Ανέστης: «Να γίνουμε καλύτεροι»

Ο Γιάννης Ανέστης εμφανίστηκε απόλυτα από ευχαριστημένος με τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τη δική του εμφάνιση.

Ο Γιάννης Ανέστης εμφανίστηκε απόλυτα από ευχαριστημένος με τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τη δική του εμφάνιση. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αναφέρθηκε στον Γκουστάβο Πογιέτ και στις διαφορές του με τον Τραϊανο Δέλλα. Ο Ανέστης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά, δήλωσε:

Για το διάστημα που μεσολάβησε απ’ το λάθος με τον Λεβαδειακό μέχρι χθες: «Πράγματι ήταν ένα ταξίδι από τη μια μεριά του ποδοσφαίρου στην άλλη, αλλά έτσι είναι η ζωή του τερματοφύλακα. Πάντα το δικό του λάθος φαίνεται περισσότερο. Εγώ από τη μεριά μου συνέχισα να δουλεύω για να το αφήσω πίσω μου. Μόνο όποιος δεν δουλεύει, δεν κάνει λάθη. Όντως από τότε νιώθω δυο φορές πιο δυνατός και θα συνεχίσω να είμαι». 

Για το τι συνέβη ακριβώς στη φάση με τον Λεβαδειακό: «Έκανε μια σέντρα ο παίκτης του Λεβαδειακού, αποφάσισα να βγω για να καθαρίσω τη φάση, αλλά η μπάλα πήρε πολύ ύψος και φάλτσο, με αποτέλεσμα να πάει το σώμα μου μπροστά και όταν προσπάθησα να τη διώξω με το ένα χέρι, να μην το καταφέρω». 

Για το πώς διαχειρίστηκε τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν: «Πρέπει να το ελέγξεις. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα, μια δύσκολη νύχτα. Πάλι καλά, όμως, που είχαμε διακοπές, πήγα στην οικογένεια μου και καθάρισε το μυαλό μου. Οι μεγάλοι τερματοφύλακες πρέπει να μαθαίνουν από τα λάθη τους». 

Για τη στήριξη του Γκουστάβο Πογιέτ: «Είναι τιμή για μένα που με στήριξε ο προπονητής και με βοήθησε να δείξω ότι ήταν απλώς μια άσχημη στιγμή. Μιλήσαμε και μου εξήγησε ότι το ποδόσφαιρο ένα παιχνίδι λαθών και ότι πρέπει να συνεχίσω, “keep going”, μου είπε συγκεκριμένα. Και μου έδειξε απευθείας την εμπιστοσύνη, του βάζοντάς με στο αμέσως επόμενο παιχνίδι». 

Για τη συνεργασία του με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Κωνσταντίνο Καμπόλη: «Είναι καλό που έμεινε και με έχει βοηθήσει πολύ. Εκτός της δουλειάς στο γήπεδο, κάνουμε και σκάουτινγκ. Με την Ξάνθη, για παράδειγμα, είχαμε μελετήσει τα χτυπήματα πέναλτι του Νιέτο και με τον ΠΑΣ είχαμε μελετήσει τον Τσουκαλά. Είναι θέμα προετοιμασίας το πέναλτι, αλλά θέλει και τύχη και ικανότητα για να το αποκρούσεις». 

Για τη σύγκριση της ΑΕΚ του Δέλλα με αυτή του Πογιέτ: «Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του σύστημα και τη δική του φιλοσοφία. Με τον Πογιέτ ξεκινάμε από πίσω. Να μη φάμε γκολ, γιατί αυτό είναι απαραίτητο και μετά να σκοράρουμε. Πρώτα απ’ όλα μετράει το αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα στις προπονήσεις δουλεύουμε για να γινόμαστε καλύτερα». 

Για τα ποδοσφαιρικά του ινδάλματα: «Πρότυπό μου από μικρός είναι ο Κασίγιας, αλλά και ο Μπουφόν, που θεωρώ ότι είναι ακόμα ο καλύτερος. Λόγω σωματοδομής, πάντως, νομίζω ότι μου ταιριάζει περισσότερο ο Κουρτουά». 

Για το πώς νιώθει παίζοντας στην ΑΕΚ: «Είναι μια μεγάλη ομάδα, με τον κόσμο να βοηθάει παντού, εντός κι εκτός έδρας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς ως παίκτες είναι να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Δεν θα έλεγα ότι ο κόσμος μας πιέζει, ίσα-ίσα που παίζουμε πιο ελεύθερα τώρα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.