Παίρνει ώθηση μέσα από το Aphrodite Cup η Εθνική ανσάμπλ γυναικών

Για το ελληνικό ανσάμπλ, η χρονιά των μεγαλύτερων απαιτήσεων και των μεγαλύτερων απαντήσεων ξεκινά επίσημα από το 5ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής Aphrodite Cup.

Για το ελληνικό ανσάμπλ, η χρονιά των μεγαλύτερων απαιτήσεων και των μεγαλύτερων απαντήσεων ξεκινά επίσημα από το 5ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής Aphrodite Cup.

Στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου, από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, η ανανεωμένη Εθνική γυναικών θα αναζητήσει την ψυχολογική ώθηση που θα της χρειαστεί στην πορεία μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου στο Μπακού, εκεί όπου θα κυνηγήσει άλλη μία υπέρβαση, διεκδικώντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».
 
Η εξάδα που ετοιμάζεται να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο Φάληρο απαρτίζεται από τις Ιωάννα Τζιατζιά, Αύρα Ντούρο, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Χριστίνα Ρήγα, Δέσποινα Τούση, Ελεάννα Δημοπούλου, με τις τρεις πρώτες να διανύουν τη δεύτερη χρονιά τους με την Εθνική γυναικών και τις υπόλοιπες τρεις να αποτελούν νέα πρόσωπα. Η ίδια σύνθεση πραγματοποίησε μία παρουσίαση και στο τουρνουά Armonia Cup στην Σίνδο Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο (02/03), εκτός αγωνιστικού προγράμματος.
 
Την προπονητική ευθύνη της Εθνικής γυναικών μοιράζονται οι Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου και Φωτιάννα Δουφεξοπούλου, με την πολύτιμη υποστήριξη της Βουλγάρας προπονήτριας – χορογράφου Σαβίνα Γκάντσεβα ως εξωτερικής συνεργάτιδας. Επιπλέον, στο πλευρό της ομάδας βρίσκεται ως μάνατζερ η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Εύα Χριστοδούλου, βοηθώντας σε ό,τι χρειαστεί, ενώ σημαντική συμβολή έχει και ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Τσιαντούλας.
 
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην σύνθεση των νέων προγραμμάτων της ομάδας:
Στις 5 μπάλες επελέγη ως μουσική επένδυση ένας συνδυασμός δύο εγχώριων κομματιών, της «Αίθουσας του Θρόνου» της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του «Χασαποσέρβικου» του Μίκη Θεοδωράκη, φτάνοντας μέσα από τον λυρισμό και το έντονο ελληνικό στοιχείο σ’ ένα φινάλε που ξεσηκώνει.
Εξάλλου, στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες η Εθνική ομάδα θα χορέψει στους ρυθμούς του “Survivor” των Destiny’s Child σε διασκευή από τον 2WEI, καλούμενη να ερμηνεύσει δραματικά αλλά και χορευτικά στοιχεία με μεγάλες εναλλαγές.
 
«Το Aphrodite Cup είναι μια γιορτή για το άθλημά μας, ένας θεσμός που κάθε χρόνο γίνεται πιο ισχυρός και προσελκύει πολύ καλές ομάδες και αθλήτριες. Για την Εθνική γυναικών, αλλά και για εκείνη των νεανίδων, είναι ένας αγώνας που θα βοηθήσει πολύ στο “δέσιμο” της ομάδας. Μεγάλη σημασία θα έχει για τις αθλήτριές μας και η συμπαράσταση του κόσμου, που με την παρουσία και με το χειροκρότημά του θα μας γεμίσει αυτοπεποίθηση», τόνισε η προπονήτρια Σοφία Αϊβαθιάδου, προτού αναφερθεί στην συνολική φετινή διαδρομή του ελληνικού ανσάμπλ:
 
«Επιδίωξή μας από το περασμένο καλοκαίρι ήταν να δείξουμε προς τα έξω ένα άλλο πρόσωπο της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής, να ανανεωθεί το σχήμα της ομάδας και να της δώσουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά, πράγμα που σταδιακά κατορθώνουμε. Ο αγωνιστικός στόχος μας φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολος από τον περσινό, γιατί πλέον καλούμαστε να μπούμε στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος, ώστε να παραμείνουμε μέχρι το φινάλε στη διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης. Έχουμε να ανταγωνιστούμε χώρες που είναι πιο έτοιμες και δουλεύουν πολύ περισσότερο καιρό έχοντας την ίδια σύνθεση, αλλά θα δώσουμε τη μάχη μας, όπως κάθε φορά. Η προετοιμασία μας γίνεται ώστε να φτάσουμε στην κορύφωση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, αξιοποιώντας όλο το χρονικό διάστημα που διαθέτουμε».
 
Παράλληλα, επισήμανε τη διάθεση των αθλητριών να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν, αλλά και την ομαδική δουλειά από όλα τα στελέχη της Εθνικής:
«Τα κορίτσια έχουν πολλή όρεξη για δουλειά και θέλουν να πετύχουν. Επιπλέον, είναι πολύτιμη η υποστήριξη που δίνουν σ’ αυτή την εξάδα οι πιο παλιές αθλήτριες, αλλά και οι μικρότερες σε ηλικία. Όλες τους μας βοηθούν με την παρουσία τους στις προπονήσεις, για να βγάζουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Αξίζει επίσης να αναφερθούμε και σε όλους εκείνους που βρίσκονται δίπλα στην ομάδα. Συνεργαζόμαστε μεταξύ μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πέρα από τους ανθρώπους που προσφέρουν από τα προηγούμενα χρόνια, φέτος έχουμε μία νέα πολύτιμη συνεργάτιδα, την Σαβίνα Γκάντσεβα, η οποία είδε μέσα από τα μάτια μας και μας βοηθά ώστε όλοι στο διεθνές στερέωμα να διαπιστώσουν τη βελτίωση στην εικόνα του ελληνικού ανσάμπλ».
 
Το 5ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής Aphrodite Cup συνδιοργανώνεται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
 
Το Aphrodite Cup 2019 προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League και αποτελεί σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις γυμναστικής, διεθνώς.
Παράλληλα, πρόκειται για τη μοναδική διοργάνωση που γίνεται επί ελληνικού εδάφους και είναι ενταγμένη στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Στους αγώνες πρόκειται να πάρουν μέρος 230 αθλήτριες του Ατομικού και του Ανσάμπλ, εκπροσωπώντας 23 χώρες από πέντε ηπείρους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.