«Οι Άγγελοι του Ναγκίρεβ»: Οι γυναίκες που δηλητηρίασαν 300 άνδρες για να μείνουν με τους εραστές τους

Λίγα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης βρίσκεται το αγροτικό χωριό Ναγκίρεβ, που έχει μείνει γνωστό γα την σκοτεινή του ιστορία. Βρίσκεται κοντά στο Tiszakurt και στις αρχές του περασμένου αιώνα σε αυτά τα δύο απομακρυσμένα μέρη ζούσαν κάποιες γυναίκες που αποκαλούσαν «Αγγέλους». Στην πραγματικότητα ο τίτλος είναι ειρωνικός, καθώς πρόκειται για μια ομάδα γυναικών που...

Λίγα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης βρίσκεται το αγροτικό χωριό Ναγκίρεβ, που έχει μείνει γνωστό γα την σκοτεινή του ιστορία. Βρίσκεται κοντά στο Tiszakurt και στις αρχές του περασμένου αιώνα σε αυτά τα δύο απομακρυσμένα μέρη ζούσαν κάποιες γυναίκες που αποκαλούσαν «Αγγέλους». Στην πραγματικότητα ο τίτλος είναι ειρωνικός, καθώς πρόκειται για μια ομάδα γυναικών που δολοφόνησε με δηλητήριο περίπου 300 άτομα από το 1914 μέχρι το 1929.

«Εγκέφαλος» των «Αγγέλων» ήταν η διαβολική μαία Σουζάνα Φαζέκας, γυναίκα του Τζούλιους Φαζέκας. Η ιστορία τους μάλιστα έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Angelmakers», ενώ σε αυτή την υπόθεση αναφέρεται και η ταινία «Hukkle».

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σουζάνα Φαζέκας έφτασε στο Ναγκίρεβ το 1911, με τον σύζυγό της να αγνοείται χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι. Μεταξύ του 1911 και 1921 φυλακίστηκε 10 φορές για την εκτέλεση παράνομων αμβλώσεων, αλλά αθωωνόταν από δικαστές που υποστήριζαν την έκτρωση. Έγινε γρήγορα γνωστή ως η ανεπίσημη γιατρός του χωριού, καθώς κανένας άλλος δεν είχε γνώσεις ιατρικής.

Στην ουγγρική κοινωνία εκείνη την εποχή, οι γάμοι πραγματοποιούνταν με συνοικέσια και στην πραγματικότητα η νύφη έπρεπε να δεχτεί την επιλογή των γονιών της. Παράλληλα το διαζύγιο δεν επιτρεπόταν, ακόμα και αν ο σύζυγος ήταν αλκοολικός ή κακοποιούσε την γυναίκα.

Κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι άμαχοι άνδρες στάλθηκαν για να πολεμήσουν για την Αυστρο-Ουγγαρία, η αγροτική Ναγκιρέβ έγινε η ιδανική τοποθεσία για τη δημιουργία  στρατοπέδων κράτησης αιχμαλώτων του εχθρού. Καθώς όλοι οι άνδρες βρίσκονταν στο μέτωπο, πολλές από τις γυναίκες άρχισαν να έρχονται κοντά και να δημιουργούν ερωτικούς δεσμούς με τους αιχμάλωτους πολέμου που δούλευαν στα χωράφια.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.