Πιο ουσιαστικός ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Περιστερίου με 74-70 και πανηγύρισε την όγδοη νίκη του στο πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτά.

Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Περιστερίου με 74-70 και πανηγύρισε την όγδοη νίκη του στο πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτά.

Ο δικέφαλος του βορρά στα πρώτα λεπτά, ενώ ήταν εύστοχος μέσα στη ρακέτα, δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, λόγω των αρκετών λαθών. Στην αντίπερα όχθη το Περιστέρι τα έβρισκε «σκούρα» απέναντι στην πιεστική άμυνα των γηπεδούχων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου με σερί 9-0 μετέτρεψαν το 14-14 σε 23-14.
 
Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Περιστέρι προσπάθησε να πλησιάσει με ένα μικρό σερί 5-0 (26-21), αλλά οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά κενά στην άμυνα του συνόλου του Αργύρη Πεδουλάκη και διατήρησαν τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους. Οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν πολλές φορές σε αβίαστα λάθη και αχρείαστα φάουλ, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στο δικέφαλο του βορρά να κρατάει σταθερά το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα (40-31).

Το Περιστέρι μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μάζεψε τη διαφορά (46-42), χάρη στις καλές επιλογές στην επίθεση, την πιεστική άμυνα και την ευστοχία του Καυκή. Ο Αλεξιτς έδωσε ενέργεια στην άμυνα για τον ΠΑΟΚ, ενώ έτρεξε την ομάδα του επιθετικά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί και πάλι στους 10 (55-45) στα τέλη της 3ης περιόδου.

Οι παίκτες του Πεδουλάκη για ακόμα μία φορά πλησίασαν στο σκορ και είχαν την ευκαιρία να πάνε τη διαφορά στο καλάθι, αλλά σε εκείνο το σημείο μία επιπόλαια ενέργεια κράτησε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση στο σκορ και του έδωσε την ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά. Ο Γιαννόπουλος αντί να πάει σε ένα εύκολο καλάθι προσπάθησε να καρφώσει, χωρίς να το καταφέρει. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος επιλογή του παίκτη του Περιστερίου και με σερί 4-0 ξέφυγε και πάλι στο σκορ.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια μέχρι το τέλος. Το Περιστέρι προσπαθούσε και πλησίαζε, ενώ οι γηπεδούχοι στα κρίσιμα έβρισκαν λύσεις και διατηρούσαν το προβάδισμα χωρίς να επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να κατεβάσουν τη διαφορά κάτω από τους τρεις πόντους. Όλα αυτά μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Με τέσσερις σερί πόντους ο Γιαννόπουλος πήγε το παιχνίδι στον πόντο (68-67), αλλά ο Ντούβνιακ με δύο βολές έκανε το 70-67. Η λάθος πάσα του Πέτρουλα στα 8 δευτερόλεπτα και το φάουλ του Παπαντωνίου έδωσαν την ευκαιρία στον Καλαμπόκη να σφραγίσει τη νίκη στην τελευταία του συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.    

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 40-31, 58-48, 74-70

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίγκερς 2, Αράπης, Άλεξιτς 4, Ντούβνιακ 20 (3), Ντικούδης 12, Καλαμπόκης 17 (2), Πέτγουεϊ 3, Παππάς, Γιαννακίδης 6 (2), Καλλές 10, Καλαμπάκας, Τσακαλέρης
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 8 (1), Καυκής 16 (1), Ψαρόπουλος, Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 14, Μανωλόπουλος 13 (2), Γιόβοβιτς 2, Έντουαρντς 9, Πέτρουλας 6 (2), Μίτροβιτς 2, Τσιλούλης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.