Ένοχος για σεξουαλικά αδικήματα προπονητής ποδοσφαίρου

Τάσος Μπαϊρακτάρης
13/02/2018 • 22:36
Σκίτσο του Μπένελ
  • shares
Ο πρώην προπονητής ποδοσφαίρου Μπάρι Μπένελ, βρέθηκε ένοχος για πολλαπλά σεξουαλικά αδικήματα εναντίον νεαρών αγοριών στην δεκαετία του 1980.

Ο 64χρονος Μπένελ καταδικάστηκε για 36 κατηγορίες μεταξύ των οποίων παρενόχληση, σοβαρή παρενόχληση και κακοποίηση αγοριών ηλικίας από 8 έως 15 ετών.

Το δικαστήριο το οποίο συνεδρίασε για τέσσερις ημέρες είχε αποτύχει να βγάλει απόφαση σε επτά προηγούμενες φορές. Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί 48 κατηγορίες ενώ στο παρελθόν το Βασιλικό Δικαστήριο του Λίβερπουλ είχε δεχτεί από τους ενόρκους τρεις αθωωτικές αποφάσεις.
Κατά τη διάρκεια της δίκης η Πολιτική Αγωγή είχε χαρακτηρίσει τον Μπένελ «αποφασιστικό παιδόφιλο» ο οποίος κακοποιούσε νεαρά αγόρια σε «βιομηχανική κλίμακα».

Τον συνέκριναν με τον Child Catcher από το Chitty Chitty Bang Bang, ενώ θύματα του περιέγραψαν το σπίτι του ως «παράδεισο για νεαρά αγόρια» γεμάτο με ηλεκτρονικά παιχνίδια και πολύ φαγητό.

Ο Μπένελ που είναι επίσης γνωστός ως Ρίτσαρντ Τζόουνς εργάστηκε στο παρελθόν στις ακαδημίες ομάδων όπως η Στόουκ, η Μάντσεστερ Σίτι,  και η Κρου, ενώ διοργάνωνε πολλά καλοκαιρινά καμπ σε Αγγλία και ΗΠΑ.
Γράψτε το σχόλιο σας...
22/04/2018 • 08:00

Με πείσμα κόντρα στη θεωρία, Νάπολι και Μπορντό!

Σαν τελικός είναι το ντέρμπι στο Τορίνο. Η Νάπολι θα κάνει τα πάντα για να μείνει το ενδιαφέρον σε ότι αφορά τον τίτλο. Με επιθετικό πνεύμα μπορεί να πάμε σε ένα θεαματικό ματς. Όπως δηλαδή μπορεί να γίνει και στο Μπορντό. Οι "Γιρονδίνοι" θα το παλέψουν, κι ότι βγει!

19/04/2018 • 14:05