“Βούτα και …κολύμπα”!

O Nίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο φιλικό με την Άλκμααρ.

Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και προσαρμόζει ανάλογα την προετοιμασία της ομάδας του. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το πλέον συνηθισμένο ήταν ένα κλαμπ να δώσει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια απέναντι σε τοπικές ….μπυραρίες και ήταν αρκετά συνηθισμένο να βλέπουμε …αστρονομικά σκορ κόντρα σε ελβετικά μανάβικα, αυστριακά σούπερ μάρκετ και γερμανικά εστιατόρια. Φιλικά “ξεμουδιάσματα”, στα οποία σκόραραν ακόμα και οι …φροντιστές. 

Πλέον η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι προπονητές επιλέγουν λίγο πιο δυνατά φιλικά στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, ωστόσο ο Γιώργος Δώνης έκανε …ακριβώς το αντίθετο. Επέλεξε να δώσει η ομάδα του το πιο δυνατό φιλικό τεστ στην αρχή. Και κατά τη γνώμη μου καλά έκανε! 

Ο 49χρονος προπονητής θέλησε να ρίξει στα …βαθιά τους παίκτες του με το “καλημέρα” και να δει αν μπορούν να “κολυμπήσουν”. Αρκετά και χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν από το “τεστ” με την …πανέτοιμη Άλκμααρ στο AFAS Stadion, η οποία έδωσε το έκτο της φιλικό παιχνίδι και σε μια εβδομάδα έχει υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ. Σχεδον έτοιμοι οι Ολλανδοί σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που τώρα κάνει τα πρώτα του …βήματα στη σεζόν, ωστόσο στο ματς δεν φάνηκε τόσο μεγάλη διαφορά και ο Δώνης έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια της νεανικής του ομάδας. 

Εικόνα δεν έχουμε από το παιχνίδι. Μονάχα κάποιες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης έχω δει, ενώ προσπάθησα να πληροφορηθώ από ανθρώπους της ομάδας και συναδέρφους για την εμφάνιση του Τριφυλλιού στο AFAS Stadion. Όλοι συμφωνούν ότι υπήρξαν σημαντικά κενά στα μετόπισθεν και ότι υπήρχε σαφέστατη έλλειψη χημείας μεταξύ των αμυντικών των Πράσινων και δυσκολία προσαρμογής στα νέα δεδομένα (3-4-3 και 5-4-1). Αρκετά λογικό και αναμενόμενο, καθώς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ακόμα στην αρχή, ενώ λείπουν και αρκετά κομμάτια από το “αγωνιστικό παζλ” της ομάδας.  Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.