Άκπομ «Απολαμβάνω αυτό που ζω»

Είναι ο ένας εκ των τριών ποδοσφαιριστών που πλαισιώνουν την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Είναι ένας εξ αυτών που αφίχθησαν το καλοκαίρι στην Τούμπα. Είναι ένας από αυτούς πάνω στους οποίους έχουν επενδυθεί πολλά από τον ΠΑΟΚ για το παρόν μα κυρίως για το μέλλον. Ο λόγος για τον Τσούμπα Άκπομ, τον Βρετανό επιθετικό, Νιγηριανής καταγωγής ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα

Είναι ο ένας εκ των τριών ποδοσφαιριστών που πλαισιώνουν την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Είναι ένας εξ αυτών που αφίχθησαν το καλοκαίρι στην Τούμπα. Είναι ένας από αυτούς πάνω στους οποίους έχουν επενδυθεί πολλά από τον ΠΑΟΚ για το παρόν μα κυρίως για το μέλλον. Ο λόγος για τον Τσούμπα Άκπομ, τον Βρετανό επιθετικό, Νιγηριανής καταγωγής ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα στην εφημερίδα «Metrosport». Αναλυτικά η σχετική δημοσίευση:
«Ο Τσούμπα Ακπομ είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος γιατί άφησε την χώρα του για να πάει κάπου που βρήκε το πάθος που έψαχνε. Αυτό για το οποίο του είχαν μιλήσει ο Λούκας Πέρεθ «μου είπε ότι αν ερχόμουν εδώ δεν θα ήθελα να φύγω, ότι οι οπαδοί είναι παθιασμένοι» και ο Χαρίσης «ήμασταν μαζί πέρσι στο Βέλγιο και από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα μου έλεγε συνεχώς «ο ΠΑΟΚ το ένα και ο ΠΑΟΚ το άλλο» και δεν είχαν άδικο «μου είπαν αλήθεια, δεν μου είπαν ψέματα. Η πόλη είναι πανέμορφη, ο κόσμος είναι ωραίος».
Μέσα σε τρεις μήνες έχει ενθουσιαστεί τόσο πολύ με τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του και όπως αποκαλύπτει μέσω της «Μ» έχει ήδη καλέσει τον «κολλητό» του Αλεξ Αϊγουόμπι της Αρσεναλ να έρθει στην Τούμπα. «Μεγαλώσαμε μαζί από τεσσάρων ετών μέχρι να φτάσουμε στην πρώτη ομάδα της Αρσεναλ. Μιλάμε συνέχεια και του έχω ήδη πει ότι πρέπει να ζήσει μια φορά την εμπειρία ενός αγώνα στην Τούμπα και μετά θα θέλει να ξανάρθει. Ελπίζω να παίξουμε με την Αρσεναλ στο Γιουρόπα Λιγκ για να δει πως είναι. ίσως του στείλω ένα βίντεο, αλλά πρέπει να ζήσει αυτή την εμπειρία, είναι φανταστική», τονίζει.
Η συνύπαρξη με τους ΠΑΟΚτσήδες είναι κάτι ξεχωριστό για τον 23χρονο φορ και δεν το κρύβει: «Στο πρώτο παιχνίδι μου στην Τούμπα ενθουσιάστηκα, πουθενά στην Αγγλία δεν υπάρχει αυτό. Είναι τελείως διαφορετικοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ απ’ αυτούς της Αρσεναλ. Εδώ οι οπαδοί θα πέθαιναν για τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ματς που ήμουν πετούσαν βεγγαλικά και άρχισα να πηδάω. Όλοι μου έλεγαν τι είναι αυτό που κάνω… Δεν ήμουν συνηθισμένος, τώρα πλέον είμαι πλέον». Αυτό είναι μόνο το πρόγευμα της πολύ ενδιαφέρουσας, αποκλειστικής συνέντευξης που έδωσε ο Ακπομ στην «Μetrosport».
«Με έφερε στην Τούμπα (και) η φιλοδοξία του Σαββίδη»
Η τρέλα των ΠΑΟΚτσήδων που τον συναντούν στον δρόμο κάθε μέρα και του φωνάζουν «μόνο ΠΑΟΚ» είναι ένας από τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον Δικέφαλο. Για να αφήσει όμως την Αγγλία για την Ελλάδα χρειάστηκε και ένας ακόμη λόγος: «Είδα πόσο φιλόδοξη είναι η ομάδα και πόσα πολλά χρήματα έχει επενδύσει ο πρόεδρος. Είδα βίντεο, μάζεψα πολλά στοιχεία και όλα με ώθησαν να έρθω εδώ. Ενθουσιάστηκα και κατάλαβα ότι θα είναι ένα πολύ καλό βήμα για την καριέρα μου».
