Ο Ολυμπιακός είναι εδώ! (video)

Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός είπε ευχαριστώ στο «δώρο» της Ζαλγκίρις και με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα, πήρε τη νίκη (82-68) επί της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, που τον διατηρεί ζωντανό στην υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός είπε ευχαριστώ στο «δώρο» της Ζαλγκίρις και με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα, πήρε τη νίκη (82-68) επί της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, που τον διατηρεί ζωντανό στην υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. 

Οι «ερυθρόλευκοι» για 25 λεπτά κυριάρχησαν κατά κράτος των Βάσκων και παρότι στην τελευταία περίοδο χαλάρωσαν χωρίς λόγο δεν το πλήρωσαν και πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στο Top-16 της Ευρωλίγκας. 

Σούπερ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης με 17 πόντους. Ηγετική εμφάνιση από τον Σπανούλη με 14 πόντους και 8 ασίστ. Πολύτιμες βοήθειες από τους Χάκετ (αμυντικά), Στρόμπερι και Μιλουτίνοφ. Ντεμπούτο έκανε ο Χακίμ Γουόρικ.  Τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» έκανε ο Μπουρούσης με 19 πόντους (8/8 δίποντα) και 7 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 4-5 παρέμεινε ζωντανός όσον αφορά την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης και την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει τη Μπάμπεργκ. Από την άλλη πλευρά, η Λαμποράλ με ρεκόρ 6-3 παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ αγχωμένος στο ξεκίνημα του αγώνα και αναλώθηκε σε πολλά άστοχα σουτ, δίνοντας την ευκαιρία στη Λαμποράλ να προηγηθεί με 3-9 χάρη σε διαδοχικούς πόντους του Χάνκα. Το νευρικό ξεκίνημα, ωστόσο, δεν πήρε από κάτω τους «ερυθρόλευκους». «Έσφιξαν» την άμυνα τους και με μπροστάρη στην επίθεση τον Πρίντεζη, ο οποίος σημείωσε 10  πόντους σε διάστημα τριών λεπτών, απάντησαν με σερί 12-0 και προηγήθηκαν με διαφορά έξι πόντων (15-9). Ο Μπουρούσης έδωσε ορισμένες επιθετικές λύσεις στην ομάδα του, ωστόσο δεν ήταν αρκετές ώστε οι Βάσκοι να μπουν ξανά σε θέση οδηγού, με τον Ολυμπιακό να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος 19-16.  

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στη δεύτερη περίοδο και κατάφερε πολύ γρήγορα να επαναφέρει τη διαφορά στους πέντε πόντους (25-20). Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, παρότι σούταραν με άσχημα ποσοστά, δεν το έβαλαν κάτω και με τον Μπουρούση να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην «ερυθρόλευκοι» άμυνα ισοφάρισαν σε 25-25, όμως ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε. Αντιθέτως, αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεση στην άμυνα, αναγκάζοντας τη Λαμποράλ να κάνει απανωτά λάθη και έτρεξε σερί 16-0 (41-25) σηκώνοντας στο… πόδι το κατάμεστο ΣΕΦ. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς επανέφερε τον Μπουρούση στο παιχνίδι, με τον Έλληνα σέντερ να δίνει και πάλι τις λύσεις στην επίθεση, όμως ήταν αρκετά μόνος για να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια με… αέρα 14 πόντων (44-30) και θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο τους. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός μπορεί να μην σκόραρε με τη συχνότητα της δεύτερης περιόδου, όμως ήταν απόλυτα συνεπείς στα μετόπισθεν και διαχειριζόταν σχετικά άνετα τη διαφορά που είχε «χτίσει» (47-32).  Μάλιστα, κάπου εκεί ήταν η ώρα του Σπανούλη να πάρει… μπρος. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», που στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε περισσότερο για τους συμπαίκτες του, πήρε το «όπλο» του στην επίθεση και έστειλε τη διαφορά, για πρώτη φορά στο ματς, στους 18 πόντους (56-38). Η Λαμποράλ προσπάθησε να απαντήσει με μακρινά σουτ, όμως ο Ολυμπιακός είχε βρει για τα καλά ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Ξέφυγε ακόμη και με +20 (61-41), πρόσφερε θέαμα με τον Τζόνσον – Όντομ και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας (63-47).

Στην τελευταία περίοδο, με τη διαφορά να κυμαίνεται πάνω από τους 15 πόντους (68-50), ο Ολυμπιακός πίστεψε πως το παιχνίδι είχε τελειώσει και χαλάρωσε απότομα. Ο Μπουρούσης, πάντως, είχε διαφορετική άποψη και με ένα προσωπικό του σερί 5-0 μείωσε σε 68-55 και ανάγκασε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει εσπευσμένα time out. Οι φωνές του Έλληνα προπονητή, ωστόσο δεν έπιασαν τόπο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιζαν άμυνα και η Λαμποράλ «ψαλίδισε» κι άλλο τη διαφορά (73-65), δύο λεπτά πριν το φινάλε. Σπανούλης και Πρίντεζης βγήκαν μπροστά και επανέφεραν την… τάξη (79-67), με τον Παπαπέτρου να διαμορφώνει με κάρφωμα το τελικό 82-68.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-30, 63-47, 82-68

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον – Όντομ 7 (1), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 11 (1), Σπανούλης 14 (1), Στρόμπερι 7, Μιλουτίνοφ 7, Πρίντεζης 17, Μάντζαρης 1, Γουόρικ, Χάκετ 5, Παπανικολάου 5 (1)

Λαμποράλ Κούτσα (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τζέιμς 10 (2), Κοσέρ 2, Πλάνινιτς, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 19, Μπλάζιτς 10 (2), Ντιόπ, Τίγι, Άνταμς 9 (2), Μπερτάνς 11 (3).

Live Blog Ολυμπιακός – Λαμποράλ Κούτσα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.