Έκανε το κομμάτι της η Λίβερπουλ

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε για πρώτη φορά φέτος τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 2-0 στο «Άνφιλντ» στο πρώτο ματς των «16» για το Γιουρόπα Λιγκ. Καλό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Βιγιαρεάλ, μετά το 2-0 επί της Λεβερκούζεν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε για πρώτη φορά φέτος τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 2-0 στο «Άνφιλντ» στο πρώτο ματς των «16» για το Γιουρόπα Λιγκ. Καλό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Βιγιαρεάλ, μετά το 2-0 επί της Λεβερκούζεν.

Στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, οι γηπεδούχοι πήραν το αβαντάζ πρόκρισης νικώντας με 2-0 τη Μάντσεστερ στο πρώτο ματς για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1-0 έκανε ο Στάριτζ με πέναλτι στο 20ό λεπτό, μετά από παράβαση του Ντεπάι στον Κλάιν, με τον Φιρμίνο στο 73΄ να κάνει το τελικό 2-0 με κοντινό πλασέ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντε Χέα που κράτησε χαμηλά το σκορ, με τον Ισπανό να κάνει τρεις-τέσσερις αποκρούσεις παγκόσμιας κλάσης. Το νούμερο 195 παιχνίδι στην ιστορία του κλασικού αγγλικού ντέρμπι ήταν και το πρώτο ευρωπαϊκό, με τη νίκη να είναι σημαντική για τη Λίβερπουλ όσον αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Oι ενδεκάδες

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Λαλάνα, Κουτίνιο, Φιρμίνο (84’ Οριζί), Στάριτζ (64’ Άλεν). 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χααλ): Ντε Χέα, Βαρέλα, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Σνάιντερλεν (79’ Σβάινσταϊγκερ), Φελαϊνί, Ντεπάι, Μάτα (79’ Ερέρα), Μαρσιάλ, Ράσφορντ (46’ Κάρικ). 

Στο «Μαδριγάλ» ο Μπακαμπού στο 4΄ και στο 56΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 της Βιγιαρεάλ επί της Μπάγιερ που τελείωσε με 10 το παιχνίδι λόγω της αποβολής του Γεντβά στο 95΄. Βασικός για τους Γερμανούς αγωνίστηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και αντικαταστάθηκε ο Κράμερ. Στο βούρκο του «Σαν Μαμές», μέσα στη λάσπη, ο Ραούλ Γκαρθία στο 20΄ έδωσε πολύτιμη νίκη στην Αθλέτικ Μπιλμπάο απέναντι στη Βαλένθια. Στην Τσεχία Σπάρτα Πράγας και Λάτσιο έμειναν στο 1-1 με τον Φρίντεκ ν΄ ανοίγει το σκορ με ωραίο δεξί βολέ στο 13΄ και τον Παρόλο στο 38΄ να ισοφαρίζει για τους «λατσιάλι» στο ζευγάρι με τους πλέον ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς.

Αναλυτικά το live των αγώνων του Γιουρόπα Λιγκ, όπως τους κάλυψε το Novasports.gr:

Live Blog Europa League


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.