Συμφωνία ομοσπονδίας-Λίγκας χωρίς τους παίκτες

Χωρίς την παρουσία του ΠΑΣΑΠ, του συνδικαλιστικού οργάνου των Ελλήνων παικτών, ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ συμφώνησαν για τις κινήσεις που θα κάνουν για το μέλλον του βόλεϊ.

Χωρίς την παρουσία του ΠΑΣΑΠ, του συνδικαλιστικού οργάνου των Ελλήνων παικτών, ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ συμφώνησαν για τις κινήσεις που θα κάνουν για το μέλλον του βόλεϊ. Οι διοικούντες την ομοσπονδία αλλά και την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος συμφώνησαν να επανεξετάσουν τη βιωσιμότητας των ΤΑΑ εν όψει και της ψήφισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. Σε κάθε περίπτωση, ως τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, θα υποβληθούν στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, προτάσεις για το μέλλον της αμειβόμενης πετοσφαίρισης.

Η ΕΣΑΠ επίσης διαβεβαίωσε την ΕΟΠΕ ότι ο θεσμός της εγγυοδοσίας εφαρμόζεται ως είχε συμφωνηθεί με τον ΠΑΣΑΠ, σε ό,τι αφορά τη χορηγία του ΟΠΑΠ. Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία ΕΟΠΕ – ΕΣΑΠ ότι η χρονική διάρκεια και οι όροι του συμβολαίου πρέπει να είναι προϊόν διαπραγμάτευσης μεταξύ σωματείου και αθλητή, με σκοπό τον περιορισμό προβλημάτων. Η ΕΣΑΠ διαβεβαίωσε την ΕΟΠΕ ότι προτίθεται να διαθέσει τα έσοδα από τα παράβολα των προσφυγών για τη χρηματοδότηση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών με σκοπό την επαναδραστηριοποίησή της. Αποφασίστηκε να αναζητηθεί νομική δίοδος ώστε τα χρήματα του ΟΠΑΠ που προορίζονται για τα ΤΑΑ να μην κατάσχονται από πιστωτές τρίτους που δεν έχουν σχέση με το ΤΑΑ.

Στο θέμα αδειοδότησης υπάρχει διαφωνία μεταξύ ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ για τις προϋποθέσεις λήψης πιστοποιητικού συμμετοχής. Έτσι, συμφωνήθηκε το θέμα να λυθεί οριστικά σε επόμενη συνάντηση μεταξύ των τριών πλευρών και αν όχι να τεθεί υπόψιν του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Η ΕΣΑΠ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αθλητών διότι σχετική ασφάλιση υφίσταται μέσω του ΙΚΑ από τα ήδη συναπτόμενα συμβόλαια μεταξύ των μερών. Το θέμα της ρύθμισης οφειλών δεν μπορεί να εξεταστεί χωρίς την παρουσία του ΠΑΣΑΠ. Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων συμφώνησαν πως τα προβλήματα της αμειβόμενης πετοσφαίρισης μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την παρουσία όλων των φορέων σε έναν ειλικρινή, καλοπροαίρετο και γόνιμο διάλογο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.