Ιτούδης: «Ακόμα καλύτεροι στην συνέχεια»

Να βελτιωθεί περισσότερο η εικόνα του Παναθηναϊκού στο άμεσο μέλλον, θέλει ο Δημήτρης Ιτούδης.

Να βελτιωθεί περισσότερο η εικόνα του Παναθηναϊκού στο άμεσο μέλλον, θέλει ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως η νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου έφερε ικανοποίηση στις τάξεις των «πράσινων», ενώ απέδωσε την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, στην σοβαρότητα των παικτών της ομάδας του.

Χαρακτηριστικά, ο Ιτούδης τόνισε στο μπλοκ που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του «τριφυλλιού»: «Καλησπέρα.

Το πρώτο από τα τρία παιχνίδια αυτού του «τουρνουά» που έχουμε μπροστά μας πραγματοποιήθηκε χθες και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα. Παίξαμε καλά απέναντι στον Κολοσσό. Ήμασταν πολύ σοβαροί, είχαμε υψηλό κίνητρο και συνεχίσαμε τις καλές μας εμφανίσεις, αλλά αυτό που πιστεύουμε είναι ότι εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο. Έχουμε περισσότερες απαιτήσεις. Ειδικά στον επιθετικό τομέα, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ουσιαστικοί. Είχαμε δύο-τρεις παίκτες που ήταν εκτός παιχνιδιού, ιδιαίτερα επιθετικά. Και αμυντικά πάντως θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάποια εύκολα καλάθια σε σχέση με την τακτική και τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών του Κολοσσού. Ιδιαίτερα κάποια διεισδύσεις. Θα τα δουλέψουμε όλα αυτά στις προπονήσεις. Ψάχνουμε το καλύτερο. Επιβάλλαμε το ρυθμό μας, κρατήσαμε μια ομάδα άκρως παραγωγική στο ανοιχτό γήπεδο στους 71 πόντους και στους 33 στο πρώτο ημίχρονο, που έβαλαν και το νερό στο αυλάκι. Δεν τους αφήσαμε να τρέξουν, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάποια λάθη, μπορεί να γίνει συζήτηση για κάποια αντιαθλητικά, αλλά αυτά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο που λένε.

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω, και πριν μιλήσουμε για τον Άρη, τους φίλους του Παναθηναϊκού στη Ρόδο. Ο σύνδεσμός τους μας τίμησε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη κι εμένα και στο πρόσωπό μας φυσικά όλη την ομάδα. Τους ευχαριστούμε πολύ, τους ευχαριστώ πολύ. Όπως είπα αυτή η σχέση μπορεί να ξεκίνησε με δισταγμό και αμφισβήτηση ίσως στην αρχή, καθώς υπήρχε μια νέα κατάσταση στην ομάδα, αλλά εδραιώθηκε και είναι υγιής. Θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου χτίστηκε όχι μόνο γιατί ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τίτλους, κάτι που σίγουρα βοήθησε, αλλά γιατί ξέρει ο κόσμος ότι έχει ανθρώπους που θα δουλέψουν πολύ επαγγελματικά και δεν θα αφήσουν στην τύχη της προσδοκίες που έχουν και οι ίδιοι, έχοντας δίπλα τους «αφεντικά» που βάζουν τόσα χρήματα γι’ αυτή την ομάδα και εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Είναι σχέση που έγινε πιο δυνατή με την πάροδο του χρόνου και εδραιώθηκε ακόμη περισσότερο σε καίριες στιγμές.

Εκεί στη Ρόδο κάποιος σε ερώτησή του προς εμένα χαρακτήρισε «εύκολο» τον όμιλό μας στην Ευρωλίγκα. Δεν θέλω να «παραμυθιάζονται», αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την έκφραση αυτή, οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει εύκολος όμιλος σε αυτή τη φάση. Και οι 16 ομάδες θέλουν να φτάσουν στο φάιναλ φορ.Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Απέναντί μας έχουμε ομάδες των οποίων και οι τρεις προπονητές έχουν βρεθεί σε φάιναλ φορ. Έχουν φιλοσοφία, ξέρουν τι σημαίνει να ηγείσαι ομάδων με απαιτήσεις. Έχουν παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, έχουν κατακτήσει τρόπαια, έχουν φτάσει σε φάιναλ φορ. Ίσως να είχαν μια διαφορετική εικόνα στην κανονική περιόδο, αλλά τώρα όλα αλλάζουν, κυρίως λόγω του μικρού αριθμού παιχνιδιών. Δεν είναι κανένας αγώνας εύκολος. Αυτό που θέλουμε είναι να είστε εσείς δίπλα μας. Όπως λέει και ο Ζέλικο και το ενστερνίζομαι κι εγώ, με εσάς, με τους φίλους του Παναθηναϊκού δίπλα μας, μπορούν να γίνουν τα πάντα. Χωρίς εσάς δεν έχει ουσία ότι κι αν κάνουμε. Το είδαμε ακόμη και στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Μόλις μπήκε ο κόσμος μέσα, όλα άλλαξαν. Η ομάδα έπαιξε διαφορετικά. Καλύτερα. Καταλαβαίνει ο αθλητής πότε έχει ανθρώπους δίπλα του να τον στηρίζουν.

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό πέρα από το ότι πιστεύουμε ότι θα είστε εκεί δίπλα μας και στο Top16, και η παρουσία των δύο «μεταγραφών» μας. Στους αγώνες, καθρεφτίζεται η πολύ καλή δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις τόσο ο Περπέρογλου, όσο και ο Τσαρτσαρής, οι οποίοι βοηθούν σημαντικά. Είμαστε όλοι παρόντες, εκτός του Κυρίτση, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία και τον περιμένουμε να επιστρέψει και να βοηθήσει, γιατί και οι δικές του ικανότητες βοηθούν πολύ στην προπόνηση. Θέλουμε να είμαστε πλήρεις και να δουλεύουμε σε υψηλούς ρυθμούς.

Αυτά για την ώρα. Θα τα πούμε και πάλι σύντομα και σας περιμένουμε στο ΟΑΚΑ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.