Φως στο παρόν, παρελθόν και μέλλον του Westworld ρίχνει ο συν-δημιουργός του

Προσοχή ακολουθούν spoilers!Με το κλείσιμο του δεύτερου κύκλου του "Westworld" να έχει αλλάξει το...

Προσοχή ακολουθούν spoilers!

Με το κλείσιμο του δεύτερου κύκλου του “Westworld” να έχει αλλάξει το τοπίο δραματικά, ο συνδημιουργός του Jonathan Nolan, μιλώντας με το Entertainment Weekly αναλαμβάνει να δώσει απαντήσεις σε κάποια από τα πιο επίκαιρα ερωτήματα γύρω από τον κόσμο της σειράς.

Προσοχή ακολουθούν spoilers γύρω από την δεύτερη σεζόν!!!


O Nolan μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο αναφερόμενος στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που πυροδότησαν οι τρεις μπάλλες στην τσάντα της Dolores και το ποιους αντιπροσωπεύουν, προϊδεάζοντάς μας για εκπλήξεις. Αυτό όμως που κέντρισε την προσοχή στα λεγόμενά του ήταν η υπόνοια ότι η τρίτη σεζόν “Westworld” πρόκειται να αργήσει να έρθει.

Δεδομένου ότι η σχεδόν δίχρονη αναμονή για την δεύτερη σεζόν ήταν ήδη παρατεταμένη, αναπάντεχα το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2019 ή ακόμη και το 2020 για την συνέχεια της ιστορίας. Σε αυτό ο Nolan απάντησε: ” To συζητάμε ακόμη με τους φίλους μας στο HBO όπως επίσης και με το cast και την παραγωγική ομάδα. Θέλουμε να πάρουμε τον απαραίτητο χρόνο για να κάνουμε τον κάθε κύκλο όσο πιο ενδιαφέρων γίνεται. Και έχουμε μια τεράστια πρόκληση για την τρίτη σεζόν αναφορικά με τους κόσμους τους οποίους χτίζουμε. Θέλουμε να αφιερώσουμε όλον τον απαραίτητο χρόνο για να γίνει σωστά”.

Εξίσου αινιγματικός παρέμεινε αναφορικά με το αν υπάρχουν πλέον δύο εκδοχές της Dolores που θα απεικονίζονται από δυο διαφορετικές ηθοποιούς. Χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες αρκέστηκε να χαρακτηρίσει την εξέλιξη ως “πολύπλοκη”.

Και αν και από ότι φαίνεται θα αποχαιρετίσουμε τον χαρακτήρα του Zahn McClamon τον αρχικό του Ghost Nation, Akecheta, παράλληλα θα πρέπει να υποδεχτούμε πληθώρα νέων χαρακτήρων και σκηνικών με τον τρίτο κύκλο να διαδραματίζεται κατά μεγάλο μέρος εκτός του πάρκου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψουμε σε αυτό, καθώς όπως δηλώνει ο Nolan ” Δεν κατόρθωσαν όλοι οι χαρακτήρες μας να αποδράσουν ακόμη”.

 

Πέρα όμως από το γιατί η Dolores/Charlotte δεν αναγνωρίστηκε ως host που επιβεβαιώνεται ως πιθανή παρενέργεια των πειραμάτων του Ford, το μεγαλύτερο ερώτημα περιστρέφεται γύρω από τον “Man in Black” και την κόρη του. Ήταν ο Man in Black host ή επρόκειτο για αντίγραφο που δημιουργήθηκε από την Dolores πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο; Όπως εξηγεί ο Nolan: ” Αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν βρίσκονται στο σύστημα. Και βλέπουμε τα συντρίμμια του. Οπότε αυτό υπονοεί ότι στην σκηνή στο The Forge βρισκόμαστε στο μέλλον. Πάντα λέγαμε ότι σε αυτήν την ιστορία θέλαμε να εξετάσουμε την αρχή, μέση και τέλος της εμφάνισης μιας νέας μορφής ζωής στην Γη και καταφέραμε να καλύψουμε πολλά από τα παραπάνω σε αυτήν την σεζόν”.

Είχα πάντα μεγάλη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του κοινού όχι μόνο να ακολουθεί περίπλοκες μη ευθύγραμμες χρονικά αφηγήσεις αλλά και να το απολαμβάνει. Γι αυτούς τους ανθρώπους φτιάχνουμε την σειρά

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει απαραίτητα χρονικό άλμα στον τρίτο κύκλο, καθώς τα παιχνίδια με τον χρόνο είναι αγαπημένη τακτική των συντελεστών κάτι που εντείνεται από την αθανασία των hosts. Kαι στο ερώτημα για το αν αυτές οι εναλλαγές χρονικών περιόδων προκαλούν σύγχυση ο Nolan απαντά “Είναι απόλυτα λογικό να προκαλεί σύγχυση. Αν δεν έγινε αντιληπτή σε κάποιους ανθρώπους, δεν έγινε. Αλλά η πρώτη ταινία στην οποία δούλεψα (το Memento) είχε αντίστροφη αφήγηση σωστά; Είχα πάντα μεγάλη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του κοινού όχι μόνο να ακολουθεί περίπλοκες μη ευθύγραμμες χρονικά αφηγήσεις αλλά και να το απολαμβάνει. Γι αυτούς τους ανθρώπους φτιάχνουμε την σειρά”.

