Γ. Λεονταρίτης: “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για την Ομοσπονδία”

Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Λεονταρίτης μίλησε σττην εκπομπή των καναλιών Novasports "ΣΤΟ ΦΙΛΕ" και τον Παντελή Λώλη για θέματα που άπτονται της διοργάνωσης του Κυπέλλου βόλεϊ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Λεονταρίτης μίλησε σττην εκπομπή των καναλιών Novasports “ΣΤΟ ΦΙΛΕ” και τον Παντελή Λώλη για θέματα που άπτονται της διοργάνωσης του Κυπέλλου βόλεϊ.

“Δεν ξέρω γιατί εμπλέκεται η Ρόδος. Η Ομοσπονδία είναι ευπρόσδεκτη όχι μόνο στην Ρόδο αλλά σε όποιο νησί επιθυμεί να διοργανώσει το δικό της Φάιναλ Φορ. Επομένως ότι άλλο ακούγεται δεν είναι αληθές. Οι πόρτες είναι ανοικτές να φιλοξενήσουμε οποιαδήποτε διοργάνωση κι εφόσον η Ομοσπονδία διατίνεται πως τόσο αγαπά το Σαμαραγδένιο Νησί και τα νησιά μας είναι ευπρόσδεκτη να διοργανώσει τη δική της εκδήλωση.

Η Ομοσπονδία  μπορεί να λέει ότι θέλει στην ανακοίνωση της, ερμηνεύει τους νόμους κατά το δοκούν και λέει αυτό το οποίο η ίδια θέλει να πει. Δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι η Ομοσπονδία είναι ευπρόσδεκτη στην Ρόδο και σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να διοργανώσει δικές της εκδηλώσεις. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Η πρόσκληση είναι ανοικτή. Ας έρθει να διοργανώσει. 

Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα προς την Ομοσπονδία, ούτε θα τολμούσαμε να στείλουμε τέτοιο μήνυμα, θα παρακαλούσα την Ομοσπονδία να δημοσιοποιήσει την αλληλογραφία μέσω της οποίας της απαγορεύεεται να έρθει στο Νότιο Αιγαίο ή ότι την αποτρέπουμε. Να δημοσιοποιήσει αυτά τα έγγραφα που έχει στα χέρια της τα οποία δεν υπάρχουν σας διαβεβαιώ και επαναλαμβάνω πως είναι ευπρόσδεκτη να έρθει να διοργανώσει. Να αναλάβει το οργανωτικό, το οικονομικό και να προσφέρει θέαμα στο φιλόξενο νησί της Ρόδου, για το οποίο τόσο πολύ κόπτεται ότι δεν θα γίνει η διοργάνωση. 

Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτή η κουβέντα, ενδεχομένως επειδή η Ομοσπονδία επιθυμούσε όλη η διοργάνωση να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για να εστιάσουμε στην πραγματική αιτία και ουσία. Η αλήθεια είναι ότι η Ομοσπονδία ψάχνει αριστερά και δεξιά να βρει διοργανωτές οι οποίοι θα πληρώσουν τα πάντα. Εμείς σε κάποιες αρχικές συζητήσεις είχαμε δεσμευτεί ότι εφόσον αναλάβουμε την διοργάνωση, εφόσον επαναλάμβάνω, πως θα καλύψουμε τις δαπάνες από τις έδρες των σωματείων μέχρι την Ρόδο, διαμονή, διατροφή, έξοδα μετακίνησης και την επιστροφή τους μέχρι την έδρα των ομάδων. Ένα σεβαστό ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ εφόσον αναλαμβάναμε την διοργάνωση ως περιφέρεια.

Εμείς ως περιφέρεια δεν έχουμε αναλάβει την διοργάνωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύουμε στην Ομοσπονδία να διοργανώσει είτε στην Ρόδο είτε σε άλλο νησί του Νοτίου Αιγαίου την διοργάνωση. Αρκεί να πληρώσει τα έξοδα εκείνη. Θα έπρεπε να έχουν γίνει διαφορετικοί χειρισμοί σε πολλά θέματα από μέρους της Ομοσπονδίας. Αν νομίζει ότι μπορεί να διοικεί το ελληνικό βόλει μόνη της χωρίς τους συνεργάτες της ας διοργανώνει κι από μόνη της. 

Σαν Φοίνικας Σύρου τώρα σεβόμαστε τον θεσμό και δεν μένουμε σε πρόσωπα διοικητικών συμβουλίων. Εμείς παίζουμε βόλει γιατί το αγαπάμε σεβόμαστε τους αντιπάλους σε όλες τις διοργανώσεις και βεβαίως θα συμμετέχουμε στον θεσμό. Η διοίκηση του Φοίνικα εξετάζει την προσφυγή της κλήρωσης του Κυπέλλου και ναι θα το κάνουμε. Όλη αυτή η διαδικασία και τα γεγονότα ως Φοίνικας μας στεναχωρούν αφάνταστα αλλά αισθανόμαστε απόλυτη αθλητική δικαίωση γιατί δεν είμαστε μόνοι μας. Τα 11 σωματεία από την Α1 συντάσονται με τον Φοίνικα Σύρου. Το πρόβλημα πλέον δεν είναι ο Φοίνικας αλλά η αξιοπιστία της Ελληνικής Ομοσπονδίας βόλει απέναντι στο ελληυνικό επαγγελματικό βόλει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.