Καρράς: «Ενας κύκλος έκλεισε, ένας νέος ανοίγει»

04/08/2012 • 17:27
Καρράς: «Ενας κύκλος έκλεισε, ένας νέος ανοίγει»
  • shares
Το σύνθημα για την επόμενη ημέρα της ελληνικής κωπηλασίας έδωσε ο Γιάννης Καρράς, με δηλώσεις του λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από της Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, αλλά και την τέταρτη θέση της τετράκωπου ανδρών.

Ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ παραδέχθηκε ότι υπήρχαν ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες από την παρουσία των ελληνικών κουπιών στο Ιτον Ντόρνεϊ, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «... με τόσο υψηλό επίπεδο που είχαν αυτοί οι Αγώνες, το μετάλλιο είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα όνειρα και οι στόχοι μας ήταν πιο ψηλά, όμως τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν τα αποτελέσματα, πιστεύω ότι αν ήταν καλύτερες θα είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα».

Για τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας, η σκέψη έχει ήδη στραφεί στην επόμενη ημέρα: «Από σήμερα θα πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μας. Ενας κύκλος έκλεισε, ένας άλλος κύκλος ανοίγει. Σε τέσσερα χρόνια θα πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί, πιο έτοιμοι και ελπίζω με τη βοήθεια της Πολιτείας -γιατί τα οικονομικά είναι ιδιαίτερα στενάχωρα- να έχουμε περισσότερα και μεγαλύτερα πληρώματα, καλύτερη προετοιμασία και φυσικά καλύτερα αποτελέσματα».

Ο Γιάννης Καρράς ρωτήθηκε για το μυστικό των επιτυχιών και της εξέλιξης που έχει παρουσιάσει η ελληνική κωπηλασία τα τελευταία χρόνια και εξήγησε: «Το μυστικό μας είναι πολλή, σκληρή και οργανωμένη δουλειά. Για περίπου 170 ημέρες το χρόνο τα παιδιά δουλεύουν μαζί, σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα με προπονήσεις πρωί-απόγευμα. Αν αθροίσουμε και τη συμμετοχή σε αγώνες, ξεπερνάμε τις 230 ημέρες το χρόνο για να μπορέσουμε να φτάσουμε εδώ».

Και κατέληξε: «Εχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια, η οποία συνεχίζεται. Στο πρόσφατο Παγκόσμιο νέων πήραμε τρία μετάλλια και αυτό δείχνει ότι έρχεται από πίσω μία νέα γενιά αθλητών, που θα συμπληρώσει και θα συνεχίσει την υπάρχουσα».
Γράψτε το σχόλιο σας...
19/05/2019 • 07:20

Φιέστες με γκολ σε Τορίνο, Γκενκ. Φινάλε με σπασένς στα "Χάϊλαντς"

Φιέστα τίτλου κάνει απόψε η Γιουβεντους όμως η Αταλάντα με τον ενθουσιασμό της μπορεί να το χαλάσει έχοντας κάνει ήδη ζημιές φέτος στους πρωταθλητές. Θεαματικός αναμένεται ο τελικός κυπέλλου Ελβετίας όπως και το φινάλε στο Σκωτσέζικο πρωτάθλημα με φοντο ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριιο