Τίτλοι, χημεία, φιλοσοφία, υπομονή

H οριοθέτηση των στόχων από τον Μελισσανίδη, ο χρόνος που είναι... χρήμα, η φιλοσοφία του Καρντόσο και η αποστήθισή της από τους παίκτες της ΑΕΚ. Πόσο εύκολο είναι να συνυπάρξουν όλα αυτά;

Τι μπορεί να περιμένει ο φίλαθλος της ΑΕΚ από την ομάδα του όταν το ίδιο το αφεντικό έχει οριοθετήσει τους στόχους της στο υψηλότερο επίπεδο; Φυσικά τίποτα λιγότερο. «Ο μόνος στόχος της ΑΕΚ είναι πάντα η κορυφή» που ακούστηκε από το στόμα του Δημήτρη Μελισσανίδη πριν την έναρξη της προετοιμασίας ανέβασε κατακόρυφα τον πήχη. 

Ίσως και κάποιοι να μην το περίμεναν από τη στιγμή που η ομάδα μπαίνει σε μια νέα αφετηρία, με νέο τεχνικό τιμ και χρειάζεται μια σχετική περίοδο… χάριτος. Στην ΑΕΚ όμως δεν υπάρχουν αυτά. Οι τίτλοι είναι πάντα το βασικό ζητούμενο, ειδικότερα όταν το κλαμπ προέρχεται από μια αποτυχημένη (σε επίπεδο τίτλων) χρονιά.

Το αν θα καταφέρει η ΑΕΚ να φτάσει σε κάποιον τίτλο δεν το ξέρει κανείς. Άπαντες όμως οφείλουν να γνωρίζουν το που βρίσκονται και ότι θα παλέψουν γι’ αυτό. Εννοείται πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Ένωση απέχει από την ετοιμότητα των ρόστερ των άλλων δύο υποψηφίων για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. 

Οι μεταγραφικές κινήσεις έγιναν σύμφωνα με τα θέλω του Καρντόσο και το πλάνο που θέλει να εφαρμόσει στη νέα ΑΕΚ. Πόσο εύκολο όμως είναι να βρεθεί άμεσα η απαιτούμενη χημεία και η ομάδα να βγάζει στο γήπεδο αυτά που έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος; Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, γι’ αυτό και κάθε προπόνηση έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία. 

Ήδη ο Πορτογάλος προπονητής «μοχθεί» καθημερινά για να μεταδώσει στους παίκτες του την φιλοσοφία του και τα θέλω του. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν την προπόνηση της Παρασκευής ο Καρντόσο μάζεψε τους παίκτες της ΑΕΚ και τους έδειξε σε βίντεο (από προηγούμενη δουλειά του) το πώς θέλει να δουλεύει και να κινείται η τετράδα της άμυνας. Και ακολούθως το εφάρμοσε στο γήπεδο.

Δεν είναι εύκολα αυτά που ζητάει ο Καρντόσο, όμως οι παίκτες για την ώρα απολαμβάνουν τις προπονήσεις που γίνονται στο μεγαλύτερο μέρος τους με μπάλα. Μπορεί να έχουν μεγάλη διάρκεια και ένταση, όμως ότι γίνονται με μπάλα είναι κάτι που ευχαριστεί τους παίκτες. 

Το ζητούμενο όμως είναι διάρκεια και φυσικά τα αποτελέσματα, τα οποία μπορεί να έρθουν αμέσως μπορεί και όχι. Και εκεί είναι το επικίνδυνο σημείο γιατί θα πρέπει να υπάρξει υπομονή, διαχείριση και στήριξη. Όταν όμως ο πήχης έχει μπει ψηλά από την πρώτη μέρα πόσο εύκολο είναι να (συν)υπάρξουν αυτά τα τρία μαζί;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.