Μικτή ομαδική με γυναίκες άνδρες στους Ολυμπιακούς!

10/06/2017 • 21:21
Κολύμβηση
  • shares
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε εν μέρει δεκτές της προτάσεις της FINA για είσοδο νέων αγωνισμάτων στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, δίνοντας το «πράσινο φως» για τρία επιπλέον αγωνίσματα κολύμβησης στη διοργάνωση του 2020. Ετσι, στο Τόκιο θα κάνουν το Ολυμπιακό τους «ντεμπούτο» τα 800μ. ελεύθερο ανδρών και τα 1.500μ. ελεύθερο γυναικών, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει και μικτό αγώνισμα, και συγκεκριμένα η «σκυταλοδρομία» 4Χ100μ. μικτή ομαδική, με τη συμμετοχή δύο ανδρών και δύο γυναικών από κάθε χώρα.
 
Στον αντίποδα, η ΔΟΕ απέρριψε την προσθήκη των σπριντ (50μ.) σε πρόσθιο, πεταλούδα και ύπτιο, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων αθλητών. Στην... αναμονή παραμένουν επίσης οι καταδύσεις από μεγάλο ύψος (high diving) και το μικτό ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης, που ενδεχομένως να επανεξεταστούν στο μέλλον.
 
Τέλος, σημαντική διαφοροποίηση θα υπάρξει και στην υδατοσφαίριση, με την αύξηση από οκτώ σε δέκα των γυναικείων ομάδων που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση του αριθμού των αθλητών, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε η αντίστοιχη μείωση των ανδρικών ομάδων από 12 σε 10, είτε (το πιθανότερο) η μείωση του αριθμού των παικτών σε κάθε ομάδα, από 13 σε 11.
 
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της FINA για αλλαγές στους κανονισμούς του αθλήματος, οι οποίες θα τεθούν προς ψήφιση τον Ιούλιο στη Βουδαπέστη, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Στις προτεινόμενες αλλαγές (που περιλαμβάνουν και άλλους, βασικούς, κανονισμούς, όπως το μήκος του αγωνιστικού χώρου, ο χρόνος επίθεσης και ο χρόνος αποβολής) αντιδρούν έντονα οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες. 
Γράψτε το σχόλιο σας...
16/10/2019 • 10:12

Δοκιμασία κορυφής στην Φουεναλαμπράδα

Με όποιο θετικό αποτέλεσμα η Σαραγόσα μένει απόψε μόνη στην 2η θέση της Segunda División. Δεν θα είναι εύκολο στην Φουεναλαμπράδα ΄όπου η γηπεδούχοι παραμένουν αήττητοι εντός έδρας σε επίσημα παιχνίδια εδώ και ένα χρόνο