Στην κορυφή του κόσμου η Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στον στίβο, μετά από το χάλκινο της Πηγής Δεβετζή το 2008, στο Πεκίνο.
Θωμάς Ναλμπάντης
20/08/2016 • 08:00
Η Κατερίνα Στεφανίδη
  • shares
Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στον στίβο, μετά από το χάλκινο της Πηγής Δεβετζή το 2008, στο Πεκίνο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπέρασε τα 4,85 μέτρα και άφησε στη δεύτερη θέση την Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), η οποία επίσης πέρασε τα 4,85 μέτρα, αλλά με περισσότερες προσπάθειες. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ελίζα Μακ Κάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) με άλμα στα 4,80 μέτρα. 

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα από τα 4,60 μέτρα, ενώ στη συνέχεια πέρασε τα 4,70 μέτρα. Κάπου εκεί ο δρόμος για την κορυφή άνοιξε για την Ελληνίδα αθλήτρια, καθώς αποκλείστηκαν οι Τζένιφερ Σουρ, χρυσή ολυμπιονίκης στο Λονδίνο και η Γιαρισλέι Σίλβα, παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η Στεφανίδη πέρασε με τη δεύτερη τα 4,80 μέτρα και στη συνέχεια κατάφερε να ξεπεράσει επίσης με τη δεύτερη τα 4,85 μέτρα. Η Μόρις χρειάστηκε μια περισσότερη προσπάθεια από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Και οι δυο δοκίμασαν στα 4,90 μέτρα, χωρίς να καταφέρουν να τα ξεπεράσουν. Αυτό ήταν το έκτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. 
Γράψτε το σχόλιο σας...
24/09/2018 • 08:08

Το γόητρο δίνει ρυθμό απόψε στο Γκέτεμποργκ

H Χάκεν και η Γκέτεμποργκ δεν διεκδικούν κάτι έτσι όπως απέχουν από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας τους όμως από μόνο του το τοπικό ντέρμπι διαθέτει τα στοιχεία για την προοπτική μιας θεαματικής εικόνας.

19/09/2018 • 10:52