Ο Νιέτο σταμάτησε την κακοδαιμονία (video)

Με δύο τέρματα του Ντάνι Νιέτο η Skoda Ξάνθη επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, επιστρέφοντας μετά από οκτώ παιχνίδια Πρωταθλήματος στις νίκες.

Με δύο τέρματα του Ντάνι Νιέτο η Skoda Ξάνθη επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, επιστρέφοντας μετά από οκτώ παιχνίδια Πρωταθλήματος στις νίκες.

Βαθιά ανάσα για την Ξάνθη αποτελεί η νίκη στα Πηγάδια επί του Ηρακλή με 2-0. Οι Ακρίτες έφτασαν τους 22 βαθμούς κι επέστρεψαν στα «τρίποντα» στη Σούπερ Λιγκ, μετά τις 22 Νοεμβρίου 2015 και το 2-0 με τον Πανιώνιο. Ακολούθησαν οκτώ αγώνες Πρωταθλήματος, με τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για τους παίκτες του Λουτσέσκου. Ο Ηρακλής παρέμεινε στους 23 βαθμούς και για τέταρτο ματς Πρωταθλήματος χωρίς νίκη.

Πως έπαιξαν

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 για την Skoda Ξάνθη με τερματοφύλακα τον Τσέναμο, δεξί μπακ τον Μπέρτο και αριστερό τον Μπαξεβανίδη. Δίδυμο στόπερ έπαιξαν  οι Καρυπίδης και Λισγάρας, με τους Λουσέρο και Βασιλακάκη ν΄ αποτελούν τους αμυντικούς μέσους της ακριτικής ομάδας. Σολτάνι, Ορφανίδης και Νιέτο αποτέλεσαν τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Καπετάνου.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος διάλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 για τον Ηρακλή με τον Περνίς κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Μπουκουβάλα, αριστερό τον Σαραμαντά και κέντρο άμυνας τούς Καρασαλίδη και Μπαρτολίνι. Πουρτουλίδης και Ιντζόγλου ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι των Θεσσαλονικέων, με τον Βέλλιο να παίζει στη θέση του στράικερ. Πίσω του αγωνίστηκαν οι Μπουλούτ, Τσιλιανίδης και Πασάς.

Εκμεταλλεύτηκε την… έκρηξη!

Για μία ακόμη φορά η Skoda μπήκε φορτσάτη στο παιχνίδι, με διάθεση να δημιουργήσει ευκαιρίες, να πιέσει τον αντίπαλό της και να προηγηθεί. Απέναντι στον Ηρακλή το κατάφερε, μόλις, στην πρώτη φάση του αγώνα στο 3΄. Ο Λουσέρο βρήκε τον Νιέτο εντός περιοχής των Θεσσαλονικέων, με τον παίκτη της Ξάνθης να μην διστάζει να σουτάρει. Ο Περνίς δεν έκανε καλό υπολογισμό, με αποτέλεσμα να δεχτεί το τέρμα κάτω από τα πόδια και οι Ακρίτες να μπουν εμπρός στο σκορ. Στο 8΄ οι γηπεδούχοι είχαν γκολ οφσάιντ του Σολτάνι που δεν μέτρησε σωστά, μετά από στημένη μπάλα και κεφαλιά του παραλίγο σκόρερ!

Για σημαντικό κομμάτι του πρώτου μέρους ο Ηρακλής είχε αδυναμία να κρατήσει την μπάλα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο 62%-38% κατοχή. Η ομάδα του Λουτσέσκου πίεσε ψηλά και δεν άφησε τον Ηρακλή να κάνει παιχνίδι και να δημιουργήσει τελικές. Στο 34΄, πάλι μετά από στημένη φάση, ο Περνίς απομάκρυνε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λισγάρα, με την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου να κάνει την πρώτη της τελική στο 41΄ με την κεφαλιά του Μπαρτολίνι που μπλόκαρε ο Τσέναμο. Έτσι παρέμεινε στο 45λεπτο το 1-0…

Η αντίδραση του Ηρακλή και το 2-0

Στο δεύτερο ημίχρονο ο «Γηραιός» κατάφερε ν΄ αντιδράσει και να δημιουργήσει τελικές σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Στο 47΄ ο Βέλλιος νικήθηκε από τον Τσέναμο, με τον Κυριακίδη στο 61΄ να έχει μία ακόμη καλή στιγμή. Πέραν των ευκαιριών, οι φιλοξενούμενοι ήταν βελτιωμένοι. Δέχτηκαν μία τελική μόνο, στο 49΄, με τον Περνίς να νικά τον Νιέτο, ο οποίος, όμως, έκανε τη μεγάλη ζημιά στον Ηρακλή στο 62΄. Ο εξαιρετικός Ορφανίδης τον έβγαλε απέναντι στην άμυνα του αντιπάλου που την πέρασε με άνεση στο σπριντ ο σκόρερ και με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0, το οποίο ήταν και τελικό σκορ. Στο 65΄ ο Μπουλούτ δεν μπόρεσε από καλή θέση να μειώσει, στην τελευταία ουσιαστική στιγμή των ηττημένων. Ο Ηρακλής έβγαλε αντίδραση στο 45λεπτο, αλλά δεν μπόρεσε ν΄ αγγίξει καν το αποτέλεσμα απέναντι στη συνολικά ανώτερη Ξάνθη.

Οι συνθέσεις

Skoda Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου / 4-2-3-1):
Τσέναμο – Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης – Βασιλακάκης (63΄ Φλίσκας), Λουσέρο – Σολτάνι, Ορφανίδης (85΄ Παπαστεριανός), Νιέτο (76΄ Ντιμιτρόφ) – Καπετάνος.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος / 4-2-3-1):
Περνίς – Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Σαραμαντάς – Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης – Μπουλούτ (81΄ Λουκίνας), Τσιλιανίδης (81΄ Ζαμπάζης), Πασάς (56΄ Κυριακίδης) – Βέλλιος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.