Οκτώ χρόνια αποτυχίας για την Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ

Το πρότζεκτ του Νασέρ Αλ Κελαϊφί απέτυχε για μία ακόμη φορά και μάλιστα παταγωδώς στην Ευρώπη. Η Παρί Σεν Ζερμέν μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από την φάση των 16 για 3η συνεχόμενη σεζόν.

Το πρότζεκτ του Νασέρ Αλ Κελαϊφί απέτυχε για μία ακόμη φορά και μάλιστα παταγωδώς στην Ευρώπη. Η Παρί Σεν Ζερμέν μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από την φάση των 16 για 3η συνεχόμενη σεζόν.

Μια ιστορία που ξεκίνησε με τον ταπεινωτικό αποκλεισμό στο Καμπ Νόου (6-1) από την Μπαρτσελόνα. Από το 2012 έως το 2016 συνεχώς η Παρί γνώριζε τον αποκλεισμό στα προημιτελικά.

Στην Γαλλία τα πράγματα είναι αλλιώς με πέντε πρωταθλήματα τα έξι τελευταία χρόνια και 15 τίτλους συνολικά, όμως ο βασικός στόχος τα τελευταία χρόνια είναι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι αιτίες είναι αρκετές και δικαιολογούν εν μέρει το γιατί το περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ που έχει ξοδευτεί για μεταγραφές έχει πάει ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο Μαρκίνιος στο κέντρο.
Ο Τόμας Τούχελ βρέθηκε στην… ανάγκη να χρησιμοποιεί τον Μαρκίνιος στην μεσαία γραμμή δίπλα στον Μάρκο Βεράτι. Ο γερμανός τεχνικός είχε ζητήσει δύο παίκτες για την θέση του αμυντικού μέσου από τους Ιντρίσα Γκαγιέ, Αμπντουλαγιέ Ντουκουρέ, Τιάγκο Μέντεζ και Λεάντρο Παρέδες.  Ο Μαρκίνιος προσπαθεί αλλά σε ματς που χρειάζεται εμπειρία όπως αυτά κόντρα σε Λίβερπουλ ή Μάντσεστερ δεν μπόρεσε.

Κακοτυχία με τραυματισμούς
Τα δύο τελευταία χρόνια οι τραυματισμοί έχουν κτυπήσει την Παρί. Κυριότερη απώλεια όλων αυτή του Νεϊμάρ για τον οποίο ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα. Τραυματισμούς βγάζει τον τελευταίο καιρό και ο Έντισον Καβάνι. Από την άλλη ο αντίλογος λέει ότι και η Μάντσεστερ πήγε στο Παρίσι χωρίς 10 παίκτες.

Ανικανότητα στην υπεράσπιση αποτελεσμάτων
Η Παρί έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί αβαντάζ τεσσάρων γκολ όταν ηττήθηκε με 6-1 το 2017 στο Καμπ Νόου από την Μπαρτσελόνα. Τώρα έγινε η ρπώτη ομάδα στην ιστορία που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί νίκη με δυο γκολ αβαντάζ εκτός έδρας. 

Ικανός τερματοφύλακας
Σαλβατόρε Σιρίγκου, Κέβιν Τραπ, Αλφόνς Αρεολά, Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Κανείς δεν μπόρεσε να αποδείξει στην Παρί όταν είναι ο αξιόπιστος τερματοφύλακας που μπορεί να κατεβάσει τα ρολά και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Φέτος ο Τούχελ δεν έχει… αποφασίσει ποιος από τους Αρεολά ή Μπουφόν είναι ο βασικός.

Εύκολο Γαλλικό πρωτάθλημα
Η Παρί δεν έχει δυνατά ματς στο γαλλικό πρωτάθλημα όπου η ποιοτική διαφορά της με τις άλλες ομάδες είναι εμφανής. Έχει διαφορά 17 βαθμών από τον δεύτερο φέτος, και εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων κατακτά όλους τις τίτλους στην Γαλλία, σε Λιγκ Καπ και Κύπελλο. 

Ανισορροπία στις γραμμές
Η Παρί ως επί το πλείστον ξόδεψε και συνεχίζει να ξοδεύει πολλά χρήματα σε μέσο-επιθετικούς παίκτες παρά σε αμυντικούς. Ο Τούχελ αναγκάζεται να βάζει αμυντικό χαφ τον Μαρκίνιος και να παίζει με το νεαρό Τίλο Κερέρ στην άμυνα. 

Μπακ-απ του Καβάνι
Δεν υπάρχει φουνταριστός σέντερ φορ πίσω από τον Καβάνι. Ο Μ’ Μπαπέ παίζει κατ’ ανάγκη, ενώ ο Τσούπο Μότινγκ που έχει χρησιμοποιηθεί επίσης ως κεντρικός επιθετικός, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πρωτοκλασάτη επιλογή. 

Η περίπτωση Ραμπιό
Ο Γάλλος διεθνής είναι εκτός πλάνων έχοντας εκφράσει την επιθυμία του ν’ αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν. Η άρνηση του να υπογράψει νέο συμβόλαιο τον έχει στείλει στην ομάδα των αναπληρωματικών με αποτέλεσμα η Παρί να στερείται την πληθωρική του παρουσία.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η Παρί έχασε μια ακόμη χρονιά. Ο Κελαϊφί έχει ξοδέψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο για μεταγραφές για το απόλυτο τίποτε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι ακόμη δεν φαίνεται να έχει μάθει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.