Oι γυναίκες της (αθλητικής) ζωής μας!

Tο Νοvasports.gr με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αποτίει φόρο τιμής σε μερικές από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες της εποχής μας.

Tο Νοvasports.gr με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αποτίει φόρο τιμής σε μερικές από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες της εποχής μας.

Γυναίκες που βάζουν υψηλούς στόχους και τους πετυχαίνουν, που ακόμα και αν «πέσουν», είναι έτοιμες να ξανασηκωθούν για να ξεπεράσουν την επόμενη δυσκολία. Που συνδυάζουν αθλητικές καριέρες υψηλών απαιτήσεων με οικογένεια και σπουδές. Ψυχάρες που την ώρα του θριάμβου τους δεν ξεχνούν αυτούς που την ίδια ώρα περνούν δύσκολα. 

Απολαύστε τις, όπως οι ίδιες κατέγραψαν τις κορυφαίες στιγμές τους…


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ (Άλμα επί κοντώ)

Πολύ απλά, είμαστε τυχεροί που ζούμε την εποχή της καλύτερης Ελληνίδας αθλήτριας όλων των εποχών. Η 29χρονη έχει αναδειχτεί την τελευταία τετραετία χρυσή Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, με την φήμη της να έχει ξεπεράσει προ πολλού τα σύνορα της χώρας μας…

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Dreams do come true with the best husband and coach by my side ? Thank you!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Stefanidi (@stefanidi_katerina) στις



ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ (Σκοποβολή)

Δεν έχει καν κλείσει τα 23 και έχει γράψει ήδη ιστορία, ως η μοναδική Ελληνίδα με δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τους θριάμβους του 2016 ακολούθησαν μετάλλια σε παγκόσμιες διοργανώσεις και σίγουρα τα (ακόμη) καλύτερα έρχονται. Αν μη τι άλλο, η Κορακάκη έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετυχαίνει στόχους…

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το όνειρο της ζωής μου, το παιδικό μου όνειρο, έγινε πραγματικότητα στις 7 Αυγούστου. Έγινα Ολυμπιονίκης στην πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Κατέκτησα το πρώτο μου ολυμπιακό, χάλκινο μετάλλιο, στο αεροβόλο πιστόλι. Πριν προλάβω να το συνειδητοποιήσω, μόλις δύο μέρες αργότερα, έγινα η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κερδίζει δύο ολυμπιακά μετάλλια, αφού κατέκτησα και το χρυσό στο πιστόλι σπορ!!! Νιώθω πρώτα απ’ όλα ευτυχισμένη που κατάφερα μέσω αυτού που αγαπώ όσο τίποτα άλλο να κάνω, να κάνω χαρούμενους τους Έλληνες στην χώρα μου και τους Έλληνες όλου του κόσμου! Νιώθω δέος που ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος και καμαρώσαμε τη σημαία της χώρας μας στον μεσαίο ιστό! Νιώθω περήφανη που -από τα δώδεκα- καμία δυσκολία δε με πτόησε, καμία σκοπιμότητα για παρεμπόδιση των προσπαθειών μου και καμία κλειστή πόρτα σε κάποια σπάνια έκκληση βοήθειας δεν με έριξε κάτω. Κάθε εμπόδιο στο δρόμο μου με έκανε να δουλεύω ακόμη πιο σκληρά, με περισσότερο πείσμα, επιμονή και θέληση. Νιώθω δικαιωμένη που ο συνεχής αγώνας της οικογένειας μου, συλλογικά, δικαιώθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου την οικογένειά μου για τη διαρκή στήριξη κι αγάπη, όλους τους φίλους μου και τον καλύτερο πατέρα και προπονητή, Τάσο Κορακάκη που μου έμαθε να αγωνίζομαι και να παλεύω διαρκώς, τόσο στο σκοπευτήριο, όσο και στη ζωή. Τον ευχαριστώ που πίστευε σε ‘μένα ακόμη κι όταν εγώ ή ίδια δεν πίστευα στον εαυτό και τις δυνάμεις μου. Τον ευχαριστώ που ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ο προστάτης μου. Γιατί…χρειάζεται κάποιος δυνατός για να κάνει κάποιον δυνατό. Τέλος, θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που ήδη αγωνίστηκαν στο Ρίο, τόσο για την προσπάθεια, όσο και τα αποτελέσματά τους και να ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλους όσοι αγωνίζονται! Οι σκέψεις μου είναι μαζί τους! #olympicgames #firstolympics #medallist #olympicchampion #greece #proud #rio2016

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Korakaki (@annakorakaki) στις



ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Άλμα επι κοντώ)

Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κέρδισε το IAAF Diamond League, έκανε μία μικρή ανάπαυλα στην καριέρα της για να γίνει μητέρα, όμως έχει επανέλθει δριμύτερη, όπως απέδειξε και με το πρόσφατο αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό της Γλασκώβης. Συνδυάζοντας αθλητική καριέρα σε υψηλό επίπεδο και μητρότητα, δίνει τον τόνο για…πρωταθλητισμό στον στίβο αλλά και τη ζωή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

? Στο βάθρο… τα δευτερόλεπτα είναι αιώνες… η πορεία μέχρι εδώ… τα εύκολα και τα δύσκολα… οι άνθρωποι… συναισθήματα… όλα ένα κουβάρι… Και πάμε πάλι απ’ την αρχή.. για το επόμενο!!! Σας νοιώθω δίπλα μου.. Σας Ευχαριστώ!!! ❤️ – ? On the podium.. the seconds feel like centuries… the road is never easy… hard times but good times too… the feelings… the people… all in one… Let’s do it again.. It’s worth it!!! I can feel your support beside me… Thank you!!! ❤️ – #happy #Thankyou #polevault @segas.gr @hellenic_olympic_committee @gazzetta.gr @welovesportsgr @sport24 @protothema.gr @iefimerida.gr @ant1news @sportify_ert #hellas @novasportsgr @elitecoaching.gr @zougla.gr_official @glasgow2019athletics @europeanathletics @iaaf_athletics #Glasgow2019 @skaitv.gr @ergonutrition @stellarathletics @alphatv

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikoleta Kyriakopoulou (@nikoleta_kiriakopoulou) στις



ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ (Τριπλούν)

Η πολυσυζητημένη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, άφησε πίσω της για τα καλά τα τελευταία χρόνια άτυχες στιγμές του παρελθόντος. Παντρεύτηκε, έγινε μητέρα και από το 2016 επέστρεψε στις διακρίσεις, με χρυσό μετάλλιο το 2018 στο Βερολίνο και αργυρό προ ημερών στη Γλασκώβη.



MAΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ (Τένις)

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την 23χρονη κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου να προχωρά γοργά προς την ελίτ του παγκόσμιου γυναικείου τένις. Με μεγάλες νίκες τους προηγούμενους μήνες και πορείες σε Grand Slam που αφήνουν μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον, είναι σίγουρο ότι το… σύνθημα Sakk Attack θα είναι επίκαιρο τα επόμενα χρόνια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

No words ? @australianopen #ellasoleole

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sakkari (@sakkattack7) στις



ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ (400 μ.)

Η 27χρονη σπρίντερ από την Κρήτη κατέπληξε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018 με ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα και κατάρριψη πανελλήνιου ρεκόρ που είχε «στοιχειώσει» για 14 χρόνια. Πέρα από το μετάλλιο όμως, συγκλόνισε τους πάντες με την συγκινητική αφιέρωση της διάκρισής της στα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.