Καλλιτέχνες δημιουργούν και στηρίζουν τους άστεγους


Μια ευχάριστη έκπληξη ετοιμάζουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, στους άστεγους της Αθήνας. Ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες, illustrators ενώνουν την …έμπνευση και τη δημιουργικότητά τους και προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους με στόχο να στηρίξουν τους ανθρώπους που ζούνε στον δρόμο.

Ποια θα είναι η έκπληξη; Η υπογραφή του καλλιτέχνη είναι κρυμμένη και η ταυτότητα του αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου. Τα έργα είναι μικρής διάστασης και θα πωλούνται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 Euro).

Η κεντρική έκθεση συνοδεύεται από ένα παράλληλο πρόγραμμα, την ενότητα «Καλλιτέχνης για μια ημέρα», η οποία προσκαλεί τον κάθε ένα να αναλάβει καλλιτεχνικά καθήκοντα για μια ημέρα και να δημιουργήσει ένα μικρής διάστασης έργο. «Κάθε χρόνο έχουμε αιτήσεις συμμετοχής από ερασιτέχνες καλλιτέχνες που θέλουν και εκείνοι να βοηθήσουν μέσα από τις δικές τους δημιουργίες. Πρόκειται για ένα πείραμα και περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η ανταπόκριση του κοινού» συμπληρώνει η κ. Κολλάρου.

Τα έργα της συγκεκριμένης ενότητας θα διατεθούν σε συμβολική τιμή (20Euro), ενώ θα συνοδεύονται από το όνομα και την ιδιότητα των δημιουργών τους.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της μη κυβερνητικής ομάδας, « ΚΛΙΜΑΚΑ».

H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2009 από την εικαστική πλατφόρμα «artAZ» και η έκθεση «ΕΚΠΛΗΞΗ» θα παρουσιαστεί στον χώρο «ΓΗ Κ44», στο Γκάζι, από αύριο μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.