Φινάλε με χρυσό ο Σκέλτον

Η μεγάλη διαδρομή ενός σπουδαίου ιππέα έφτασε στο Ρίο στην κορύφωσή της, καθώς ο Νικ Σκέλτον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην υπερπήδηση εμποδίων.
19/08/2016 • 22:50
O Νικ Σκέλτον
  • shares
Η μεγάλη διαδρομή ενός σπουδαίου ιππέα έφτασε στο Ρίο στην κορύφωσή της, καθώς ο Νικ Σκέλτον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην υπερπήδηση εμποδίων. Ο 59χρονος Βρετανός υπήρξε για τριάντα και πλέον χρόνια ένας από τους κορυφαίους ιππείς με σταθερή παρουσία σε τελικούς, όμως δεν μπορούσε να το «αποδείξει» αυτό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε πριν από τέσσερα χρόνια, που έγιναν στο Λονδίνο και ήταν το μεγάλο φαβορί. Όλα αυτά τα χρόνια κατέκτησε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους, όμως σε Ολυμπιακούς Αγώνες είχε να επιδείξει μόνο το χρυσό στο ομαδικό, που κέρδισε η Βρετανία το 2012. Καμία άλλη φορά δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο. Και τώρα, στο Ρίο, με τον ίππο Big Star έκανε διπλή άπταιστη στον τελικό, πήγε στα μπαράζ μαζί με άλλους πέντε ιππείς, ανάμεσά τους ο Ελβετός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Στιβ Γκούερντατ και ο Σεϊχης του Κατάρ Αλί Αλ Θανί, που επίσης είχαν κάνει διπλή άπταιστη και εκεί ο Σκέλτον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κι έγινε ο πρώτος Βρετανός που στέφεται Ολυμπιονίκης στο ατομικό της υπερπήδησης εμποδίων.

Το ασημένιο πήρε ο Σουηδός Πέντερ Φρέντρικσον με τον ίππο All in και το χάλκινο ο Καναδός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Ερίκ Λαμάζ, με τον ίππο Fine Lady 5. Ο Βραζιλιάνος Αλβάρο Ντε Μιράντα κατετάγη 9ος.

Οι πρώτοι οκτώ του τελικού:

1. Νικ Σκέλτον / Big Star (Μ. Βρετανία)
2. Πέντερ Φρέντρικσον / All in (Σουηδία)
3. Ερίκ Λαμάζ / Fine Lady 5 (Καναδάς)      
4. Στιβ Γκούερντατ / Nino Des Buissonnets (Ελβετία)
5. Κεντ Φάρινγκτον / Voyeur (ΗΠΑ) 
6. Σεϊχης Αλί Αλ Θανί / First Devision (Κατάρ)
7. Γερούν Ντούμπελνταμ / Zenith (Ολλανδία)
8. Ματίας Αλμπαρασίν / Cannavaro 9 (Αργεντινή)

Γράψτε το σχόλιο σας...
20/03/2019 • 07:26