MSI GF63 8RD Review

O μικρός και κομψός "δράκος" της MSI.Τα gaming laptops γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις μέρες...

O μικρός και κομψός “δράκος” της MSI.

Τα gaming laptops γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις μέρες μας, αλλά και πιο προσιτά στο ευρύτερο κοινό. H σειρά GF63 8RD της MSI που κυκλοφόρησε στα τέλη της περσινής χρονιάς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η επιτομή του “value for money”. Τα βασικά πλεονεκτήματα του MSI GF63 8RD εντοπίζονται σε επίπεδο design και εργονομίας, καθώς μιλάμε για ένα σχετικά ελαφρύ laptop, με λεπτά bezels, το οποίο παράλληλα διατίθεται σε μια ανταγωνιστική τιμή. Τα μοντέλα της σειράς είναι εξοπλισμένα με έναν επεξεργαστή Intel Core i7, με μία Nvidia GeForce GTX 1050/1050 Ti και 16GB RAM (DDR4). To μοντέλο που είχαμε στην διάθεσή μας ήταν επίσης εφοδιασμένο με έναν σκληρό χωρητικότητας 1TB και έναν SSD χωρητικότητας 128GB.

Η αισθητική του GF63 8RD είναι παραπλήσια με αυτή των υπολοίπων laptops της MSI, καθώς συναντάμε το ίδιο φινίρισμα βουρτσισμένου μετάλλου και τον ίδιο περίπου χρωματισμό, στον οποίο δεσπόζει το μαύρο και το κόκκινο χρώμα. Αντίστοιχο χρωματισμό συναντάμε και στο πληκτρολόγιο του laptop. Σε αντίθεση με άλλα laptops της εταιρείας, όπως το GE63VR Raider, το GF63 8RD δεν υποστηρίζει RGB φωτισμό, οπότε θα πρέπει να αρκεστείτε στον κόκκινο backlight φωτισμό του πληκτρολογίου. Το περίβλημα του laptop τραβά σαν… μαγνήτης, τόσο την σκόνη, όσο και τις δακτυλιές, οπότε καλό θα είναι να το καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση.

Όπως προαναφέραμε, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του GF63 8RD είναι οι μικρές διαστάσεις του. Με βάρος 1.86kg και πάχος 21.7mm, το GF63 8RD μπορεί να μεταφερθεί με άνεση και ευκολία και παράλληλα δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στο γραφείο σας. Στην δική μας περίπτωση το μεταφέραμε δεκάδες φορές από το σπίτι μας, στο εργασιακό μας περιβάλλον και αντίστροφα. Σε ότι αφορά το keyboard και το touchpad, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα βρήκαμε αρκετά εύχρηστα. Στα keyboards που χρησιμοποιούμε συνήθως (Razer Lycosa, Razer Blackwidow και Logitech G810 Orion) πληκτρολογούμε περίπου 50-55 λέξεις το λεπτό. Ανάλογες επιδόσεις είχαμε και στο πληκτρολόγιο του GF63 8RD. Όσο εύχρηστο πάντως κι αν βρήκαμε το touchpad του laptop, είναι προφανές ότι η επιδόσεις του υστερούν σε σύγκριση με ένα gaming mouse, όπως το Corsair Glaive RGB Pro.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το GF63 8RD δεν απογοητεύει, καθώς διαθέτει τρεις υποδοχές USB 3.1 Type-A, μια υποδοχή USB 3.1 Type-C, μια υποδοχή RJ-45 για καλώδιο Ethernet, ξεχωριστές εισόδους για ακουστικά και μικρόφωνο και μία είσοδο HDMI. Υπάρχουν δηλαδή όλες οι απαραίτητες υποδοχές για να συνδέσετε τα περιφερειακά σας.

Το GF63 8RD έχει να επιδείξει ένα IPS πάνελ 15.6 ιντσών με λεπτά bezels, ανάλυσης 1920x1080p. Η μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης είναι αρκετά χαμηλή (250cd/m2), ενώ η ομοιομορφία της φωτεινότητας είναι απλά ικανοποιητική. Σε ανάλογα επίπεδα κινείται και η χρωματική πιστότητα. Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από δύο στερεοφωνικά ηχεία ισχύος 2W, τα οποία καλύπτουν τις βασικές ανάγκες, ωστόσο προτείνουμε την χρήση κάποιου headset για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Στο κομμάτι των επιδόσεων, το GF63 8RD είναι αρκετά “τίμιο”, εντούτοις θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες παραχωρήσεις στα γραφικά για να παίξετε στα 1080p/60fps. Λόγου χάρη, στην περίπτωση του Rise of the Tomb Raider χρειάστηκε για ρίξουμε τα settings στο Medium για να το τρέξουμε στα 1080p /60fps. Με τα settings στο Very High, το Rise of the Tomb Raider έτρεχε στα 35fps. Στο περσινό Far Cry 5 και στο προπέρσινο Prey, είδαμε ακόμη χαμηλότερες επιδόσεις. Με άλλα λόγια, η GTX 1050 Ti δεν αρκεί για να τρέξετε σύγχρονα games στα υψηλότερα settings και στα 60fps.

Σε ότι αφορά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η MSI έχει γενικώς μια κακή παράδοση, καθώς είχαμε μείνει απογοητευμένοι και από το GE63VR Raider. Στο PCMark 10 Gaming scenario, το GF63 8RD άντεξε για μόλις 46 λεπτά, ενώ στο PCMark 10 Modern Office test η μπαταρία κράτησε για 4 περίπου ώρες. Όπως είναι φυσικό, οι εξαγγελίες της MSI για αυτονομία 7 ωρών, η οποία μετρήθηκε με το MobileMark 2014, δεν συνάδουν με την πραγματικότητα.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.