«Όχι» του CAS σε 17 Ρώσους κωπηλάτες

03/08/2016 • 12:35
«Όχι» του CAS στους Ρώσους.
  • shares
Η δεύτερη επίσημη τοποθέτηση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS), αναφορικά με τις εφέσεις που έχουν κάνει Ρώσοι αθλητές, προκειμένου να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφορά στο άθλημα της κωπηλασίας και είναι αρνητική.

Ο διεθνής φορέας που εδρεύει στην Λωζάνη, αλλά προσωρινά έχει «μετακομίσει» στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου αρχίζει η κορυφαία διοργάνωση με την Τελετή Εναρξης, εξέτασε την έφεση 17 Ρώσων κωπηλατών και απεφάνθη αρνητικά, στερώντας τους την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που προέκυψε από την έκθεση ανεξάρτητης έρευνας, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία εκπόνησε κι εφάρμοσε σε εθνικό επίπεδο και με την αρωγή της Πολιτείας πολιτική οργανωμένης φαρμακοδιέγερσης, η ΔΟΕ αποφάσισε ότι κάθε διεθνής ομοσπονδία ανά άθλημα, θα αποφασίσει για την συμμετοχή Ρώσων αθλητών στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Απαραίτητη προϋπόθεση για το «πράσινο φως» αποελεί η μη εμπλοκή ενός εκάστου αθλητή σε θέματα φαρμακοδιέγερσης κατά το παρελθόν.

Η πρώτη σχετική απόφαση του CAS, ελήφθη στις 21 Ιουλίου και αφορούσε στην απόρριψη της έφεσης 67 αθλητών του στίβου από την Ρωσία, κάτι που σημαίνει ότι η μοναδική εκπρόσωπος της αθλητικής υπερδύναμης στον κλασσικό αθλητισμό, θα είναι η άλτρια του μήκους, Ντάρια Κλίσινα, που ζει στην Φλόριδα και υποβάλεται συστηματικά σε αξιόπιστους ελέγχους ντόπινγκ.
Γράψτε το σχόλιο σας...
14/11/2018 • 08:31

Για το γόητρο παίζει η Νοτς Κάουντι. Για το θέαμα το ματς στην Ισλανδία

Για το πληγωμένο της γόητρο θα παίξει απόψε η Νοτς Κάουντι κόντρα στην ανώτερη αλλά και νευρική Ντόνκαστερ.Σε πιο επιφυλακτικούς ρυθμούς περιμένουμε την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο για το κύπελλο Ελλάδος

14/11/2018 • 10:51