Γιατί η πίστη γίνεται όλο και πιο δημοφιλής;

Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχει πλήθος θρησκειών με τις περισσότερες εξ αυτών να περιλαμβάνουν πολλές υπό - αιρέσεις. Στόχος όλων αυτών των θρησκειών είναι να νοηματοδοτήσουν το σκοπό της ύπαρξης των ανθρώπων στον κόσμο, να εξηγήσουν τι συμβαίνει στη μεταθάνατο ζωή, καθώς και να δηλώσουν εάν υπάρχει θεός, και αν ναι πως συνδεόμαστε με αυτόν. Και αν πιστεύετε πως η θρησκεία ανήκει στο...

Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχει πλήθος θρησκειών με τις περισσότερες εξ αυτών να περιλαμβάνουν πολλές υπό – αιρέσεις. Στόχος όλων αυτών των θρησκειών είναι να νοηματοδοτήσουν το σκοπό της ύπαρξης των ανθρώπων στον κόσμο, να εξηγήσουν τι συμβαίνει στη μεταθάνατο ζωή, καθώς και να δηλώσουν εάν υπάρχει θεός, και αν ναι πως συνδεόμαστε με αυτόν.

Και αν πιστεύετε πως η θρησκεία ανήκει στο παρελθόν και ζούμε σε μια νέα εποχή λογικής, μάλλον κάνετε λάθος. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρέθεσαν σε δημοσίευμα του Guardian, το 84% του παγκόσμιου πληθυσμού ταυτίζεται με μια θρησκευτική ομάδα. Παράλληλα πολλά νέα άτομα πιστεύουν όλο και περισσότερο, παρόλο που υπάρχουν σημαντικές γεωγραφικές διακυμάνσεις.

Ειδικότερα, τα στοιχεία του 2015 δείχνουν ότι οι χριστιανοί αποτελούν τη μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα με 2,3 δισεκατομμύρια υποστηρικτές ή 31,2% του παγκόσμιου πληθυσμού των 7,3 δισεκατομμυρίων. Ακολουθούν οι Μουσουλμάνοι με 1,8 δισ. ή 24,1%, οι Ινδουιστές με 1,1 δισ. ή 15,1% και οι Βουδιστές με 500 εκατ. ή 6,9%.

Στη συνέχεια της λίστας έρχονται όσοι ασπάζονται πιο παραδοσιακές θρησκείες με ποσοστό 6% του συνολικού πληθυσμού, δηλαδή σχεδόν 400 εκατομμύρια και οι υποστηρικτές θρησκευτικών ομάδων που είναι λιγότερο γνωστές, όπως του Σικισμού, των Μπαχάι και του Ζαϊνισμού, που ανέρχονται σε 58.000. Σημειώνεται επίσης, ότι υπάρχουν 14 εκατομμύρια Εβραίοι στον κόσμο, δηλαδή περίπου το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, συγκεντρωμένοι στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Αλλά η τρίτη μεγαλύτερη κατηγορία λείπει από την παραπάνω λίστα. Το 2015, 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο (16% του παγκόσμιου πληθυσμού), δήλωσαν ότι δεν υπάγονται σε κάποια θρησκεία. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι άθεοι. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μια ισχυρή αίσθηση πνευματικότητας ή πίστης στον Θεό ή τις καθοδηγητικές δυνάμεις, αλλά δεν ταυτίζονται με μια οργανωμένη θρησκεία ή δεν την εφαρμόζουν.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.