Πολιτική θύελλα μετα την αφαίρεση του Rape Game απο το Steam

Έχει ευθύνες η Valve για τα παιχνίδια που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα;Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες...

Έχει ευθύνες η Valve για τα παιχνίδια που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα;

Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ένα σκόπιμα επιβλαβές παιχνίδι που ονομάζεται Rape Day, το οποίο υποσχέθηκε στους παίκτες την ευκαιρία να “παρενοχλήσουν, να σκοτώσουν και να βιάσουν γυναίκες”, υπήρχε στο Steam καθώς περίμενε την έγκριση να πωλείται στην πλατφόρμα. Μετά από εκτεταμένη κριτική για την καταχώριση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Valve ανακοίνωσε ότι δεν θα φιλοξενήσει το παιχνίδι λόγω του “άγνωστου κόστους και των κινδύνων” που θέτει και αφαιρώντας τη σελίδα του στο Steam.

Σύμφωνα με το Gamesindustry.biz, η βουλευτής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας Hannah Bardell δημοσίευσε σήμερα μια δήλωση που ζητάει κυβερνητική επιθεώρηση του Steam και άλλων πλατφορμών.

“Η κουλτούρα του να ζητάς συγχώρεση και όχι άδεια είναι ένας λεκές σε μια βιομηχανία που διαφορετικά έχει τη δυνατότητα να είναι μια πραγματική δύναμη για το καλό”, είπε για την Valve ζητώντας μια “πλήρη ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες τεχνολογίας και οι πλατφόρμες παιχνιδιών – είναι σε θέση να ξεφύγουν με αυτό το είδος ηλιθιότητας.”

Η Bardell σχολίασε επίσης στο Twitter, προωθώντας μια σειρά από tweets από τη Rape Crisis Scotland, η οποία διαθέτει μια εθνική γραμμή βοήθειας. “Εάν τα παιχνίδια αυτού του είδους δεν είναι αντίθετα με το νόμο τότε θα πρέπει να είναι”, καταλήγει ο οργανισμός.

Σε ένα βίντεο της δήλωσής της, η Bardell λέει ότι “ένα παιχνίδι αυτής της φύσης δεν έχει θέση στην κοινωνία μας”, προσθέτοντας ότι η δήλωση της Valve σχετικά με την αφαίρεση του ήταν “θλιβερή” και δεν “δέχτηκε ή αναγνώρισε τον κίνδυνο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί σε μια εποχή που μία στις πέντε γυναίκες θα βιώσει σεξουαλική βία στη ζωή της”.

Η Valve δεν έχει συγκεκριμένη πολιτική που να απαγορεύει τα παιχνίδια που δοξάζουν ή ενθαρρύνουν τους παίκτες να διαπράττουν πράξεις σεξουαλικής βίας, περιορίζοντας μόνο “περιεχόμενο που παραβιάζει τους νόμους οποιασδήποτε δικαιοδοσίας στο οποίο θα είναι διαθέσιμο” και “περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται τα παιδιά με οποιονδήποτε τρόπο”.

Ο ακραίος τίτλος και η περιγραφή του Rape Day είναι πιθανόν αυτό που οδήγησε στην κατάργησή του, αλλά και άλλα παιχνίδια στο Steam περιλαμβάνουν αναφορές για μη συναινετικό σεξ στην περιγραφική τους. Το Negligee: Love Stories, το οποίο ήταν το πρώτο παιχνίδι χωρίς λογοκρισία που ενέκρινε η Valve πέρυσι, περιλαμβάνει “θέματα σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις υπό πίεση”. Το Master of the Harem Guild, το οποίο κυκλοφόρησε επίσης στο Steam πέρσι, περιέχει “αμφίβολα στοιχεία μη συναίνεσης” και “σεξουαλικής επαφής με άτομο που κοιμάται”.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.