Υπομονή για την αλήθεια

Τι χωρίζει την αλήθεια από το ψέμα και πως ανιχνεύεται... Ποιος ορίζει τη διαδρομή από το ένα στο άλλο και με ποιο όφελος...

Τι χωρίζει την αλήθεια από το ψέμα και πως ανιχνεύεται… Ποιος ορίζει τη διαδρομή από το ένα στο άλλο και με ποιο όφελος… Πως επιλέγει να αποκρύψει αυτό που θέλει αναδεικνύοντας το ακριβώς αντίθετο. Όλοι μπορούμε να κοροϊδέψουμε πολλούς για λίγο. Άντε και για λίγο περισσότερο, αν είμαστε τόσο καλοί στο ψέμα. Ποιος όμως αντέχει να περιμένει μέχρι να μάθει την αλήθεια και τελικά ποιος είναι αυτός που πραγματικά ενδιαφέρεται να την μάθει.

Η απόσταση της αποθέωσης από την ισοπέδωση συχνά είναι μικρότερη κι από το χρόνο μιας απλής σκέψης. Αρκεί να έχεις ταλέντο στο ψέμα και την ισοπέδωση. Να ξέρεις να χρησιμοποιείς τρόπους αποπλάνησης. Να μη βλέπει ο άλλος αυτό που θες, κοιτάζοντας παράλληλα κάτι που δε σε νοιάζει, η σε ενδιαφέρει λιγότερο.

Χρειάζεται τέχνη για να πείσεις πολλούς ότι βλέπουν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά παρατηρούν. Αν δεν το έχεις εκτίθεσαι. Αν το έχεις συνεχίζεις. Χτίζοντας μια θολή εικόνα με ωραία χρώματα. Εντυπωσιάζοντας με τα χρώματα και αδιαφορώντας για την ουσία της εικόνας.

Παράλληλα με την τέχνη όμως χρειάζονται και ανεγκέφαλοι. Όσοι ακούν μια… πατάτα και αμέσως ισχυροποιούν την ηλιθιότητα του ενός μοιράζοντάς τη και σε άλλους. Όσο περισσότεροι καταπιούν αμάσητα, τόσο μεγαλύτερο κακό προκαλείται. Τόσο μεγαλύτερο λάθος υπάρχει στην εικόνα που διαμορφώνεται.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το όπλο της γιγάντωσης της ηλιθιότητας. Αποτελεί το βασικό εργαλείο του ψεύτη για τη διάδοση και γιγάντωση της ιστορίας του. Σε δευτερόλεπτα. Από τον έναν στον άλλον. Απλά με ένα like. Χωρίς να ξέρεις αν ισχύει. Απλά το πατάς γιατί κάποιοι σε έπεισαν πως κάποιος είναι έγκυρος, έξυπνος και μάγκας.

Αυτός ο μάγκας που νομίζει πως μπορεί να κοροϊδεύει τον κόσμο για πάντα. Που από την εικονική του γιγάντωση μέσω των social θεωρεί εαυτόν άτρωτο. Ηγέτη. Μπούρδες.

Πόσοι τέτοιοι καιροσκόποι ηγέτες εξαφανίστηκαν… Χάθηκαν τα ίχνη τους…

Στη διαδρομή των χρόνων όλοι μας ζούμε το ψέμα. Πολλοί από μας ζούμε και την αλήθεια. όσοι έχουμε υπομονή να την περιμένουμε. Γιατί πάντα το ψέμα προηγείται χρονικά. Σαν να έρχεται για να μας παρουσιάσει (τελικά) τη σημαντικότητα της αλήθειας και να μας απαλλάξει από την εικονική πραγματικότητα.

Αυτό είναι που χωρίζει την αλήθεια με το ψέμα. Η πραγματικότητα… Αρκεί να έχεις υπομονή να την περιμένεις χωρίς μπούρδες…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.