Η πρώτη άποψή του για τον ΠΑΟΚ είναι άκρως θετική: «Είναι οργανωμένη ομάδα και το σημαντικότερο μία ομάδα με φιλοδοξίες που έχει ως στόχο το Πρωτάθλημα. Θέλουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο φέτος μετά απ’ όσα συνέβησαν πέρσι, είναι μεγάλο κίνητρο για εμάς. Απολαμβάνω αυτό που ζω». Προσθέτει ακόμη: «Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, διαθέτει ένα ποιοτικό σύνολο, με πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που προσφέρουν ατομικές εμπνεύσεις. Είμαστε όλοι μαζί μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία ακόμη και όταν δεν παίζει καλά νικά. Αυτό είναι σημάδι ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Πολλοί λένε ότι δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά όταν στο τέλος πάρουμε τον τίτλο και κοιτάξουμε λίγο πίσω θα λέμε «δείτε τι βαθμούς πήραμε σε εκείνα τα παιχνίδια που δεν ήμασταν καλοί και πόσο σημαντικοί ήταν».
«Πρέπει να είμαστε πολύ υπομονετικοί και να έχουμε τεράστια πνευματική συγκέντρωση για να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα» υπογράμμισε ο Αγγλος επιθετικός.
Παίκτης με μεγάλη φιλοδοξία ο Ακπομ, δεν τον αγχώνει ότι έχει μπροστά του έναν ποδοσφαιριστή με τις ικανότητες του Πρίγιοβιτς, τονίζοντας ότι η συνεργασία τους μπορεί στο μέλλον να φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για την ομάδα.
– Ο Λουτσέσκου είχε πει ότι είχες μάθει σε άλλο τρόπο παιχνιδιού με πολλές μακρινές μπαλιές και όχι πολύ με την μπάλα κάτω. Εχεις αρχίσει να προσαρμόζεσαι στο στυλ του ΠΑΟΚ;
«Αυτό είναι φυσιολογικό για κάθε παίκτη που αλλάζει ομάδα, γιατί είχε μάθει σε κάτι διαφορετικό. Προσαρμόζεσαι όταν παίζεις. Οσο περισσότερο αγωνίζεται τόσο πιο πολύ καταλαβαίνεις την τακτική της ομάδας, δεν αρκεί η προπόνηση. Δεν είχα όσο χρόνο συμμετοχής θα ήθελα έως τώρα, ήθελα να παίξω από την αρχή σε περισσότερα ματς. Είμαι, όμως, επαγγελματίας, δουλεύω σκληρά και περιμένω την ευκαιρία μου. Εχω αυτοπεποίθηση και όταν έρθει η ώρα μου πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ».
– Είσαι ο παίκτης με ένα ξεχωριστό ρεκόρ φέτος στην Super League. Εβαλες τρία γκολ και μέτρησε μόνο ένα…
«Δεν είναι πρόβλημα αυτό, μου δίνει κίνητρο. Ξέρω ότι όταν παίζω θα σκοράρω. Δυστυχώς δεν μέτρησαν τα γκολ, αλλά αν το σκέφτομαι αυτό θα… τρελαθώ. Προτιμώ να το ξεχάσω και να αφοσιωθώ στο να σκοράρω σε άλλο ματς».
– Σε αγχώνει που μπροστά σου υπάρχει μία «μηχανή του γκολ» όπως ο Πρίγιοβιτς;
«Οχι δεν με αγχώνει, προτιμώ να εστιάζω στον εαυτό μου. Αν παίρνω πολύ χρόνο συμμετοχής μπορώ να σκοράρω και εγώ όπως ο Πρίγιοβιτς. Είναι σκόρερ, το ξέρουμε όλοι, αλλά και οι δύο προσφέρουμε κάτι διαφορετικό. Εγώ τριπλάρω, μπαίνω κάθετα και ο Πρίγιοβιτς είναι «κυνηγός» κοντά στην εστία και έχει αυτή την αίσθηση του γκολ ανά πάσα στιγμή. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο από την πλευρά του για την ομάδα και αυτό την κάνει πιο δυνατή».
