Θρίαμβος Τζόκοβιτς (video)

Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, ο οποίος κράτησε 5'15'' και ολοκληρώθηκε σε... δύο δόσεις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς «λύγισε» τον Ράφαελ Ναδάλ (3-2 σετ) και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon, όπου τον περιμένει ο Άντερσον.

Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, ο οποίος κράτησε 5’15” και ολοκληρώθηκε σε… δύο δόσεις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς «λύγισε» τον Ράφαελ Ναδάλ, 3-2 σετ (6-4, 3-6, 7-6(9), 3-6, 10-8) και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon, όπου τον περιμένει ο Άντερσον. 

Η επιστροφή του μεγάλου Σέρβου τενίστα είναι γεγονός! Μετά τον σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπισε στον αγκώνα και τον κράτησε αρκετά πίσω, ο Νόλε επέστρεψε και προκρίθηκε σε τελικό Γκραν Σλαμ για πρώτη φορά μετά το Αμερικανικό Όπεν του 2016.

Η αρχή έγινε στο φετινό Australian Open, όπου έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο, η συνέχεια ήρθε με πρόκριση στα προημιτελικά του Roland Garros και το αποκορύφωμα με τη νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ και την εξασφάλιση της παρουσίας του στον μεγάλο τελικό του Wimbledon.

Για να φτάσει μέχρι εκεί, ωστόσο, χρειάστηκε να δώσει μια πραγματική μάχη με τον Ράφαελ Ναδάλ, ίσως στο ματς της χρονιάς, που διήρκησε σχεδόν 5’30’’ ώρες και κράτησε δύο ημέρες. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δύο υπέρ-αθλητές σημείωσαν από 73 winners και αμφότεροι υπέπεσαν σε 42 αβίαστα λάθη, στοιχεία που δείχνουν ότι ο ημιτελικός κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες. 

Στο πέμπτο σετ το οποίο κράτησε περισσότερο από μιάμιση ώρα, κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να κάνει break μέχρι να έρθει το love game του Σέρβου στο 18ο game. Στο 4-4 ο Ναδάλ προηγήθηκε με 15-40, όμως ο Τζόκοβιτς απάντησε με τέσσερις σερί πόντους και έμεινε όρθιος. Στο επόμενο game ο Ισπανός κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 5-5.

Οι δύο τενίστες όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν ρυθμό και με το σκορ στο 7-7 ο Ναδάλ είχε τρία μπρέικ πόιντ, όμως πέταξε ξανά την ευκαιρία στα σκουπίδια. Ο Τζόκοβιτςήταν ξανά εκεί και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του (8-7). 

Στο επόμενο game ο Νόλε είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όταν προηγήθηκε 40-30, όμως ο Ναδάλ με «όπλο» το σερβίς του έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι (8-8). Δεν έγινε όμως το ίδιο στη συνέχεια. Ο Τζόκοβιτς ήταν ψύχραιμος, κράτησε το σερβίς του (9-8) και έκανε break με love στο 18ο game, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Wimbledon μέσα σε πραγματική αποθέωση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.