Βαρύ πρόστιμο για την ΚΠΡ

Το ποσό των 40 εκατομμυρίων λιρών καλείται να πληρώσει η διοίκηση της ΚΠΡ για παραβιάσεις του Financial Fair Play της Championship, από τη σεζόν 2011-2012.
26/10/2017 • 07:54
Οι παίκτες της ΚΠΡ
  • shares
Το ποσό των 40 εκατομμυρίων λιρών καλείται να πληρώσει η διοίκηση της ΚΠΡ για παραβιάσεις του Financial Fair Play της Championship, από τη σεζόν 2011-2012. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, η λονδρέζικη ομάδα η αρμόδια επιτροπή που εξετάζει τα οικονομικά των ομάδων διαπίστωσε “τρύπα” στα ταμεία της ομάδας τη σεζόν 2011-2012, η οποία έφτανε τα 9,8 εκατομμύρια λίρες.

Οι ιδιοκτήτες της ομάδας αποφάσισαν να προχωρήσουν στον δανεισμό 60 εκατομμυρίων λιρών προς την ομάδα, τη σεζόν 2013-2014, προκειμένου να ενισχυθεί αυτή στη μετεγγραφική περίοδο και να προσπαθήσει να επανέλθει στην πρώτη κατηγορία. Η διοίκηση της ΚΠΡ οδηγήθηκε σε δικαστική διαμάχη με την αρμόδια επιτροπή του οικονομικού ελέγχου, η οποία κράτησε περίπου τρία χρόνια. Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει πως το πραγματικό άνοιγμα της λονδρέζικης ομάδας τη συγκεκριμένη σεζόν έφτανε τα 69,8 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, μέχρι οκτώ εκατομμύρια λίρες, οι ομάδες δεν πληρώνουν τίποτα, ενώ μέχρι 18 εκατομμύρια λίρες, καταβάλουν ένα μικρό πρόστιμο. Από τα 18 εκατομμύρια λίρες και πάνω, οι ομάδες καταβάλουν αρκετά χρήματα, τα οποία είναι ανάλογα με το ύψος των χρεών. Η διοίκηση της ΚΠΡ έχει ξεκαθαρίσει πως θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. 
Γράψτε το σχόλιο σας...
26/03/2019 • 08:08

Ο ανταγωνισμός μπορεί να φέρει ανατροπές σε Βοσνία, Νορβηγία και Σκωτία

Το προβάδισμα της έδρας σε Βοσνίας και Νορβηγία δεν σημαίνει πως θα φέρει τόσο εύκολα το αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους. Καλές ιδέες παραγωγικότητας παίρνουμε απόψε από τα δύο ματς της Σκωτσέζικης Τσάμπιονσιπ