Ασημάκη: «Σημαντική διάκριση για την Εθνική»

Ικανοποιημένη με την πορεία της Εθνικής γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εμφανίστηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Ικανοποιημένη με την πορεία της Εθνικής γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εμφανίστηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Η Ελληνίδα πολίστρια τόνισε πως πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η κατάληψη της δεύτερης θέσης, ενώ δεν έκρυψε την πικρία της για την ήττα στον τελικό με την Ιταλία. Η Ασημάκη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το αν άφησε πικρία η ήττα στον τελικό: «Όταν τελείωσε το ματς υπήρχε πίκρα και στεναχώρια. Όμως είναι πολύ σημαντική διάκριση, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια είμαστε συνεχώς στο βάθρο. Κρατάμε αυτό και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Χτες οι Ιταλίδες ήταν καλύτερες. Μένουμε προσηλωμένες στον στόχο μας που είναι το προολυμπιακό τουρνουά».

Για την Εθνική Ελλάδος: «Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, από τις καλύτερες στον κόσμο. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είμαστε συνεχώς στις πρώτες θέσεις».

Για τους επόμενους στόχους: «Το πρωτάθλημα ξεκινά κατευθείαν και δεν έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή θα φύγουμε στην Αμερική για ένα τουρνουά προετοιμασίας με την εθνική. Θέλουμε στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. «Όλες μπορείς να τις κερδίσεις, αλλά κι από όλες μπορείς να χάσεις. Θα το παλέψουμε και μακάρι να τα καταφέρουμε».

Για το μυστικό αυτής της Εθνικής: «Δεν ξέρω ποιο θα μπορούσε να είναι το μυστικό. Γίνεται προφανώς σωστή δουλειά στα σωματεία και την εθνική. Όλες οι γενιές έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να φτάσει η εθνική ομάδα σε αυτά τα αποτελέσματα».

Για την άνοδο του γυναικείου πόλο στην Ελλάδα: «Έτσι είναι. Ήταν τεράστια επιτυχία αυτή του 2004 και νομίζω ότι ιδίως από το 2009 και μετά οι χρονιές της εθνικής είναι πολύ επιτυχημένες».

Για την προετοιμασία της Εθνικής: «Δυστυχώς δεν υπάρχουν κολυμβητήρια. Αν συγκρίνουμε τις υποδομές τις δικές μας με εκείνες των Ολλανδών για παράδειγμα δεν έχουν καμία σχέση. Τα καταφέρνουμε κι έτσι αλλά θα θέλαμε περισσότερη βοήθεια και στήριξη».

Για την στήριξη της Πολιτείας: «Αυτό είναι το σύνηθες σενάριο. Εμφανίζονται στο αεροδρόμιο και μετά εξαφανίζονται. Εμείς δεν θέλουμε άλλη τέτοιου είδους υποδοχή αλλά να δείξουν έμπρακτα ότι μας βοηθάνε».

Για την αντιμετώπιση των Ελλήνων παικτριών στο εξωτερικό τόνισε: «Αυτή την αντιμετώπιση την έχουμε γενικότερα ως Έλληνες στο εξωτερικό. Θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει βουλιάξει ήδη. Εμείς προσπαθούμε να δείχνουμε το αντίθετο. Ότι η Ελλάδα υπάρχει και μπορεί να είναι πρώτη. Μας πεισμώνει όταν μας αντιμετωπίζουν έτσι, αλλά εμείς ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από αυτό».

Για το αν η Εθνική αναπτέρωσε το ηθικό των Ελλήνων: «Ελπίζω έστω και στο ελάχιστο να παίρνουν ελπίδα από εμάς τους αθλητές και να ξεχνάνε τα προβλήματά τους. Φυσικά αν έχεις σοβαρά προβλήματα υπάρχει απαισιοδοξία αλλά ελπίζω να δίνουμε ένα μικρό χαμόγελο στους Έλληνες και να νιώθουν υπερήφανοι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.