Επεκτείνεται το σκάνδαλο στην Αγγλία

Αρης Γεωργίου
29/09/2016 • 09:26
Ο Μάσιμο Τσελίνο.
  • shares
Ποιά πρόσωπα ακολούθησαν τον Σαμ Αλαρντάις και...έπεσαν στην «παγίδα» της Daily Telegraph.

Οι αποκαλύψεις της αγγλικής εφημερίδας που οδήγησαν στην παραίτηση τον Big Sam από το πόστο του ομοσπονδιακού της Αγγλίας συνεχίζονται και φωτίζουν μία αθέατη πλευρά του παιχνιδιού στο Μεγάλο Νησί.

Η Telegraph ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 10 προπονητές αγγλικών ομάδων έχουν αναμιχθεί σε υπόθεση δωροδοκιών, ενώ ήδη από χθες το βράδυ έδωσε ονόματα στην δημοσιότητα.

Ξεχωρίζει αυτό του παλιού διεθνούς Ολλανδού ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή της ΚΠΡ Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ, ο οποίος μετέβη στην Σιγκαπούρη για να συζητήσει με εκπροσώπους εταιρίας από την Μέση Ανατολή, οι οποίοι ήταν στην πραγματικότητα ρεπόρτερ της Telegraph. Ο Ολλανδός, φέρεται να ζητά 55.000 λίρες από τους «επιχειρηματίες», προκειμένου να προωθήσει παίκτες που προτείνουν στην ομάδα του.

Η ΚΠΡ, υπερασπίστηκε τον προπονητή της, αν και προανήγγειλλε ότι θα διεξάγει έρευνες για την συμπεριφορά του, ενώ ο ίδιος ο Χασελμπάινκ, τόνισε ότι απλά δέχτηκε πληρωμή για μία ομιλία στην Σιγκαπούρη και δεν πρότεινε ποτέ στον σύλλογο παίκτη που του είχαν υποδείξει οι υποτιθέμενοι επιχειρηματίες.

Αντίθετα, μία έτερη ομάδα της Τσάμπιονσιπ, η Μπάρνσλεϊ, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον βοηθό προπονητή Τόμι Ράιτ, ο οποίος φέρεται να δέχτηκε «δώρο» 5.000 λίρες από «εταιρία» της Μέσης Ανατολής για να προωθήσει παίκτες της στην ομάδα του.

Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο ιδιοκτήτης της Λιντς Μάσιμο Τσελίνο (φωτό πάνω), ο οποίος παρείχε συμβουλές επίσης σε «επιχειρηματίες» για το πώς θα παρακάμψουν τους κανόνες της FA και της FIFA για την ιδιοκτησία μετοχών της ομάδας, αγοράζοντας το 20% του μετοχικού κεφαλαίου, με την υπόσχεση ότι θα τους παράσχει το 20% από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών της Λιντς.

Ο Τσελίνο αρνείται ότι έχει προβεί σε οτιδήποτε παράνομο, όμως απ' ότι φαίνεται, ο ασκός του Αιόλου στο αγγλικό ποδόσφαιρο έχει ανοίξει...


Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
18/03/2019 • 11:41

Όραμα ανόδου στο Μάνσφιλντ (video)

Η Μάνσφιλντ υποδέχεται την πρωτοπόρο Λίνκολν σε ένα ντέρμπι κορυφής όπου ο νικητής θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την άνοδο. Οι δύο ομάδες έχουν το κίνητρο και τη διάθεση να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο