Η ολυμπιακή φλόγα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

H Ολυμπιακή Φλόγα για το Ρίο, θα περάσει από το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα και ένας πρόσφυγας συμβολικά θα τη μεταφέρει ως Λαμπαδηδρόμος.

H Ολυμπιακή Φλόγα για το Ρίο, θα περάσει από το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα και ένας πρόσφυγας συμβολικά θα τη μεταφέρει ως Λαμπαδηδρόμος.

Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ που αποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό τη σχετική  πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Προέδρου της Σπύρου Καπράλου, για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στις 21 Απριλίου.

«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Πρόεδρο της Σπύρο Καπράλο για μία πρωτοβουλία άκρως συμβολική. Στα τέλη Απριλίου θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και κατά παράδοση ακολουθεί στην Ελλάδα, το πρώτο μέρος της Λαμπαδηδρομίας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή λοιπόν ανέλαβε την πρωτοβουλία ώστε η Φλόγα να περάσει από εδώ, από το Κέντρο Φιλοξενίας ώστε να την δουν όλοι οι πρόσφυγες. Επίσης ένας πρόσφυγας θα κληθεί να μεταφέρει τη Φλόγα ως Λαμπαδηδρόμος, κάτι που ευθυγραμμίζεται με την πολιτική που ακολουθεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή με τους πρόσφυγες στους Ολυμπιακούς. Επειδή δεν έχουν Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να τους στείλει στους Αγώνες, δεν έχουν σημαία, δεν έχουν πατρίδα, η ΔΟΕ αποφάσισε να κληθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο οι πρόσφυγες – αθλητές που βρίσκονται σε ανώτατο επίπεδο. Θα παρελάσουν πίσω από την Ολυμπιακή Σημαία, θα τους υποδεχθούν επίσημα στο Ολυμπιακό Χωριό μαζί με τις άλλες χώρες και θα τους φιλοξενήσουμε εκεί. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή όλου του κόσμου προς αυτούς τους πρόσφυγες», είπε ο Τόμας Μπαχ κατά τη διάρκειας της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Εκτός από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε, στην επίσκεψη ήταν ο Ζακ Ρογκ, Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΟΕ και Ειδικός Πρεσβευτής του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τους νεαρούς πρόσφυγες και τον αθλητισμό, ο Πάτρικ Χίκεϊ, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ο Φιλίπ Λεκλέρκ, Εκτελών Χρέη Αντιπροσώπου Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο Γιάννης Μουζάλας, Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Γιώργο Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων και ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Εκτός από το θέμα της συμμετοχής των προσφύγων στη Λαμπαδηδρομία,  η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ακολουθώντας το πρόγραμμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη συμπαράσταση στο δράμα των προσφύγων, θα κατασκευάσει ένα γήπεδο στο Hot Spot της Λέσβου.

Για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες αλλά και για τα γήπεδα που κατασκεύασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον Ελαιώνα και την παράλληλη προσφορά αθλητικού υλικού, ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. Τόμας Μπαχ ευχαρίστησε θερμά τον Σπύρο Καπράλο:

«Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε την υποστήριξή μας και την εκτίμησή μας για όσα έχουν κάνει οι Έλληνες και η Ελλάδα σε μία δύσκολη στιγμή για όλο τον κόσμο. Βρισκόμαστε επίσης εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που υποφέρουν και η επίσκεψη αυτή είναι φορτισμένη συναισθηματικά για όλους μας.  Ένα παράδειγμα της δράσης της Δ.Ο.Ε. είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις που βλέπετε εδώ σήμερα και έχει δημιουργήσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με τις εγκαταστάσεις αυτές επιδιώκουμε να κάνουμε τους πρόσφυγες να νιώσουν τη χαρά της ζωής, να αποβάλλουν την επιθετικότητα και να τους ενισχύσουμε την πίστη για το μέλλον. Για αυτό το λόγο θέλω να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε και το αποτέλεσμα αυτής είναι η δημιουργία αθλητικής εγκατάστασης για τους πρόσφυγες στο Hot Spot της Λέσβου. »

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος τόνισε ότι η Ε.Ο.Ε θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη στους πρόσφυγες: «Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπαίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο στην Τελετή Έναρξης και έτσι και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να είναι η πρώτη που δείχνει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεισφέραμε σε αυτό το Ανοιχτό Κέντρο με όλο το αθλητικό υλικό που επισήμανε ο Πρόεδρος Μπαχ. Αυτή ήταν μόνο η αρχή καθώς θα κάνουμε και πολλά άλλα πράγματα, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.»

Οι αξιωματούχοι της Ολυμπιακής οικογένειας αφού εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους σε αυτούς τους ανθρώπους, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους, να μάθουν για τις δυσκολίες που πέρασαν, να ακούσουν τις αγωνίες τους και να ξεναγηθούν στα καταλύματά τους. Ο Πρόεδρος Τόμας Μπαχ μάλιστα βρήκε την ευκαιρία να παίξει και ποδόσφαιρο μαζί τους, στο γήπεδο που κατασκεύασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τη συνδρομή της Δ.Ο.Ε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.