Προσαρμογή και προοπτική (video)

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Αντερλεχτ ήταν αρκετά δύσκολο για τον ΠΑΟΚ, που είχε ν’ αντιμετωπίσει το 3-5-2 και την πίεση των Βέλγων από τα πρώτα κιόλας μέτρα με το ασφυκτικό πρέσινγκ που ασκούσαν «καταστρέφοντας» οποιαδήποτε απόπειρα για ορθολογική ανάπτυξη

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Αντερλεχτ ήταν αρκετά δύσκολο για τον ΠΑΟΚ, που είχε ν’ αντιμετωπίσει το 3-5-2 και την πίεση των Βέλγων από τα πρώτα κιόλας μέτρα με το ασφυκτικό πρέσινγκ που ασκούσαν «καταστρέφοντας» οποιαδήποτε απόπειρα για ορθολογική ανάπτυξη. Πάνω σ’ αυτά τα δεδομένα λειτούργησε ο Ρουμάνος τεχνικός με τους συνεργάτες του στο κυρίως μέρος της προπόνησης. Εχοντας χωρίσει την ομάδα σε δυο γκρουπ, που προφανώς θα είναι κι οι ενδεκάδες (σ.σ. ελλιπείς λόγω των απουσιών σήμερα) στον τρίτο και τελευταίο φιλικό αγώνα του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας. Στη μια ομάδα ήταν οι Κίτσιου, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, με Μαουρίσιο Σάκχοφ μπροστά τους, τον Λημνιό και τον Μπίσεσβαρ μεσοεπιθετικά δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα και τον Κουλούρη στην κορυφή. Στην άλλη ήταν οι Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λημνιός, Κάνιας και Χαρίσης (σ.σ. μέχρι να τραυματιστεί και ν’ αντικατασταθεί από τον Μιχόγεβιτς), Ζαμπά και Ενρίκε στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Μυστακίδη στην κορυφή. «Μπαλαντέρ» και για τις δυο ομάδες ήταν ο Πέλκας, που ενεργοποιούνταν για κάθε ομάδα που ήταν στην επίθεση.
Η λογική της άσκησης ήταν ακριβώς η ίδια. Ανάλογος σχηματισμός με τους Βέλγους από τους αμυνόμενους, με πίεση και πολλά τρεξίματα ψηλά και τον Ρουμάνο τεχνικό να σταματάει την άσκηση πυκνά συχνά για να εξηγήσει πως δεν πρέπει να εγκλωβίζονται βάσει των επιλογών τους οι κεντρικοί αμυντικοί, τις σωστές τοποθετήσεις που πρέπει να έχουν οι ακραίοι και τα αμυντικά χαφ για να διευκολύνουν τους συμπαίκτες τους και να μπορούν να «σπάνε» την αντίπαλη γραμμή πίεσης βγαίνοντας στην αντεπίθεση, εκεί όπου οι μέσοι της αντίπαλης ομάδας δεν επέστρεφαν για να πιέσουν. Στο δεύτερο μέρος της ίδιας άσκησης, η μια ομάδα αντιμετώπισε την άλλη. Από τη μια μπήκαν οι Γλύκος, Κίτσιου, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, με αμυντικά χαφ Μαουρίσιο – Κάνιας, Λημνιός και Ενρίκε στα εξτρέμ με Μπίσεσβαρ πίσω από τον Κουλούρη. Στην άλλη ομάδα μπήκε ο Πέλκας κανονικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.