– Είναι σαν λες τώρα «κόουτς βάλε μας και τους δύο μαζί…»
«Είδατε το τελευταίο ματς με τον Παναιτωλικό που μπήκα και σκόραρα και είχε βάλει και αυτός πιο πριν ένα γκολ που τελικά χρεώθηκε αυτογκόλ. Η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή. Ισως και στο μέλλον να γίνει κάτι παρόμοιο και να είναι καλό για την ομάδα. Αυτός είναι δυνατός και είναι καλός στο να «σπάει» την μπάλα, εγώ είμαι γρήγορος και πιστεύω ότι προσφέρουμε κάτι διαφορετικό».
– Σε συμβουλεύει καθόλου ο «Πρίγιο»;
«Δεν μου έχει δώσει κάποια συμβουλή, αλλά εγώ είμαι νέος, παρατηρώ το στυλ παιχνιδιού του και προσπαθώ να παίρνω όσα στοιχεία μπορώ και να τα προσθέτω στον δικό μου τρόπο παιχνιδιού».
– Πάντως στο ματς με τον Εργοτέλη έπαιξες μόνος σου στην κορυφή…
«Μπορεί να ήταν ομάδα β’ εθνικής, αλλά ήταν δύσκολος αντίπαλος. Ηταν το πρώτο παιχνίδι που αγωνίστηκα από την αρχή. Πιστεύω ότι παίζοντας περισσότερο θα ανεβάσω ρυθμό. Κερδίσαμε, αν και δεν παίξαμε πολύ καλά».
«Παθιασμένος ο Πόντους, εγώ θα το έκανα αλλιώς»
Ο Ακπομ αναφέρθηκε και στο συμβάν με τον Βέρνμπλουμ, ο οποίος τον κατσάδιασε» στο φινάλε του αγώνα με τον Εργοτέλη: «Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να μιλήσεις σε έναν συμπαίκτη σου. Εγώ θα διάλεγα άλλον χωρίς πολλές φωνές (σ.σ. γέλια). Ο Πόντους, όμως, είναι έτσι, πολύ παθιασμένος και αυτός είναι ο τρόπος που επικοινωνεί με όλους, το κάνει και στην προπόνηση. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, δεν το πήρα, φυσικά, προσωπικά. Ο Πόντους είναι πολύ έμπειρος παίκτης, άκουσα αυτό που είπε και προχωράμε».
«Θρύλος ο Βενγκέρ, δεν ξεχνάω όσα μου είχε πει»
Σημαντικό ρόλο στην καριέρα του έπαιξε ο Αρσεν Βενγκέρ: «Είναι ξεχωριστός ο τρόπος δουλειάς της Αρσεναλ και το αποδεικνύει η ποσότητα των ποιοτικών παικτών που έχει αναδείξει. Είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ αήττητη. Ο Βενγκέρ είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, πολύ αριστοκράτης, όλα όσα κάνει βασίζονται πάνω σε μία τακτική. Είναι ένας ξεχωριστός κόουτς, ένας πραγματικός θρύλος για την Αρσεναλ».
– Θυμάσαι κάτι που σου είχε πει προσωπικά;
«Ναι θυμάμαι. Μου είχε πει να διατηρήσω την «πείνα» με την οποία μπαίνω στο γήπεδο, γιατί είναι αυτό στοιχείο που βοηθάει πολύ όλους τους παίκτες για να κάνουν καριέρα. Δεν το ξεχνάω».
«Εχει πολύ πάθος ο Λουτσέσκου, λειτουργεί σαν… παίκτης»
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ γίνεται ένα με τους ποδοσφαιριστές, όπως τόνισε ο Ακπομ: «Είναι καλός προπονητής και καλός άνθρωπος. Διαθέτει προσωπικότητα και πολύ πάθος που μπορείς να το διακρίνεις στον πάγκο. Λειτουργεί σαν να είναι παίκτης, γίνεται ένα με την ομάδα. Μου μιλάει συνεχώς, προσπαθεί να με βοηθήσει. Είναι ωραίος τύπος».
– Πόσο μακριά από τον τίτλο είναι ο ΠΑΟΚ; Ολοι λένε ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί…
«Είναι πολύ νωρίς για να το πούμε αυτό. Δεν πρέπει να πούμε τίποτα, έχουμε πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει πολύ ομαδικό πνεύμα στα αποδυτήρια και μεγάλο κίνητρο να πάρουμε τον τίτλο».
– Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν;
«Όπως είπες, όλοι λένε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και αυτό σημαίνει ότι κάθε αντίπαλος, ακόμη και οι πιο μικροί, θα κάνουν τα πάντα για να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Πρέπει να είμαστε πολύ υπομονετικοί και να έχουμε τεράστια πνευματική συγκέντρωση. Κόντρα σε κάθε ομάδα που θα έρχεται να μας παίξει κλειστά πρέπει να είμαστε σταθεροί και να κάνουμε το παιχνίδι μας».
– Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ένα θαύμα με την Τσέλσι και να φέρει τα πάνω κάτω στην πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ;
«Φυσικά και μπορούμε, πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και να πιστεύουμε. Όταν πιστεύεις μπορείς να κάνει τα πάντα. Η Τσέλσι έχει ήδη προκριθεί. Δεν ξέρω αν κερδίσουμε, αλλά σίγουρα μπορούμε να τους δώσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι».
«Με ενθαρρύνει ο Κάνιας, καλός μου φίλος ο Ζαμπά».
Οσο για την σχέση που έχει με τους συμπαίκτες του;
«Ο Ζαμπά, γιατί είναι και αυτός νέος, Δεν μιλάει, βέβαια, καλά αγγλικά, αλλά με κάποιο τρόπο επικοινωνούμε. Δεν ξέρω πώς, αλλά τα… καταφέρνουμε. Μπορείς να είσαι φίλος με κάποιον χωρίς καν να μιλάτε την ίδια γλώσσα. Με τον Ελ Καντουρί έχω καλή σχέση και με τον Κάνιας, είναι πολύ καλός άνθρωπος και πολύ χιουμορίστας. Με συμβουλεύει συνεχώς και με ενθαρρύνει. Μου λέει συνεχώς σε πιστεύω, θα έρθει η ώρα, να είσαι υπομονετικός. Εχεις ποιότητα, συνέχισε να δουλεύεις σκληρά. Το εκτιμάω πολύ αυτό».
– Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να σου δώσει ώθηση για να επιστρέψεις στην Πρέμιερ Λιγκ;
«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο κλαμπ, μπορεί να με στείλει πίσω, αλλά τώρα είμαι επικεντρωμένος μόνο στις υποχρεώσεις μου εδώ. Θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα μου, τα υπόλοιπα τα αφήνω για το μέλλον».
– Η άποψη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Αυτό που μου αρέσει είναι ο ανταγωνισμός για τον τίτλο. Υπάρχουν κάποιες ομάδες κορυφής που ανταγωνίζονται και επίσης μου αρέσει πόσο παθιασμένοι είναι οι φίλαθλοι. Οι Ελληνες οπαδοί είναι φανατικοί. Οσο για το αρνητικό; «Μιλάνε» τα δύο γκολ που μου ακύρωσαν. Βλέπω εκείνο το γκολ με τον Πανιώνιο και λέω πως είναι δυνατό να δόθηκε οφσάιντ; Δεν θέλω να πω παραπάνω, απλά ότι οι διαιτητές πρέπει να κάνουν την δουλειά τους σωστά και τέτοια γκολ να μετράνε. Εμείς κυνηγάμε τον τίτλο και ένα τέτοιο γκολ μπορεί να κάνει την διαφορά».
«The boss ο Σαββίδης, έχει τον ΠΑΟΚ στην καρδιά του»
Κατέθεσε και την άποψή του για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι πολύ παθιασμένος. Εγώ τον αποκαλώ… the boss (το αφεντικό). Είναι όπως βλέπεις κάποιες ταινίες, the boss. Ο Σαββίδης είναι πολύ καλός άνθρωπος, έρχεται συνεχώς και μιλάει στην ομάδα πριν τα παιχνίδια. Πολλοί πρόεδροι δεν ασχολούνται τόσο πολύ με την ομάδα τους. Εκείνος έρχεται σε κάθε αγώνα, έχει τον ΠΑΟΚ στην καρδιά του. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνει, που συνοδεύει το λεωφορείο. Είναι πολύ φιλόδοξος, μας δίνει συνεχώς κίνητρο και μας πιέζει για το καλύτερο. Εχω κάνει και έρευνα γι’ αυτόν και έχω δει ότι έχει βοηθήσει πολύ κόσμο στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.