Επιμένει ο Σόιμπλε: “Το Grexit θα πονούσε μόνο μία φορά…”

Ούτε... πόντο δεν κάνει πίσω ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην άποψή του πως το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα θα ήταν η αποχώρησή της από την Ευρωζώνη.

Ούτε… πόντο δεν κάνει πίσω ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην άποψή του πως το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα θα ήταν η αποχώρησή της από την Ευρωζώνη.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο “τσάρος” της γερμανικής οικονομίας υποστήριξε πως είναι “δύσκολο” η Ελλάδα να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος (ένα εργαλείο που φυσικά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα όσο βρίσκεται στην Ευρωζώνη).

Μάλιστα, ανέφερε πως μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε “πονέσει” μία φορά τους Έλληνες, όμως θα είχαν γλιτώσει αυτήν την “ατέλειωτη επίπονη διαδικασία” των τελευταίων χρόνων.

Αποκάλυψε εξάλλου πως το 2011 είχε πει στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να εξετάσει το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη για κάποια χρόνια, με αντάλλαγμα “τεράστια” βοήθεια.

ΠΗΓΗ news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.