Ενδιαφέροντα στατιστικά για την «γιγαντομαχία» στο Ολντ Τράφορντ

Η «γιγαντομαχία» μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Παρί Σεν Ζερμέν, βρίσκεται στο επίκεντρο απόψε, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η «γιγαντομαχία» μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Παρί Σεν Ζερμέν, βρίσκεται στο επίκεντρο απόψε, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο ομάδες που δεν έχουν παίξει ποτέ αντίπαλοι ξανά, αλλά με μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία να «συντροφεύουν» τις δύο ομάδες:

= Τέσσερις από τις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις μεταξύ γαλλικών και αγγλικών ομάδων σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, κατέληξαν σε πρόκριση των Γάλλων..

= Καμία γαλλική ομάδα δεν έχει νικήσει ποτέ στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. (4 ισοπαλίες – 10 ήττες). Στο Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο δύο γαλλικές ομάδες απέφυγαν την ήττα στο «Old Trafford». Η Μονακό τον Μάρτιο του 1998 (1-1) και η Λιλ τον Οκτώβριο του 2005 (0-0).

= Η Παρί νίκησε μόνο ένα από τα 10 εκτός έδρας παιχνίδια σε όλους τους αγώνες απέναντι σε αγγλικό σύλλογο (έχει ακόμη 4 ισοπαλίες – 5 ήττες). Ήταν μια νίκη 2-1 επί της Τσέλσι τον Μάρτιο του 2016, στη φάση των «16», την τελευταία φορά που προκρίθηκε  μετά από έναν νοκ άουτ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Oι παίκτες της Παρί στην χθεσινή προπόνηση

= Η Παρί φτάνει για έβδομη συνεχόμενη σεζόν στη διαδικασία των νοκ-άουτ παιχνιδιών, το καλύτερο σερί μετά, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ (22), τη Μπαρτσελόνα (15) και τη Μπάγερν Μονάχου (11). 

= Η Παρί σημείωσε τα περισσότερα γκολ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στα γκρουπ του Champions League αυτή τη σεζόν (17 σε έξι αγώνες).

= Το 57% των γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League φέτος σημειώθηκε μετά το 85ο λεπτό (4 στα 7).

= Οι οπαδοί της Γιυνάιτεντ, έχουν δει τα λιγότερα γκολ από οποιοδήποτε άλλο οπαδό σε εντός έδρας ματς, μόλις 2 σε 3 παιχνίδια.

= Μεταξύ των 16 προπονητών που απέμειναν στο Champions League της φετινής περιόδου, ο όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι ένας από τους τρεις που κέρδισε τον τίτλο ως παίκτης (με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999), μαζί με τον Πεπ Γκουαρντιόλα (με τη Μπαρτσελόνα το 1992) και τον Σάντι Σολάρι το 2002).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.