1000 τραυματίες, 47 συλλήψεις

Σαράντα επτά άτομα,που ενδέχεται να έχουν σχέση με τα αιματηρά γεγονότα στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, συνελήφθησαν όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μοχάμεντ Ιμπαχίμ.

Σαράντα επτά άτομα,που ενδέχεται να έχουν σχέση με τα αιματηρά γεγονότα στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, συνελήφθησαν όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μοχάμεντ Ιμπαχίμ. Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου, αρχιστράτηγος Μοχάμεντ Χουσείν Ταντάουι, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα γεγονότα.

Στο μεταξύ στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν από το βράδυ στο Πορτ-Σάιντ «για να αποφευχθούν και άλλες συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς», μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση. Ο τελευταίος απολογισμός του υπουργείου Υγείας έκανε λόγο για τουλάχιστον 74 νεκρούς ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Καμάλ αλ-Γκανζούρι συγκάλεσε για το πρωί της Πέμπτης (2/2) έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Επίσης θα συνεδριάσει εκτάκτως και το κοινοβούλιο. Όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία μετά την τραγωδία στο Πορτ-Σάιντ, τα καταστήματα έκλεισαν και αρκετοί πολίτες μετέφεραν με τα αυτοκίνητά του τραυματίες στα νοσοκομεία. Πυροβολισμοί ακούγονταν στο δρόμο που ενώνει το Πορτ-Σάιντ με το Κάιρο.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση οι τραυματίες φτάνουν τους χίλιους, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για περίπου 250. Ο Ταντάουι έστειλε δύο στρατιωτικά αεροσκάφη στο Πορτ-Σάιντ για να μεταφέρουν στο Κάιρο ποδοσφαιριστές και τραυματίες.  Ο στρατός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου ανακοίνωσαν πως μέσα στο γήπεδο υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί, αλλά δεν επενέβησαν ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν λάβει, μετά τα αιματηρά επεισόδια τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο στο Κάιρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.