Ευάγγελος Γραμμένος έκαναν τις εξής δηλώσεις:


Γιώργος Βασιλειάδης:
«Μετά την υπογραφή του κοινού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2028 και του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2030, ξεκινάμε μια κοινή προσπάθεια, με αισιοδοξία, με χαμόγελο και σοβαρότητα και με γνώμονα τις καλύτερες μέρες για αυτήν εδώ την περιοχή, για αυτούς εδώ τους λαούς, σε μία ταλαιπωρημένη περιοχή που απασχολεί συνήθως στην υφήλιο με αρνητικές ειδήσεις. Εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό και να απασχολούμε πλέον τον κόσμο θετικά και να αποδείξουμε ότι πρωτοπορούμε και ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα μαζί. Και το ότι υπογράφεται το μνημόνιο αυτό εδώ στη Θεσσαλονίκη δείχνει και την πολιτική μας θέση για την επόμενη μέρα με ανοιχτά Βαλκάνια και τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο όλων των εξελίξεων. Είναι μία πολύ μεγάλη μέρα, μία πολύ συγκινητική μέρα και προχωράμε για να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

Ευάγγελος Γραμμένος:
«Είναι προφανές ότι όταν μιλάει κανείς για ποδόσφαιρο, επιβάλλεται να είναι στο τραπέζι και οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και ορθώς έπραξε η κάθε πολιτική ηγεσία της κάθε χώρας με την κλήση των εκπροσώπων των ομοσπονδιών τους. Είναι όπως είπε και ο κύριος υπουργός μία μεγάλη μέρα σήμερα. Εμείς ως ποδόσφαιρο πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή όλη η προσπάθεια μπορεί να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, είτε πάρουμε τη μία διοργάνωση, είτε πάρουμε την άλλη, το ζητούμενο είναι ότι αυτό πρέπει να πετύχει. Δεν είναι το ζήτημα μόνο ποδοσφαιρικό, έχω την άποψη ότι οι θετικές εξελίξεις που θα προκύψουν από αυτό το εγχείρημα θα καταδείξουν ότι τα Βαλκάνια είναι μία περιοχή που επιβάλλεται να αναδείξει πρώτα την ίδια περιοχή της και πως είναι ικανή για να προχωρήσει σε μεγάλα έργα και σημαντικές διοργανώσεις, που θα αναδείξουν αυτήν την περιοχή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.