Ακυρώθηκαν οι Ρωσίδες

Η ΔΟΕ αποφάσισε να αφαιρέσει το αργυρό μετάλλιο από την ομάδα 4Χ400 μέτρα της Ρωσίας, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
Θωμάς Ναλμπάντης
20/08/2016 • 09:04
Η ομάδα 4Χ400μ. της Ρωσίας
  • shares
Η ΔΟΕ αποφάσισε να αφαιρέσει το αργυρό μετάλλιο από την ομάδα 4Χ400 μέτρα της Ρωσίας, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Η ΔΟΕ επανεξέτασε κατόπιν αγώνα το δείγμα που είχε δώσει η Ανστασία Καπατσίνσκαγια, το οποίο βρέθηκε θετικό στη χρήση του στεροειδούς αναβολικού στανοζολόλη και της απαγορευμένης ουσίας turinabol.

Όπως ήταν φυσικό, αυτή η απόφαση της ΔΟΕ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας, η οποία υποστηρίζει πως το δείγμα θα μπορούσε να έχει ελεγχθεί πριν την κατάκτηση του μεταλλίου και αφήνει αιχμές, πως η ακύρωση της ομάδας 4Χ400 μέτρων περιλαμβάνεται στο γενικότερο πλαίσιο της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ της χώρας και της ΔΟΕ. 

Την πρώτη θέση είχε καταλάβει η ομάδα των ΗΠΑ, με τις Ρωσίδες να τερματίζουν στη δεύτερη θέση και τη Τζαμάικα στην τρίτη. Τέταρτη ήταν η Λευκορωσία, η οποία θα ανέβει πλέον στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, ενώ η Τζαμάικα θα πάρει το αργυρό. Η ΔΟΕ είχε ακυρώσει και την 4Χ100 μέτρων της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, λόγω θετικού δείγματος της Γιούλια Τσερμοσάνσκαγια.
Γράψτε το σχόλιο σας...
25/03/2019 • 07:11

Προκλήσεις διαφορετικής οπτικής για τα "μεγαθήρια"!

Γαλλία, Αγγλία και Πορτογαλία, παίζουν απόψε κόντρα σε αντιπάλους με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και διάθεση να ψάξουν το κάτι παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση ας έχουμε κατά νου την καλή κατάσταση των Σέρβων.