Νίκη με 12 για τον μεγάλο Προμηθέα απέναντι στην Τενερίφη (video)

Σε ένα γεμάτο "Τόφαλος", ο Προμηθέας κατέθεσε την ψυχή του απέναντι στην ισπανική Τενερίφη, την οποία κέρδισε με 69-57. Μια διαφορά 12 πόντων που μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη και ήρθε παρά τις απουσίες των Χολ και Μπράουν.

Σε ένα γεμάτο “Τόφαλος”, ο Προμηθέας κατέθεσε την ψυχή του απέναντι στην ισπανική Τενερίφη, την οποία κέρδισε με 69-57. Μια διαφορά 12 πόντων που μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη και ήρθε παρά τις απουσίες των Χολ και Μπράουν. 

Ο Προμηθέας έκανε ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο έχοντας 8/10 τρίποντα, την ίδια στιγμή που αμυντικά είχε «κλειδώσει» τους Ισπανούς. Είναι χαρακτηριστικό ωστόσο, πως σε ολόκληρο το παιχνίδι η ελληνική ομάδα δεν δέχθηκε ούτε έναν αιφνιδιασμό, από μια ομάδα που είναι η καλύτερη στο Τσάμπιονς Λιγκ σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Σε αυτό το εκπληκτικό λοιπόν πρώτο εικοσάλεπτο, ο Προμηθέας είχε έναν καυτό Μέιερ να τελειώνει το ημίχρονο με 18 πόντους, τον Γκίκα να λειτουργεί με καθαρό μυαλό και σωστές εκτελέσεις, καθώς επίσης και το Λίποβι να αποτελεί τρίτη πηγή παραγωγής για τον Μάκη Γιατρά. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με σκορ 47-31.

Η Τενερίφη μπήκε πιο αποφασισμένη και πιο… σκληρή στην τρίτη περίοδο. Έκανε ένα 6-0 σερί και παρά του ότι συνέχιζε ο Προμηθέας να είναι καλός αμυντικά, επιθετικά είχε ένα διάστημα που έχασε τον καλό του ρυθμό. Πλέον το παιχνίδι είχε πάει πολύ στις επαφές, στην αθλητικότητα και στην σκληράδα.

Ακόμα και σε αυτό, ωστόσο, οι Πατρινοί ανταπεξήλθαν και διατηρήθηκαν σε διαφορές άνω των δέκα πόντων. Σημαντικές λύσεις έδωσε και ο Έλις με άμυνες, ριμπάουντ και 10 πόντους, ενώ σταθερά ο Προμηθέας δεν είχε να φοβηθεί τίποτε λόγω της καλής και σταθερά αποτελεσματικής άμυνας που έπαιζε.

Το έργο του στο ισπανικό νησί δεν θα είναι εύκολο, όμως, έδειξε πως και στο τακτικό κομμάτι έχει τον τρόπο να κοντράρει μια τόσο καλή ομάδα.

Προμηθέας (Γιατράς): Κασελάκης 3(1), Κατσίβελης 2, Λίποβι 10(2), Σαλούστρος 6, Τσαϊρέλης 2, Έλις 10 (10 ριμπάουντ), Γκίκας 14(4), Μέιερ 22(4), Παρκς.

Τενερίφη (Βιντορέτα): Αμπρομάιτις 9, Μπεϊράν 7(1), Άιβερσον 16, Στάιγκερ 2, Γουάιτ 10(1), Μπασάς 4, Μπρουσίνο, Ζιλέ 2, Νιανγκ 4, Ριτσότι, Σάιζ, Σαν Μιγκέλ 3.  



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.