Νιώπας, Παπαδημητρίου: «Ανταμείβονται οι κόποι χρόνων»

Στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού beach volley μπήκαν Θοδωρής Παπαδημητρίου και Δημήτρης Νιώπας, μετά την κατάκτηση του 10ου τουρνουά Masters ως δίδυμο.

Στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού beach volley μπήκαν Θοδωρής Παπαδημητρίου και Δημήτρης Νιώπας, μετά την κατάκτηση του 10ου τουρνουά Masters ως δίδυμο.

Θοδωρής και Δημήτρης, μιλώντας στο volleyball.gr με θέα την εμβληματική πλατεία Αριστοτέλους, αναφέρθηκαν στο σπουδαίο αυτό επίτευγμα, αφιέρωσαν τη νίκη στους φίλους τους και στον προπονητή τους Γιώργο Γιάτση, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του.

Τι σημαίνει για εσάς η κατάκτηση του 10ου τουρνουά Masters;

Θοδωρής Παπαδημητρίου: «Καταφέραμε με τον Δημήτρη να κατακτήσουμε το 10ο τουρνουά Masters ως δίδυμο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς που το πετύχαμε μπροστά στους φίλους μας, στον προπονητή μας και συνεχίζουμε».

Δημήτρης Νιώπας: «Ανταμείβονται οι κόποι  των τελευταίων χρόνων. Θέλω να ευχαριστήσω τον συμπαίκτη μου, τον προπονητή μας Γιώργο Γιάτση, τον γυμναστή μας Λάμπρο Δάνα που μας βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Τώρα ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και να κατακτήσουμε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα».

Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης;

Θ.Π.: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Όχι μόνο σωματικά αλλά και εγκεφαλικά γιατί το θέλαμε πολύ και πιεστήκαμε. Ευτυχώς τα καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι».

Δημήτρη, ποιος αγώνας ήταν που σας δυσκόλεψε περισσότερο;

Δ.Ν.: «Στον ημιτελικό δυσκολευτήκαμε πολύ με αντίπαλο τον Τερζόγλου και τον Μπανιώτη. Μάλιστα ο Τερζόγλου σε πολύ κρίσιμο σημείο έκανε fair play και έδωσε τον  πόντο σε εμάς. Ήταν πολύ καλό παιχνίδι, φτάσαμε στα όριά μας. Και στον τελικό βέβαια, αλλά ο ημιτελικός ήταν δυσκολότερος».

Περιμένατε την κίνηση από τον Τερζόγλου;

Θ.Π.: «Ίσως κάποιος άλλος αθλητής να μην το έδινε, αλλά επειδή κάνουμε προπόνηση με τα παιδιά και είμαστε φίλοι, το έδωσε ο Γιώργος και σίγουρα αν συμβεί κάτι παρόμοιο θα το κάνουμε και εμείς».

Πως ήταν να παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο στην πλατεία Αριστοτέλους;

Δ.Ν.: «Πολύ ωραία εμπειρία και από τις καλύτερες που έχουμε ζήσει μαζί με τον Θοδωρή. Ήταν δικοί μας άνθρωποι που μας έδωσαν δύναμη και ευχόμαστε να γίνει και τα επόμενα χρόνια».

Θ.Π.: «Την τελευταία χρονιά που έγινε το 2012 ήταν η μοναδική φορά που δεν κατέβηκα να παίξω. Ήθελα πολύ να παίξω φέτος και ελπίζω από τα πολλά νέα παιδιά που είδα στις κερκίδες, κάποια να ξεκινήσουν beach volley γιατί για το καλοκαίρι είναι το καλύτερο άθλημα».

Γιώργος Γιάτσης: «Περάσαμε πάρα πολλά για να το πετύχουμε»

Μετά από 18 χρόνια κοινής πορείας, ο Γιώργος Γιάτσης έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος για τους παίκτες του, Θοδωρή Παπαδημητρίου και Δημήτρη Νιώπα.

«Με τον Θοδωρή και τον Δημήτρη έχουμε στενή φιλία. Τους προπονώ 18 χρόνια. Ο Δημήτρης μάλιστα μου είχε δώσει το πρώτο χρυσό ως προπονητής στο Κ20 το 2000 και ο “Τεό” έναν χρόνο αργότερα. Περάσαμε πάρα πολλά. Βάλαμε τον στόχο να φτάσουμε τα 10 Masters με τον Θοδωρή το 2010 γιατί θεωρώ είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει στην ιστορία και θα μπορούσε να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο της FIVB αν του δινόταν η ευκαιρία. Προσφέραμε στην Ελλάδα, καθώς δύο χρόνια ήμασταν πρώτοι στην βαθμολογία στα Βαλκάνια. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και είμαστε πολύ περήφανοι γι’αυτό που πετύχαμε».

Πόσο μεγάλο επίτευγμα είναι να ξεπερνούν στις κατακτήσεις τους Μιχάλη Τριανταφυλλίδη και Στέλιο Καζάζη;

«Όπως είπε και ο Θοδωρής, αυτή την στιγμή είναι οι πιο πετυχημένοι στην Ελλάδα, μέχρι να έρθουν κάποια άλλα παιδιά. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Πάντα όμως πρέπει να βάζεις στόχο να παίζεις το καλύτερο που μπορείς σε όλη σου την καριέρα. Τριανταφυλλίδης και Καζάζης ήταν σπουδαίοι αθλητές. Ο Παπαδημητρίου και ο Νιώπας είναι από τις κορυφαίες ομάδες που έχουν περάσει ποτέ στην Ελλάδα, όμως συγκρίσεις δεν μπορούν να γίνουν γιατί αγωνίστηκαν σε διαφορετικές εποχές».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.