 

Και αν και η πρώτη σεζόν έπαιζε με την αντίληψη της Dolores που έγινε αντιληπτή ως μη γραμμική μόνο κατά το τέλος, η δεύτερη σεζόν έπαιζε με διαφορετικές πτυχές του Bernard. Ο Nolan φαίνεται να υπόσχεται ότι επόμενες σεζόν της σειράς θα ακολουθήσουν επίσης διαφορετικές προσεγγίσεις.

Αναφερόμενος στον χαμό της Elsie ο Nolan δήλωσε: ” H Shannon Woodward είναι μια φανταστική ηθοποιός αλλά και χαρακτήρας και είχαμε μια εξαιρετική εμπειρία δουλεύοντας μαζί της και θα ήθελα πραγματικά την ευκαιρία να ξανασυνεργαστώ με αυτήν. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από την θνητότητα και την αθανασία και δεν υπάρχει ποτέ πραγματικός αποχαιρετισμός. Η πορεία της Elsie κατά την διάρκεια της σεζόν τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι hosts. Ακόμη και αν βρουν συμμάχους ανάμεσα στους ανθρώπους εξακολουθούν αν βρίσκονται στις άκρες ενός μεγάλου ρήγματος. Υπάρχει μια τρομακτική σκηνή ανάμεσα στη Elsie και τον Bernard στο τέλος που καταλαβαίνει κανείς ότι έχει σεβασμό και στοργή γι αυτόν αλλά έχει δίκιο ότι δεν είναι πλήρως αντικειμενικός. Η πρόκληση των hosts όταν αντιμετωπίζουν την ανθρωπότητα είναι ότι είναι κατά βάση διαφορετική. Σε αυτήν την περίπτωση η Elsie υποτίμησε την πονηριά των ανθρώπων”.

<body>Η πολυσυζητημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας του HBO επιστρέφει με τον 2ο κύκλο στις 22 Απριλίου.<br /></body>” class=”image screenshot” data-model=”image” data-pk=”112586″ itemprop=”contentUrl” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/ImageObject” src=”http://sm.ign.com/ign_gr/screenshot/e/evan-rache/evan-rachel-wood-james-marsden-in-westworld-season-2_29d3.jpg”/></figure>
<p> Αναφερόμενος στην κριτική σκοπιά υπό την οποία εξετάζεται η ανθρωπότητα ο Nolan δεν φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει τον όρο “μισανθρωπιά” και την αντίθεση που παρατηρείται ανάμεσα την σειρά και στην αισιοδοξία της εποχής σε μια πραγματικότητα που δίνει άπλετα παραδείγματα για το αντίθετο. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ” Πρόκειται για ένα ελάττωμα στον προγραμματισμό μας που μας ακολουθεί παντού. Όπου και να πάμε βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο και δεν μπορούμε να το ξεφορτωθούμε. Όλα τα όμορφα και απίστευτα πράγματα που φτιάχνουμε βρίσκουμε συνεχώς ένα τρόπο για να τα καταστρέφουμε”.</p>
<p>Και συνεχίζει λέγοντας: ” Μεγάλο μέρος της ιστορίας ασχολείται με το ‘πως ξεπερνάμε τα ελαττώματά μας;” και την προσωπική αλλαγή και αυτοβελτίωση. Αλλά σε κάποιο σημείο πρέπει να το παραδεχτούμε. Κάποια πράγματα δεν φτιάχνονται. Αλλά υπάρχει η ευκαιρία γι αυτούς που θα μας αντικαταστήσουν να το κάνουν. Και αυτό είναι το όνειρο κάθε γονιού σωστά; Το να μην κάνει το παιδί τους τα ίδια λάθη με αυτούς. Αλλά υπάρχουν συνήθειες που μας ακολουθούν. Οπότε κάποια στιγμή διερωτάσαι πότε θα διορθωθεί; Ή έχουμε κολλήσει έτσι για πάντα;”.</p>
<hr/>
<p> Με βάση τα παραπάνω τι προβλέπετε για την επόμενη φάση στην ιστορία του “Westworld”; Βρήκατε απαντήσεις στις απορίες σας ή έχετε ακόμη περισσότερες; Πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια.</p>
<h6 class=Read more on [SITE_NAME]

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.