Ο Buddy Holly των “The Crickets” αποκτά βιογραφική ταινία

Η σύζυγος του, Maria Elena Holly, θα συνεργαστεί με την παραγωγή.Το 1936 γεννήθηκε ο Charles...

Η σύζυγος του, Maria Elena Holly, θα συνεργαστεί με την παραγωγή.

Το 1936 γεννήθηκε ο Charles Hardin Holley, στην πολιτεία του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, και μεγάλωσε στο οικογενειακό του περιβάλλον με τη μουσική να πρωτοστατεί. Το ψευδώνυμο του “Buddy” απέκτησε μικρός ακόμα, πριν γίνει σταρ του Rock and Roll και κάνει τα ανοίγματα του βασιλιά, Elvis Presley.

Η έμπνευση του Holley ήταν μεγάλα ονόματα της εποχής και της folk μουσικής, όπως οι Hank Williams, Jimmy Rodgers και Bob Wills, τους οποίους γνώρισε μέσα από ραδιοφωνικά προγράμματα. Ο ίδιος αρχικά παρακολουθούσε μαθήματα για το πιάνο, τα οποία παράτησε μετά από 9 μήνες και στράφηκε στην κιθάρα.

Με την αποφοίτηση του από το λύκειο, το 1955, αποφάσισε να κυνηγήσει επαγγελματικά μία καριέρα στη μουσική. Την αρχική του ενθάρρυνση έλαβε όταν άνοιξε ένα σόου για τον Elvis Presley, κάτι που επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές. Στην πορεία, συνέθεσε μία μπάντα με τον Larry Welborn στο μπάσο και τον Allison στη ντραμς, και αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με τη Decca Records. Σε αυτή οφείλει και το δεύτερο μέρος του διάσημου ονόματος του, Buddy Holly, μετά από λάθος στην απόδοση του ονόματος του.

Η μπάντα ονομάστηκε “The Crickets” και το άλμπουμ τους, “The ‘Chirping’ Crickets”, έφτασε στην 5η θέση των UK Albums Chart. Η εμφανίσεις της μπάντας και περισσότερο του Buddy συνεχίστηκαν για ακόμα τέσσερα χρόνια, μέχρι που στις 3 Φεβρουαρίου του 1959 ο εικονικός performer απεβίωσε σε ηλικία 22 ετών, λόγω αεροπορικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή του και των νεότερων συνεργατών του. Η σύζυγος του, Maria Elena, έμαθε για τον θάνατο του από αναφορές στην τηλεόραση.

Παρά τη μικρή διάρκεια της καριέρας του, ο Buddy Holly ήταν ένας από τους πρώτους μουσικούς που συμπεριλήφθηκαν στο Rock and Roll Wall of Fame. Τη ζωή του, σύμφωνα με το Variety, θα παρουσιάσει η ταινία με τίτλο “Clear Lake”, η οποία βρίσκεται σε ανάπτυξη. Η παραγωγή της ταινίας θα γίνει σε συνεργασία με τη χήρα του Buddy, Maria Elena Holly, το Buddy Holly Educational Foundation και το BMG, που διαχειρίζεται την πνευματική του ιδιοκτησία και τα δικαιώματα δημοσίευσης της μουσικής του στις Η.Π.Α.

Οι Rick French και Patrick Shanahan θα συνεργαστούν με όσους προαναφέρθηκαν για την παραγωγή της ταινίας με την εταιρεία παραγωγής Prix Prods. η οποία θα διαθέσει το ποσό των $12 εκατομμυρίων για την παραγωγή της βιογραφικής ταινίας. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο, στην 60η επέτειο από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα.

Οι “The Crickets” το 1957

Η ταινία θα ακολουθήσει τους Buddy Holly στην περιοδεία του 1958, που αποτελούσε μέρος του “Biggest Show of Stars Tour”. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συντελεστές και την υπόθεση δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Μέχρι να γνωστοποιηθούν, μη ξεχάσετε να ενημερωθείτε από τον Κινηματογραφικό Οδηγό του IGN για όλες τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο στις κινηματογραφικές αίθουσες.


Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.