Επιμένει…γερμανικά η Λίβερπουλ!

Ο Λόρις Κάριους δεν στέριωσε στην θέση του βασικού τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και έτσι θα τον αντικαταστήσει ένας...«συμπατριώτης» του! Οι γερμανικές ρίζες του Άλισον Μπέκερ.

Ο Λόρις Κάριους δεν στέριωσε στην θέση του βασικού τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και έτσι θα τον αντικαταστήσει ένας…«συμπατριώτης» του! Οι γερμανικές ρίζες του Άλισον Μπέκερ.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 1828, ο Νίκλαους Μπέκερ, ένας βυρσοδέψης από το Μέτνιχ του Ζάαρλαντ (ένα από τα 16 σημερινά ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας), γιος του Πέτερ Μπέκερ και της Άννα Μαρία Ρέκτενβαλντ, έφτασε με το ιστιοφόρο Olbers στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι, έχοντας διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Λίγο αργότερα, κατευθύνθηκε στο Σάο Λεοπόλδο, στην πολιτεία του Ρίο Γκράντε Ντο Σουλ, επίκεντρο της γερμανικής μετανάστευσης στην Βραζιλία. Εκεί, άρχισε να εξασκεί την τέχνη που είχε κληρονομήσει από τους προγόνους του στην Ευρώπη.

Στο Σάο Λεοπόλδο, παντρεύτηκε την Άνγκελα Κράμερ, επίσης μετανάστρια από το Μέτνιχ και έκανε μαζί της δέκα παιδιά.

Η οικογένεια, εγκαταστάθηκε στην διπλανή πόλη που ίδρυσαν Γερμανοί μετανάστες και ονόμασαν Novo Hamburgo, δηλαδή «Νέο Αμβούργο». Εκεί ο Μπέκερ, ίδρυσε το πρώτο βυρσοδεψείο της πόλης, ξεκινώντας την μακρόχρονη παράδοση του Νόβο Αμπούργο στην επεξεργασία δερμάτων, που την κατέστησε πολλές δεκαετίες αργότερα και συγκεκριμένα σε αυτή του 1980, ως «εθνική πρωτεύουσα των υποδημάτων».

Η συμβολή του Νίκλαους Μπέκερ στην ανάπτυξη της πόλης, είναι τόσο σημαντική, που ακόμα και σήμερα υπάρχει εκεί μία λεωφόρος που φέρει το όνομά του. Στο «Νουόβο Αμπούργο», η γερμανική κληρονομιά δεν έχει ξεχαστεί. Αρκετά κτίρια διατηρούν την αρχιτεκτονική της μακρινής ευρωπαϊκής πατρίδας, πολλοί μιλούν ακόμα γερμανικά, ενώ γιορτάζεται ακόμα και το Oktoberfest με μπίρες, λουκάνικα και τα συναφή!

Ωστόσο, το Νουόβο Αμπούργο, πλέον είναι διάσημο για κάτι διαφορετικό, καθώς αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του ακριβότερου τερματοφύλακα στην ιστορία!

Ο Άλισον Μπέκερ,  γεννήθηκε εκεί στις 2 Οκτωβρίου 1992, γιος του Ζοσέ, Γερμανού μετανάστη έκτης γενιάς, ερασιτέχνη τερματοφύλακα και εργαζόμενου (φυσικά) στον τομέα της υποδηματοποιΐας.

Όπως οι περισσότεροι στο Νουόβο Αμπούργο, έτσι και ο Άλισον δεν ξεχνά τις γερμανικές του ρίζες. «Η γιαγιά μου και ο πατέρας μου μιλούν ακόμα γερμανικά, εγώ όχι. Μου αρέσει όμως η κουλτούρα και οι εκδηλώσεις όπως το Oktoberfest», δήλωνε πρόσφατα ο μέχρι πρότινος τερματοφύλακας της Ρόμα, όπου χαϊδευτικά τον αποκαλούσαν «Ο Γερμανός»!.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν έδειχνε ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα ως τερματοφύλακας, ο Μπέκερ είχε κάνει αίτηση να αποκτήσει γερμανικό διαβατήριο ώστε να κάνει ευκολότερα μεταγραφή στην Ευρώπη.

«Δεν έγινε, καθώς είμαι Γερμανός έβδομης γενιάς και το διαβατήριο παίρνουν όσοι είναι τρίτης γενιάς και μεταγενέστεροι», τόνιζε στο Kicker, ο Μπέκερ, ακόμα και η σύζυγος του οποίου, Ναταλία Λοέβε (γιατρός στο επάγγελμα), έχει γερμανική καταγωγή.

Η απόρριψη του γερμανικού διαβατηρίου μάλλον δεν του έκανε κακό, καθώς…παρέμεινε Βραζιλιάνος και έτσι κατάφερε να φτάσει μέχρι την θέση του βασικού τερματοφύλακα της «Σελεσάο», μέσω των εμφανίσεών του στους «τζιαλορόσι».

Από χθες ανήκει πλέον στην Λίβερπουλ και σίγουρα ο Γιούργκεν Κλοπ ελπίζει ότι ο «συμπατριώτης» του θα αποδειχθεί πιο σταθερός από τον προκάτοχό του, Λόρις Κάριους…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.